Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Многу одамна не сум седнал таму и не ми е баш во некоја линија каде што движам. Треба специјално до таму да отидам.
Има сега порачка со достава, за 4 или 5 пива не знам како беше, ако сакаш ќе го прашам бесплатна е доставата.

Има сега порачка со достава, за 4 или 5 пива не знам како беше, ако сакаш ќе го прашам бесплатна е доставата.
Амерички фазон некако тоа доставата. Не ми е по кеиф. Се токмам до Академска книга да одам, па ќе врзам некако со пивово. Комшии се.

Имаше една страна на ФБ, имаа германски пива Шоферхофер/ДАБ/Радебергер/Пауланер, ама не можам да ја најдам. Пред 3-4 години нарачв од нив, ама само стаклени имаа (дека собирам, сакав лименки). Не беа нешо скапи. Можно е и да не работат веќе, со коронава, пошо сепак беа мала фирмичка, не беа којзнае каков дистрибутер. Ако знае некој нека каже :)

Имаше една страна на ФБ, имаа германски пива Шоферхофер/ДАБ/Радебергер/Пауланер, ама не можам да ја најдам. Пред 3-4 години нарачв од нив, ама само стаклени имаа (дека собирам, сакав лименки). Не беа нешо скапи. Можно е и да не работат веќе, со коронава, пошо сепак беа мала фирмичка, не беа којзнае каков дистрибутер. Ако знае некој нека каже :)

Пауланер лименки има во маркетиве ако ти треба. Последно мислам во "Кит Го" видов.

Инаку големо +1 и од мене за Paulaner Munchner Hell

Пауланер лименки има во маркетиве ако ти треба. Последно мислам во "Кит Го" видов.

Инаку големо +1 и од мене за Paulaner Munchner Hell
Фала, имам 2-3 различни пауланер. Имам околу 70-80 различни лименки од повеќе земји, ама немам место кај да ги чувам, а и пошо се празни лесно се гмечат. Ќе треба да ги фрлам :D
милер.jpg

Штета сеа со пандемијава, нема идење без тест за Бугарија, барем еднаш месечно идев да испазарам пива за мерак :D
Paulaner Münchner Hell и DAB ми се фаворит:)
DAB мислиш на ова?

1618173204983.png

Шофенхофер е океј имаат доста мешани производи пива со сок нешто како Радлер само варијанти со друг вкус. ДАБ ако е Дортмундски легенда од Пилс Дортмунд е стар пиварски град кај мене за жал не се наоѓа ама е солидно, искрено Пилс. Радебергер обожавам една од најголемите пивари, да, индустриско ама пиварата е огромна близу Дрезден имам поминато неколку пати во времетo на источна Германија најдобро пиво одеше само за експорт дури во САД. А Пауланер е Пауланер :)

Шофенхофер е океј имаат доста мешани производи пива со сок нешто како Радлер само варијанти со друг вкус. ДАБ ако е Дортмундски легенда од Пилс Дортмунд е стар пиварски град кај мене за жал не се наоѓа ама е солидно, искрено Пилс. Радебергер обожавам една од најголемите пивари, да, индустриско ама пиварата е огромна близу Дрезден имам поминато неколку пати во времетo на источна Германија најдобро пиво одеше само за експорт дури во САД. А Пауланер е Пауланер :)
Цепај си Stuttgarter Hofbräu :D

Само Стела, и онака пиво не можам, ама некогаш со скара сакам едно шишенце :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom