Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа следниот пат кога ќе сакаш да се направиш мангуп со пршање од типот Кој е тој Грилиш бе, земи изглеадај некоја утакмица со него, можеби ќе сфатиш зишто Сити сака да фукне 100 милиони за него. Јас душа би дал да дојде во Јунајтед, ама нема заради Бруно. Верувам дека моќе да биде и клучен играч за репрезенатацуија, кога дрвото саутгејт би се сетил дека мора да игра прва постава пред Стерлинг.
Да го немав гледано, немаше да го коментирам. Не реков дека е лош играч, ама не е ни близу до сумиве што се спомнуваат за него, не ме заебавај. Пак ќе речам, да беше Грилиш италјанец и да играше у Удинезе на пример, Лацио и Рома ќе се натегаа кој да даде 20 милиони за да го потпише.

Иначе за промена еве и ти земи погледај и друга лига освен ЕПЛ, ќе се изненадиш какви играчи има таму за помалце пари.

Да го немав гледано, немаше да го коментирам. Не реков дека е лош играч, ама не е ни близу до сумиве што се спомнуваат за него, не ме заебавај. Пак ќе речам, да беше Грилиш италјанец и да играше у Удинезе на пример, Лацио и Рома ќе се натегаа кој да даде 20 милиони за да го потпише.

Иначе за промена еве и ти земи погледај и друга лига освен ЕПЛ, ќе се изненадиш какви играчи има таму за помалце пари.

Гледам често италијанско и шпанско првенство, најмногу заради кладењето, ама нема врска. Еве кажи еден играч од калчото кој игра на позицијата на Грилиш, кој е исто толку квалитетен или поквалитетен од него, а може да се купи за помалку пари.

Последно уредено:
Никој не кажа дека вреди 100 мил Грилиш па да се прашува кој е тој.

На Астон Вила не им се исплаќа да го дадат за помалку и поважно им е да обезбедат опстанок, отколку да го продадат за 60 мил.
Плус Грилиш има уште 4 години договор.

Ај од Серие А кој би го ставил за поквалитетен од Грилиш? Остај Удинезе, Лацио, Рома... од цела лига или од Ла Лига некој? Јас разбирам дека цените се надувани и иритира тоа, ама капитализам батка!

Очигледно различно го ранкуваме Грилиш, така да не навлагам у понатамошни споредби, залудно ќе биде. Зборот ми беше дека има и у другиве лиги добри играчи за помалце пари. А околу Грилиш, bottom line e дека 60 милиони максимум е реална цена и дека 100м е смешно.

Очигледно различно го ранкуваме Грилиш, така да не навлагам у понатамошни споредби, залудно ќе биде. Зборот ми беше дека има и у другиве лиги добри играчи за помалце пари. А околу Грилиш, bottom line e дека 60 милиони максимум е реална цена и дека 100м е смешно.
Само Англичаните се преценети и само тие преплаќаат а тоа што Барса за Дембеле и Кутињо платија 300 милиони пред 3-4 сезони никому ништо. Ако Дембеле вредеше 150, Грилиш вреди 500.

Само Англичаните се преценети и само тие преплаќаат а тоа што Барса за Дембеле и Кутињо платија 300 милиони пред 3-4 сезони никому ништо. Ако Дембеле вредеше 150, Грилиш вреди 500.
Никој не рече дека Дембеле и Кутињо вредеа за тоа што се плати за нив, исто како што никој не рече дека само англичаните преплаќаат за играчи.

Никој не рече дека Дембеле и Кутињо вредеа за тоа што се плати за нив, исто како што никој не рече дека само англичаните преплаќаат за играчи.
Па тоа е работата, не се само Англичаните што си ги преценуваат играчите, истото го прави и Дортмунд, Лацио, Наполи... Не сакаат (немаат потреба) да си ги продаваат играчите па ако сакаш да купиш некој од овие тимови има дебело да си го преплатиш.

Па тоа е работата, не се само Англичаните што си ги преценуваат играчите, истото го прави и Дортмунд, Лацио, Наполи... Не сакаат (немаат потреба) да си ги продаваат играчите па ако сакаш да купиш некој од овие тимови има дебело да си го преплатиш.
Јасно, се согласувам. Секој преплаќа у денешницава тоа е факт. Нигде не реков дека само Сити или само англиски екипи преплаќаат за играчи. Ама мојот првобитен пост беше: кој е Грилиш за него да се даваат 100м фунти, и уште стојам на тоа дека е премногу. Тоа што немаат потреба да продаваат Вила си стои, исто како што си стои дека можат да бараат и 200м ако сакаат. Не ги критикувам нив што бараат многу пари за Грилиш, туку го критикувам фактот дека има екипи спремни да дадат +100м за него кога очигледно не вреди толку.

Најинтересно е што тие 100 милиони се шушкаат од кај Сити, значи ако тргне пазарењето може и повеќе да бидат не помалку. Знае Сити дека Кејн за помалку од 150 мил.фунти евреинот не го пушта, затоа пробуваат да направат јак пазар годинава, за догодина пак Кејн ќе биде цел! Читам енглезите навиваат да остане во Вила, демек ќе ја крене на ниво погоре, постојан учесник во Европа, дрн дрн.

Јас не разбирам зошто се крена толкава фама за Грилиш. Факт е дека секој трансфер кој се остварил, особено последните неколку години, е преценет. Ни еден играч не вреди толку колку што е платен, но тоа е така како што е и не гледам што е чудно и нејасно тука.

Кога ќе земеш играч за 30, па го продадеш следната сезона за 60 тоа е грабеж, ама кога ќе го земеш за 120 па после не можеш ни за 80 да го продадеш тоа не е преценување туку толку му била вредноста. Не знаете кај терате.

Вредност = платена сума е точна равенка, ама тука збориме за вредност на терен во однос на другите играчи за истата платена сума.

Пример Мбапе ако е 180 платен, сигурно Грилиш не вреди 120 зашто Мбапе е генерациски талент и вреди x3 од Грилиш.

Грилиш го зеам како пример, не сум го гледал премногу, ама енглез е, мора да е преценет :icon_mrgr:

Убаво кажа Донев, на Вила апсолутно не им се исплати да го шитнат за 50-60м фунти, џам ќе свиткаат со тие пари. Таков играч ретко ќе најдат некаде и тоа во блиска иднина и дали ќе бидат атрактивни за да оди кај нив. Не за џабе инстантно отворија преговори за нов договор со Грилиш.

Од друга страна, сериозно мислите дека Пеп + тимот од спортски аналитичари (кои знаат како му смрди прдежот на Грилиш и слично) потпаднале под хајпот на акаунти од типот на SportBible, TalkSport и слични инстаграм инфлуенсери и твитер скараџии? Што ви донесе Дедо Мраз за нова година?
Најјачa бизнис прилика е ова, зимаш 50к еур кредит, наоѓаш рандом бразилче што знае финти да прави и троши го кредиот за да го хајпаат страниве, милионите од трансфер ти се сигурни.

Последно уредено:
Кога ќе земеш играч за 30, па го продадеш следната сезона за 60 тоа е грабеж, ама кога ќе го земеш за 120 па после не можеш ни за 80 да го продадеш тоа не е преценување туку толку му била вредноста. Не знаете кај терате.

Вредност = платена сума е точна равенка, ама тука збориме за вредност на терен во однос на другите играчи за истата платена сума.

Пример Мбапе ако е 180 платен, сигурно Грилиш не вреди 120 зашто Мбапе е генерациски талент и вреди x3 од Грилиш.

Грилиш го зеам како пример, не сум го гледал премногу, ама енглез е, мора да е преценет :icon_mrgr:
Не е до толку разликата меѓу Мбапе и Грилиш, па по последните перформанси на Мбапе се помала е!

2021 година уште се дискутира кој играч колку вреди :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom