А директ да си појде во амбасада или да си закаже преку телефон термин (како и да идеше тоа).
Ако му кажат пред амбасада дека не е стигнато или на телефон дека не е стигнато, со принтскрин на овој статус нека оди таму или нека го каже на телефон. Нека спомне дека ќе се јави во Софија кај надлежните институции поради нивното (Скопје) неработење и одма ќе си го подигне државјанството.
Автоматски споено мислење:
Во Битола се звони и прашува дали е стигнато. Ако е, уште утредента може да се подигне.
Мене, пред недела дена, по 3м и 7д чекање (Битола).
I Da Se nadovrzam na muabetov.... ZNACI zborev unazad deka posrednicite gi imaat terminite... Taka Da Ti kao licnost kje te vozat Brate.... Taka Da posrednik ova ona... Cista smetka dolga ljubov.... Od iskustvo...
А директ да си појде во амбасада или да си закаже преку телефон термин (како и да идеше тоа).
Ако му кажат пред амбасада дека не е стигнато или на телефон дека не е стигнато, со принтскрин на овој статус нека оди таму или нека го каже на телефон. Нека спомне дека ќе се јави во Софија кај надлежните институции поради нивното (Скопје) неработење и одма ќе си го подигне државјанството.
Во Битола се звони и прашува дали е стигнато. Ако е, уште утредента може да се подигне.
Мене, пред недела дена, по 3м и 7д чекање (Битола).
Epa mene nesto ne mi e jasno. Si cekal 3 meseci za da stasa od sofia vo Bitola. A posle uste 4 meseci od Bitola da stasaa do sofia za adresa dokumentite i toa se 7 meseci a vo sofia se podigbu a za 9 meseci i koga ce vidis ISTO ti e.
Epa mene nesto ne mi e jasno. Si cekal 3 meseci za da stasa od sofia vo Bitola. A posle uste 4 meseci od Bitola da stasaa do sofia za adresa dokumentite i toa se 7 meseci a vo sofia se podigbu a za 9 meseci i koga ce vidis ISTO ti e.
13/11 добиено државјанство - преку Софија
(претходно испратена молба за земање од Битола)
17/11 земено од Битола, подавање за адреса
02/24 стигнато во Средец
(вадење ЕГН веднаш)
03/04 сликање во Битола
Чекање на готови документи, по скратена постапка - месец/и пол од денес.
--
Во ноемврито имаше термини за само државјанство/Указ земање во Софија за септември 2021.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.