Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
само да споделам што испадна на крајот. Откако сите мајстори кренаа раце, проверивме на интернет, и дознавме дека има два модели од овој тип на мотор, а модеот на мојот мотор треба да има еден, а не два термостати. Го извадивме механичкиот, и количето си се врати во нормала, не грее, има парно, стига вода до расплињача, плинот си функционира. Е сега, логичкото прашање е зошто до сега имал два термостати. И уште еден проблем, сега на надолнина температурата знае да падне до 80 степени, што не беше случај претходно кога си држеше константно 90 степени
можеби некој пред тебе ставил втор термостат од истите причини.....за да се контролира температурата, но зезнал на друга страна

Приметив веќе два пати дека колата на жена ми на рамно при тргнување без гас и трокира едно 3-4 пати по ред и се гаси и не проблем веднаш да запали после тоа.

Не верувам дека е до возачот и не е прв пат да застане и да ја паркира дома, тоа е секојдневно.

Ја земав ја пробав после тоа и се е ок, ја проба и таа нема ништо.

Од што може да е ова?

Приметив веќе два пати дека колата на жена ми на рамно при тргнување без гас и трокира едно 3-4 пати по ред и се гаси и не проблем веднаш да запали после тоа.

Не верувам дека е до возачот и не е прв пат да застане и да ја паркира дома, тоа е секојдневно.

Од што може да е ова?
Бензинец, свеќи.
Дизел нешто многу поскапо.

Каде препорачувате сервис на Мерцедес во Македонија? Увезен е од Словенија ама не можам сега да се замарам да возам до Љубљана... :/
Се работи за основна смена на филтри, милтри, дрн дрн, само не сакам било кој да чепка во колава.

Од што може да е ова?
ЕГР највероватно. Однего идат сите проблеми. Ти прави турбо лаг.

Ако не се лажам до 25-26 години беше, е колку беше разликата да ме убиеш не знам
И татко ми така ми кажа јас мислев додека сум почетник возач е тоа

Здраво на сите. Имам Фиат УНО 1985.
Од неодамна почна да ми исфрла уље од капачето каде се дотура уљето. Сменив ново капаче, сега не фрла толку, ама пак по малце има уље околу капачето ????? Ве молам за мислење ????

И татко ми така ми кажа јас мислев додека сум почетник возач е тоа
Не не врска нема со почетник, до одредена група имаше поскапо на почеток и над одредено годиште после тоа (мислам над 65). Само мислам дека беше поскапо осигурување а не поскапа регистрација

Здраво на сите. Имам Фиат УНО 1985.
Од неодамна почна да ми исфрла уље од капачето каде се дотура уљето. Сменив ново капаче, сега не фрла толку, ама пак по малце има уље околу капачето ????? Ве молам за мислење ????
воопшто не добро да фрла уље од тука.....или скинати карики или истрошени

Пред некој ден ја имав колата однесено за миење. Денес бев со моите излезен и заприметивме дека задните седишта не се прицврстени. Сигурно тој што ја миеше има напраено нешто. Му појдов, се правда таква беше. Сигурен сум дека има нешто скршено или некое делче фали.

157413601_509270040473623_6071027232665180840_n.jpg

157418966_1095077067672403_2302424976372166731_n.jpg

157506552_708031949832377_748134418286707065_n.jpg

ако од долната страна на седиштата има ,,заби,,...центрирај ги и добро и наби ги во овие пластики.
ќе си дојди на своето место

ако од долната страна на седиштата има ,,заби,,...центрирај ги и добро и наби ги во овие пластики.
ќе си дојди на своето место
нема, само железо е, како U буквата

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom