Значи треба да му даваме 80 000 евра годишно на секој неписмен шиптaр рамковно упикан у мвр, за да не ја распродава државава?
Со данокот од Арачиново да ги плаќаме овие копуци? Или да префрлиме од платите за лекарите?
Ќе ни воведат визен режим ради овие корумпирани говна.
Ova sam mi stavas zborovi u usta sam si pravis teorii i zagovori. nikoj ne rece na nepismen da se dava golema plata nitu da se vraboti. A deka ke ni vovedat vizi isto e latas teorija.nitu e pocnata takva postapka nitu nekoj predlozil, znaci se e fikcija sto zboris partiski megafon prikazni raskazuvas.
I ne od parite od danok, nego od parite od skopje 2014, od parite od “brojcanikot sto svrte” od 30% od sekoja kanabis farma sto se reketiraat daj od tie da im dademe na doktorite na policajcite na tie u ujp, pa da ne se frustriraat kako sefot niven saso ili oliver ebe 22 godisni starleti i seta glaven po gradu i da sakaat da bidat kako nego tuku da si rabotat srekno i zadovolno. Sto ne se bunite sefovite sto ne gi apsat tuku za nekoja olivera sluzbenicka zena majka itn gledate da i dadat 30 godini za da se palite deka e pravna drzava? Ebati mangupite.
Jas stojam na toa deka ovie luge ne treba da lezat predolgo, nema tuka nikakva steta, toa deka vizi ke ukinat e partiska patka, deka renometo na kurton drzavava go unistile ne e taka posto drzava sto menja ime i ima na 15 dena mega skandali nema renome, edinstveno ostetile budjet sto ke naplatel 200 pasosi x 1000 denari. Za 200.000 denari i mnogu se 3 godini.
Zasto nikoj ne se buni za politickiot kriminal sto se pravi u drzavava sto ja unistuva veke 30 godini, tuku se fakate za sitni ribi ? Pa 1/16 od izraelskiot tender ne e toa, 1/3 od kombeto na zaev sto go fati dea.
Nego ova se klasicni storii za defokusiranje prost narod da si ima aktuelna tema 3 meseca dodeka u meguvreme ke proguraat zakon za legalizacija kajsto eden ton kriminalci ke legaliziraat zgradi objekti itn i ke zarabotat mega sumi. Za site tie objekti se zimani pari od gradonacalnici da ne prakaat inspekcii dur se gradi, ama nebitno e toa.
Pa u drzava kajsto se pratija 12 specijalci da zaginat za da se defokusira od bombite i nieden ne kaza A, a ne da iskoci na protest ili da napravi problem ova e malce.
udri jace.