Блам држава

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Шо е поентата што го викаат оној Богојевски по телевизии бе?Еднаш неделно обавезно го има,а кој фактор е тој бе на мајка му пичката? Па уште најава бомбастична на Канал 5 дека ке гостувал у емисија вечерва,ебате глупердите ретардирани
Гласноговорник е на Американската амбасада. Добро е да се чуе од време навреме, не заради лично него, туку да знаеме што планираат газдите тука. Секако побитно е што ќе каже тој(како посредник) отколку Заев или Љупчо Николовски.
Инаку како што гледам по ТВ емисии во последно сите што ги викаат се разочарани и плукаат по Заев. Зрел е овој да го пуштат низ вода, само сеуште од другата страна имаат партија која сметаат дека ја контролира Груевски, па чистат сега со Мијалков, Камчев и останати дури да остане сам и беспари Жмицко.

Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995
Денес се качив во автобус првпат од кога е почната коронава луѓево ми изгледаа 90% пред самоубиство, утре ќе се качам пак да видам да не не сум имал среќа или стварно сите побудалеле

1616449239413.jpg

Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Вреди да се погледне

Што вреди? Како руски педерастичен јутјубер тера агенада? Ги погледна коментарите на видеото, колку и да се*е, на русите не им е одвратно сето ова, бидејќи постојат мал милион градови кои имаат претерано со споменици и фејк култура, па никому ништо! Секоја планина, своја тежина! Му ебам тоа руското пеерче, па и по манастирот се крстил да се замислиш да го отераш у мајчину!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Што вреди? Како руски педерастичен јутјубер тера агенада? Ги погледна коментарите на видеото, колку и да се*е, на русите не им е одвратно сето ова, бидејќи постојат мал милион градови кои имаат претерано со споменици и фејк култура, па никому ништо! Секоја планина, своја тежина! Му ебам тоа руското пеерче, па и по манастирот се крстил да се замислиш да го отераш у мајчину!
Само разлистав низ видеото да видам кој делови од Скопјево ги снимал и ако може да разберам нешто, ама слабо рускиот.
Ми фати око делот каде што збори за јазикот на крај. Дали педерчево се исмеваше со тоа дека викаме Кирил и Методиј збореле старомакедонски? Плус нешо изеде гомна за западно-бугарски дијалект

Те прашувам пошто ми се чини дека знаеш Руски, прости ако грешам :D

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Само разлистав низ видеото да видам кој делови од Скопјево ги снимал и ако може да разберам нешто, ама слабо рускиот.
Ми фати око делот каде што збори за јазикот на крај. Дали педерчево се исмеваше со тоа дека викаме Кирил и Методиј збореле старомакедонски? Плус нешо изеде гомна за западно-бугарски дијалект

Те прашувам пошто ми се чини дека знаеш Руски, прости ако грешам :D
Знам руски, ама сум алергичен на педери! И кога го видов во каков контекст се лигави го исклучив на третата минута! Не гледав понатаму, па му пишав неколку поздрави на неговиот канал, да му е*ам тоа лигавиот! Ама интересно, освен овците кои слепо го следат, поголемиот дел на коментарите се про Македонија!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439

Здраво Трендо,
Од пред некое време сакав да пишам на оваа тема, ама ете не стигнав. Деновиве написите по порталите “ЦЕНТАРЦИ ЌЕ КУПУВААТ СО ПОПУСТ ВО ПОВЕЌЕ ОД 70 ЛОКАЛИ“ ме потсетија дека треба да подобјаснам како кај нас функционира рециклирањето на пластични шишиња. Од почеток бев заинтересиран за проектов, си викам и онака ги собирам пластичните шишињаи ги обесувам на контејнер, ќе му дадам на син ми задача да ги рециклира, ем да се осеќа корисен, што би рекле општествено одговорен, ем некој денар ќе добие како стимул.

Еве како како оди постапката ако сакаш да учествуваш во проектов:

1. Одиш во ПОЦ за да оставиш податоци (бидејќи немаше on-line) и уплаќаш 360 ден

2. Чекаш една недела и одиш повторно во катната гаража на ПОЦ и ја имаш картичката (ти требаат само 360 шишиња да рециклираш за да ги повратиш парите, ама нејсе)

3. Собраните шишиња од подрум гордо ги ставаш во кеси и идеш до машината каде се собираат шишињата (бидејки не се сите машини поставени, пешачиш едно 500 м со кесите, ама за општо добро е нели).

4. Вадиш едно по едно шише од кесите и пробуваш, ништо не се случува. Од 10 шишиња тек едно влегува во машината и се регистрира.

5. За среќа ете го тука човекот задолжен веројатно за одржување /проверка на овие машини. Вика чекај да видам да не е преполно со шишиња внатре и отвора.

6. Ја вади кесата од внатре и ја празни во блискиот контејнер (????) и вика: Aј сега пробајте.

7. Откако пак не ги примаше нашите шишиња, се досети и ни кажа дека не ги прима сите шишиња. Некои фирми (ја спомна Пелистерка) не ги пијавиле бар кодовите и нив не ги прима, а да не збориме па за оштетен бар код. Син ми вика ова покомплицирано е од скенирање на фискални.

8. Сега имам Green pay картичка која ќе ја има истата функција како таа електронската картичка за здравство што ја вадевме.

#СамоУрбано

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385

Здраво Трендо,
Од пред некое време сакав да пишам на оваа тема, ама ете не стигнав. Деновиве написите по порталите “ЦЕНТАРЦИ ЌЕ КУПУВААТ СО ПОПУСТ ВО ПОВЕЌЕ ОД 70 ЛОКАЛИ“ ме потсетија дека треба да подобјаснам како кај нас функционира рециклирањето на пластични шишиња. Од почеток бев заинтересиран за проектов, си викам и онака ги собирам пластичните шишињаи ги обесувам на контејнер, ќе му дадам на син ми задача да ги рециклира, ем да се осеќа корисен, што би рекле општествено одговорен, ем некој денар ќе добие како стимул.

Еве како како оди постапката ако сакаш да учествуваш во проектов:

1. Одиш во ПОЦ за да оставиш податоци (бидејќи немаше on-line) и уплаќаш 360 ден

2. Чекаш една недела и одиш повторно во катната гаража на ПОЦ и ја имаш картичката (ти требаат само 360 шишиња да рециклираш за да ги повратиш парите, ама нејсе)

3. Собраните шишиња од подрум гордо ги ставаш во кеси и идеш до машината каде се собираат шишињата (бидејки не се сите машини поставени, пешачиш едно 500 м со кесите, ама за општо добро е нели).

4. Вадиш едно по едно шише од кесите и пробуваш, ништо не се случува. Од 10 шишиња тек едно влегува во машината и се регистрира.

5. За среќа ете го тука човекот задолжен веројатно за одржување /проверка на овие машини. Вика чекај да видам да не е преполно со шишиња внатре и отвора.

6. Ја вади кесата од внатре и ја празни во блискиот контејнер (????) и вика: Aј сега пробајте.

7. Откако пак не ги примаше нашите шишиња, се досети и ни кажа дека не ги прима сите шишиња. Некои фирми (ја спомна Пелистерка) не ги пијавиле бар кодовите и нив не ги прима, а да не збориме па за оштетен бар код. Син ми вика ова покомплицирано е од скенирање на фискални.

8. Сега имам Green pay картичка која ќе ја има истата функција како таа електронската картичка за здравство што ја вадевме.

#СамоУрбано
Исто така и фирмите кои имаат инсталирано такви терминали за трошење преку овие картички, више дара него масло им се фаќа работата.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.752
Поени од реакции
39.658
Најјаки ми се контејнерите што се посебни за хартија, пластика и стакло. Ти си мислиш правиш добро дело, го селектираш отпадот, и ти доаѓа Комунално претпријатие и трите контејнери ги фрла во еден ист камион. :D

D

Deleted member 12196

Гостин
Најјаки ми се контејнерите што се посебни за хартија, пластика и стакло. Ти си мислиш правиш добро дело, го селектираш отпадот, и ти доаѓа Комунално претпријатие и трите контејнери ги фрла во еден ист камион. :D
Ама камионот е преграден на три дела... :ROFLMAO:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385

вака ќе изглеа Центар

(стрелката ја покажува зградата на сегашен Холидеј Ин, бивши Гранд Хотел)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.704
Поени од реакции
48.997

вака ќе изглеа Центар

пред обербатување сум, нека не ми прават вака.

Нагрдување и силување на урбано Скопјенце од страна на поповите на МПЦ и сето тоа овозможено и аминувано од страна на прогресивната централна и локална власт. Да седнев да го смислувам ова сценарио, немаше да ми текне.

Кулава пенетртира во шупендерот на секој распеан скопјанец и секој паркобран.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381

вака ќе изглеа Центар

Каде се сега гушкачите на ГТЦ и паркобранителите????

да им....да не кажувам повеќе

ПС.реалниот рендер е уште пострашен...но ај да не ширам негативна енергија

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Претрес во стан на Груевски, во рамки на истрагата за „Плацови на Водно“

Според информациите, претресите се на локација во близина на МВР, во стан на експремиерот, кој е првоосомичен за купување на атрактивните парцели со партиски пари

По наредба на Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција, се вршат претреси во рамки на истрагата за случајот „Плацовите на Водно“.
Од обвинителството велат дека претресите се во насока на прибирање материјални докази, но во моментот не се во можност да споделат детали.
„Денеска е извршен претрес во повеќе објекти. Претресот е во рамки на истражните дејствија во предметот во јавноста познат како ‘Плацеви на Водно’. Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција продолжува во континуитет да презема дејствија во насока на целосно расчистување на предметот“,
велат од Обвинителството.
Според информации на „360 степени“ од извори во истрагата, претресите се на локација во близина на МВР, во стан на експремиерот Никола Груевски, кој е првоосомичен за купувањето на атрактивните парцели со партиски пари.
За овој случај, републичкиот обвинител Љубомир Јовески во јавните настапи најавуваше дека истрагата ќе се проширува и на други недвижности, но до овој момент ниту од прес-службата на обвинителството ниту од шефицата на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, Вилма Русковска, нема официјална потврда дека денешните претреси се во врска со новокториен имот на Груевски.
ЕДНИОТ ОД НОВООТКРИЕНИТЕ СТАНОВИ НА ГРУЕВСКИ БИЛ ОГРОМНА БИБЛИОТЕКА, ДРУГИОТ РАБОТЕН КАБИНЕТ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПРАВИ ПОПИС ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ИМОТ

Еден од новооткриените станови на бегалецот Никола Груевски на улица Павел Шатев (Бихаќка) во Скопје, покрај постоечките два на име на мајка му Надежда, е на име на поранешна негова секретарка Т.С., дознава САКАМДАКАЖАМ.МК .

Друг стан во истата зграда, за кој исто така денеска истражители вршеа претрес, е на име на фирма „ИКТ Инженеринг“.
Во едниот од овие станови Груевски, осомничен за купување плацеви и недвижнини на Водно, имал огромна библиотека. Другиот го користел како работен кабинет.

Сите четири стана, двата на име на мајка му, на секретарката и на фирмата, биле со последователни броеви. Биле еден до друг. Два од нив се споени, дознаваме од станари, и зафаќале цел агол од зградата – комплекс на Бихаќка.

Извори од истрагата велат дека денешниот претрес во новооткриените станови на избеганиот Груевски осуден, обвинет и осомничен за повеќе дела за организиран криминал, како и за организирање на крвавиот напад на Собранието на 27 април 2017 година, се повеќе попис за конфискација во иднина. Тежината на кривичните дела за кои се гони, како и финансиската штета што и е сторена на државата, е од огромни размери, па ќе треба да ја обештетува по евентуалните осудителни пресуди против него.
Овој денешен претрес во двата дополнителни стана на Груевски е во рамки на истрагата за плацевите на Водно купени, според Обвинителството, со пари на членовите на ВМРО-ДПМНЕ кои уредно си плаќале членарина.
На име на мајка му, Груевски има уште два стана, во Аеродром и во Капиштец
Дефокусирање од Али Експрес,

Еве ја вистината,

Груевски: Живеев во два стана на мајка ми, другите два ги користев со договор за закуп

Од Обвинителството, пак, денеска официјално излегоа со кратко соопштение во кое велат дека е правен претрес во повеќе објекти, но ниту потврдија ниту демантираа дека е откриен дополнителен имот на експремиерот
Експремиерот Никола Груевски се јави од Будимпешта во врска со денешните претреси во станови кои ги користел во зграда на улицата Павел Шатев (Бихаќка) во Скопје и тврди дека нема никакви дополнителен недвижен имот што го криел.
Во два, кои се на име на неговата мајка, живеел, а за дополнителните два потврдува дека ги користел, но тврди дека не е скриен сопственик туку си плаќал кирија.
„Како што на јавноста одамна и е познато јас низ годините наназад користев два стана во сопственост на мојата мајка купени на кредит пред дваесетина години. Покрај тоа, во одреден период имав извршено и закуп на два други стана на истиот кат каде живеев а од кои имав потреба, и кои се со помала квадратура, за што поседувам договор за закуп од сопственик со кој немам никаква поврзаност. Не постои ништо друго надвор од тоа. Не постои никаков скриен имот, стан или земјиште. Ниту сум купил, ниту платил, ниту продал какво било земјиште, стан или друг движен и недвижен имот, што впрочем може да се провери и во катастарот“,
пишува Груевски на Фејсбук негирајќи дека постои негов стан, кој официјално се водел на име на неговата секретарка.
Избеганиот премиер посочува и дека неговата мајка има стан во Капиштец купен со кредит во 1984, но негира дека има уште еден во Аеродром.
Претресите во становите на Бихаќка денеска се Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција ги спроведе во рамки на истрагата „Плацови на Водно“. Груевски се сомничи дека во периодот од 2006 до 2012 противправно си присвоил пари од донации за ВМРО-ДПМНЕ, а потоа од октомври 2012 до септември 2013 ги пуштал во оптек преку фирма-ќерка на офшор фирма од Белизе и така ги купил атрактивните плацови на Водно. Станува збор за земјиште од 11 000 квадратни метри и сума од 1,3 милиони евра.
Во јавноста излегоа информации дека претресите следуваат откако е откриен дополнителен имот купуван со тие пари односно уште два нови стана од кои едниот се води на име на неговата секретарка, која неофицијално дала исказ во обвинителството, и другиот на име на фирма.
Покрај овие информации, Груевски во денешната објава ги отфрла и тврдењата на обвинителството дека си ги присвоил парите од донации и членарина во ВМРО-ДПМНЕ.
„Напамет не ми паднало да земам пари од партијата или членарини од членството за да купувам имот. Впрочем ако целта ми била да живеам во голема удобност имав можност како премиер заедно со семејството да се преселам и десетина години да живеам во многу поголема, побезбедна и поудобна државна вила, што не го направив. Подолг период власта врши притисок, уцени и закани врз лица да ги натераат да бидат лажни сведоци дека нешто што е нивно или нечие, било мое. Употребуваат најбрутални методи од најниски лични уцени и тешки закани по нивната слобода, семејство и имот, па до одредување притвори и други нечовечки методи“, о
бвинува Груевски од Будимпешта.
Од Обвинителството, пак, денеска официјално излегоа со кратко соопштение во кое велат дека е правен претрес во повеќе објекти, но ниту потврдија ниту демантираа дека е откриен дополнителен имот на експремиерот.
„Денеска е извршен претрес во повеќе објекти. Претресот е во рамки на истражните дејствија во предметот во јавноста познат како ’Плацови на Водно‘. Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција продолжува во континуитет да презема дејствија во насока на целосно расчистување на предметот“,
соопштија од Обвинителството.
Ideme napret :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.704
Поени од реакции
48.997
Книги нашле, нормално. Не се стануваше економски тигар , а во едно време дури и трета економија во Европа без да има соодветна наобразба тој што го тоа овозможи.

Kajgana Shop

На врв Bottom