LustingVertigo
Snopdan Dogovich
- Член од
- 1 декември 2017
- Мислења
- 897
- Поени од реакции
- 1.403
А на другиот ред пишува без искуство.Платата е за практикант, ама вика 3-5 години во текстот![]()
Хмм, that smells a little funky doesn't it
А на другиот ред пишува без искуство.Платата е за практикант, ама вика 3-5 години во текстот![]()
Ќе го праќаат по хартија за принтерот.Не сфаќате вие, 3-5 години ќе му трае ангажманот. Ова со возачкава ваљда ќе треба да однесе цд-ња до клиентите![]()
Netcetera.Ми треба совет.
Работам како Web Designer во нестабилна фирма каде што немам ептен шанси за напредок и каде не ми е посветено доволно внимание, па ниту имам некој со ментор над мене. Само фрли ми проект и шоТебам' после. Се работи во WordPress поради "requirements" од клиентите и работам со Web Builders, нема ептен работа со код.
На друга страна, имам понуда од Netcetera за пракса и знам дека се сериозна фирма (благодарение на форумов и др групи) и мислам дека имам поголема шанса за напредок во однос на кариерен развој каде стварно ќе го применам своето знаење.
Ако не прифатам ќе останам во нестабилна фирма но ќе бидам подобар финансиски оти земам плата, но ако прифатам ќе земам надоместок за практиканство и ќе имам шанса да го проширам знаењето многу повеќе со шанса да останам во многу постабилна и посериозна фирма.
idk whatuduuuuuuuuuuu ;-;
Направи пресметка за тоа колку пари би зел од едните и другите во наредни 5 години, и ќе видиш дека немаш тука никаква дилема, ни финансиска, ни од поглед на кариерен напредок.Ми треба совет.
Работам како Web Designer во нестабилна фирма каде што немам ептен шанси за напредок и каде не ми е посветено доволно внимание, па ниту имам некој со ментор над мене. Само фрли ми проект и шоТебам' после. Се работи во WordPress поради "requirements" од клиентите и работам со Web Builders, нема ептен работа со код.
На друга страна, имам понуда од Netcetera за пракса и знам дека се сериозна фирма (благодарение на форумов и др групи) и мислам дека имам поголема шанса за напредок во однос на кариерен развој каде стварно ќе го применам своето знаење.
Ако не прифатам ќе останам во нестабилна фирма но ќе бидам подобар финансиски оти земам плата, но ако прифатам ќе земам надоместок за практиканство и ќе имам шанса да го проширам знаењето многу повеќе со шанса да останам во многу постабилна и посериозна фирма.
Цена?Искуство некој со работа во Netcetera ?
InboxЦена?
Ако тоа што ќе го научиш кај нив во иднина те направи подобар, секогаш одбирај го учењето.Ми треба совет.
Работам како Web Designer во нестабилна фирма каде што немам ептен шанси за напредок и каде не ми е посветено доволно внимание, па ниту имам некој ментор над мене. Само фрли ми проект и шоТебам' после. Се работи во WordPress поради "requirements" од клиентите и работам со Web Builders, нема ептен работа со код.
Можно е вработување после пракса, но не и гарантирано.Ако тоа што ќе го научиш кај нив во иднина те направи подобар, секогаш одбирај го учењето.
Тоа ќе те продаде за многу пати повисока сума по 2-3 години од сега при што можеби тоа што сега го заработуваш во 4 месеци тогаш ќе ти биде месечна плата.
Многу битен момент е тука дали после завршување на праксата ти е гарантирано вработувањето, или пак е голема шансата да не добиеш понуда за работа?
Пресметај ја разликата од практикантската плата до сегашната плата, и оди земи кредит на истиот износ (да ти ги покрие трошоците наредните 12 месеци) доколку не можеш да опстанеш без овие пари.Ми треба совет.
Работам како Web Designer во нестабилна фирма каде што немам ептен шанси за напредок и каде не ми е посветено доволно внимание, па ниту имам некој ментор над мене. Само фрли ми проект и шоТебам' после. Се работи во WordPress поради "requirements" од клиентите и работам со Web Builders, нема ептен работа со код.
За кредит, теоретска шанса нема да земам, повеќе би работел 2nd job во некој кафиќ отколку камата да враќам на она рз'ацине вбанка.Пресметај ја разликата од практикантската плата до сегашната плата, и оди земи кредит на истиот износ (да ти ги покрие трошоците наредните 12 месеци) доколку не можеш да опстанеш без овие пари.
Од тука натаму, имаш дополнителна мотивација за да си го заработиш редовното вработување во наредната година.
Нестабилни фирми кај што неможеш да напредуваш/учиш се канцер за секој млад човек, додека видеш ќе минат неколку години а ти не само што нема да зимаш (драстично) поголема плата, туку ќе останеш и со истото знаење.
Јас немам никака поврзаност со ИТ секторот,нит ги знам фирмите и позциите но гледам од мои поранешни соученици/колеги/познаници дека во големите и докажани фирми секогаш е подобро од малите и нестабилни фирми. Дури и кога тоа значи помала плата.