- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 36
Дечки ајде уште едно прашање:
Јас кога бев на интервју во БТ пишав дека планирам да го подигнам државјанството во Софија.
Но еве денес се смени статусот.
Не ни видов дека се сменил во позитивен т.е. Образувана преписка N:XXXX/XXXX/XX.XX.XXXX. Вашата преписка е вклјучена в Указ XXX от XXXX год. Можете да резервирате час за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Ова мене не ми излезе туку директно на закажување на термин.
Закажав термин првиот слободен т.е. 02.03.2022 г. от 16:10 ч.ч во Софија што го добив на маил.
Но откако проверив уште еднаш со пинот ми излезе:
Случајно да не се смени за неколку дена?
Некој да нема слично искуство?
Јас кога бев на интервју во БТ пишав дека планирам да го подигнам државјанството во Софија.
Но еве денес се смени статусот.
Не ни видов дека се сменил во позитивен т.е. Образувана преписка N:XXXX/XXXX/XX.XX.XXXX. Вашата преписка е вклјучена в Указ XXX от XXXX год. Можете да резервирате час за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Ова мене не ми излезе туку директно на закажување на термин.
Закажав термин првиот слободен т.е. 02.03.2022 г. от 16:10 ч.ч во Софија што го добив на маил.
Но откако проверив уште еднаш со пинот ми излезе:
- Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Случајно да не се смени за неколку дена?
Некој да нема слично искуство?