Блам држава

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Блам Кајгана. Кој го пишуваше текстов жити се? Нормален ли е бе? Да не вреѓам ама друже, апла дебилен текст.

Не е распнат ради баба му, туку ради селската изјава дека е од другата страна на државата. И плус фактот дека нагласува дека имал и бугарско, кој кур има да лета kо прле пред магаре? Ќе му паднеше круната ли ако преќутеше? Кој курац има да се фалиш бре човече, дека имаш и бугарско? Па уште со рачето, „2“ покажува. Ебате лигушот.

Додади на тоа и „уметничко дело“ во бои кои АПЛА асоцираат на бугарско знаме = добиваш педерче кое се лигави на телевизија за да добие плус кај дечкото (и за мир у куќа, нели...). И ако мислиш дека не е намерно ставено, се лажеш.

Текстот:

Друже, ти што си пишувал ваков текст, очигледно не ја гледаш или не сакаш да ја видиш сликата која ни се сервира. Доле си изнаредил како тоа имало 100 илјади извадени бугарски пасоши бла бла бла бла...

Дебилов, исто како Тамара, за да добие нешто од фамилијата, ќе изеде се што ќе му се сервира. Така и ова. Сеа, нека трпи. И џабе се објаснува како тоа ќиднал он у Америка. Ја не киднав, не сум го видел Лондон, Милано, Чикаго и Њујорк, тука останав, ги трпам уште копуциве.
Самото тоа што толку народ се насанка на ова дело е само доказ за примитивноста на македонското население, за луѓе кои очигледно во животот не ни стапнале во галеријата Даут-пашин амам. Веројатно и не ни знаат да ја најдат каде е, па освен со помош на Google Maps би се загубиле низ градот барајќи ја. Арно ама, сега излегоа и вексилолози, ако знаат што значи овој збор.
И Кајгана го објавува овој текст, ниту пет ниту шест, разбирам дека се потребни кликови и реакции ама ова е чиста патетика и во најмала мера дегутантно. Срамота.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Аууу текстот на Кајгана порталот, пробивање на дното, ко да ги читаш владините НГО испрдоци :pos: Кај ги наоѓате ваквите бе?:pos:
Треба и кајгана да живее од нешто ебао

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
Ne be dobil bugarsko drzavjanstvo na osnov na toa deka babamu ili nekoj rodnina od drugata strana na granicata se deklariral za Makedonec i ovie rekle aaaa cim e taka namiti pile i tebe. Pa normalno deka dobil na osnov na bugarski koreni, ne e toa nekoja misterija. I da, da im ja resam i drugata dilema na portalot. Site onie koi zele bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni sami, pri zdrava svest i sovest si se deklarirale za bugari. A toa se bezmalku skoro site. Dali lazele, dali stvarno se custvuvale bugari voopsto ne e bitno vo momentot. Tamu crno na belo, od nikoj ne prisileni si se pisale bugari i za cel svet i posiroka vselena tie se samo i samo bugari i nisto drugo. Ne da go frlale pasosot, na glava neka zastanat ako sakaat, tie po nacionalnost se bugari.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
И Кајгана го објавува овој текст, ниту пет ниту шест, разбирам дека се потребни кликови и реакции ама ова е чиста патетика и во најмала мера дегутантно. Срамота.
Батали дипломатски речник бе.
Ваков текст може да напише само продаден газ или глуптар.

Ја мислам дека се работи за второто, оти ги има сите потребни состојки. Претерана самодоверба, навредлив речник и опинок - елитизам. Кај нарачаните текстови го нема ова. Тоа се ПР потези и обично не вреѓаат народ. Нема вака изразено прво лице еднина кај авторот, го нема тоа „видете колку сум прогресивен“, шо прости идиоти не можат да си помогнат, а да не го акцентираат.

Пази го ова:
„Самото тоа што толку народ се насанка на ова дело е само доказ за примитивноста на македонското население, за луѓе кои очигледно во животот не ни стапнале во галеријата Даут-пашин амам. Веројатно и не ни знаат да ја најдат каде е, па освен со помош на Google Maps би се загубиле низ градот барајќи ја.“

Или ова:
„За Васил, среќен настап на Евровизија, јас секако нема да гледам бидејќи со тој циркус одамна расчистив. Гледав Санремо, одличен музички фестивал, а циркузијада во боја не ми треба.“

Ова е авторско дело на мутле некое. Мутлињата секогаш вака пристапуваат оти сакаат да бидат препознаени како умни, начитани, интелектуалци... ама оти патат од imposter syndrome и се свесни дека се мутлиња, компензираат мегаломански и ете го резултатот.

Порталот на кајгана смрди одамна. Текстовите се или превземени од МИА или се клипчиња од Cinema Sins и Football Daily, со текст „poglednete go klipcevo“.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.957
Поени од реакции
8.141
Требаше Василче и еден орел да полета за мочањето да биде комплетно!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

УЧК ВО МВР: Заменикот на Спасовски си ја уреди луксузната канцеларија со табла од УЧК

Прегледај го приврзокот 288187

Буши.
Коинциденција и не мора ништо да значи, исто како Василче и триптихот

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Сеа коа Груби кажа дека у април доаѓаат негде околу милион вакцини, може целосно да се препуштиме на другите теми у државава.

Васил има несреќна околност што е ваква ситуацијата со Бугарија, па затоа се нафрлија сите на него ради државјанството. Да не беа вакви околностите никој немаше ни да го примети видеово, како што не го ни приметил лани.

Ама патетикиве:

Демек крокодилски солзи, па демек он душа давал за државата, па демек горд бил, нејќел он бугарско државјанство, ама мал бил и неговите го натерале, па ти реков ми рече.
Шо е следно, ќе истетовира Македонија на груди ко Тамара тоа што го напраи ?
И тогаш као сите треба да паднеме у несвест ?
Васил сакам твое дете, оплоди ме ?
Иначе нека не ги продава тие приказни дека он нејќел бугарско државјанство, ама ете тогаш коа извадиле неговите извадил и он и сеа тоа е, нема назад... у овие 20 години колку што кажува дека го има, можел мал милион пати да бара отпуст од државјанство од Бугарија...

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Сеа коа Груби кажа дека у април доаѓаат негде околу милион вакцини, може целосно да се препуштиме на другите теми у државава.

Васил има несреќна околност што е ваква ситуацијата со Бугарија, па затоа се нафрлија сите на него ради државјанството. Да не беа вакви околностите никој немаше ни да го примети видеово, како што не го ни приметил лани.

Ама патетикиве:

Демек крокодилски солзи, па демек он душа давал за државата, па демек горд бил, нејќел он бугарско државјанство, ама мал бил и неговите го натерале, па ти реков ми рече.
Шо е следно, ќе истетовира Македонија на груди ко Тамара тоа што го напраи ?
И тогаш као сите треба да паднеме у несвест ?
Васил сакам твое дете, оплоди ме ?
Иначе нека не ги продава тие приказни дека он нејќел бугарско државјанство, ама ете тогаш коа извадиле неговите извадил и он и сеа тоа е, нема назад... у овие 20 години колку што кажува дека го има, можел мал милион пати да бара отпуст од државјанство од Бугарија...
И што ако има бугарско државјанство?
Абе има ли нормален во оваа држава?
Нели е ова расизам?
Цел народ се крена на нозе бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското?
Па после уште толку заради изјава на момчето дека баба му била Бугарка...
Алооо бродот ви тоне...
Ова излегува дека Бугарија била во право што опнала вето.

Тука ај искрено да прашам, дали истите овие расизам и омраза ќе беа излеани од народов бившо југословенски доколку немаше вето од Бугарија?

Ама искрен одговор сакам...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
И што ако има бугарско државјанство?
Абе има ли нормален во оваа држава?
Нели е ова расизам?
Цел народ се крена на нозе бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското?
Па после уште толку заради изјава на момчето дека баба му била Бугарка...
Алооо бродот ви тоне...
Ова излегува дека Бугарија била во право што опнала вето.

Тука ај искрено да прашам, дали истите овие расизам и омраза ќе беа излеани од народов бившо југословенски доколку немаше вето од Бугарија?

Ама искрен одговор сакам...
Нормално дека немаше да има и нема потреба да релативизираш. Ајде следно прашај дали Хитлер ќе беше лош да не беше Втора Светска Војна те молам.

Аман веќе со тие релативизирања. Баш поради тоа што со Бугарите газиме по тенок лед човек треба да биде ултра претпазлив пред да дава онакви изјави.

Сега да искочи некој да каже дека има Шведски пасош никому ништо. Ако утре Шведска ни објави војна и истиот човек истото го каже, ќе биде убиен. Тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom