A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тогаш потпиши договор и стај си оптика.

Е сега, другиве викаа демек нешто краделе секој месец, ама чим нудат 1TB лимит, а и мала неразвиена е лично нивната оптичка мрежа тогаш мислам нема што да крадат, оти сакаат што повеќе корисници да привлечат.
Генерално искуството за оптика е кај секој оператор исто. Дали си на Неотел, Телеком, Телекабел или A1 оптика си е оптика, иста технологија е нема ништо различно.

Прати после резултати од speedtest па да видиме споредба со мојов на Неотел 50/50 :)

Секако, сега имам телекабел 40/40 не е лошо,има периоди мн прекин имаше 1-2 недели каде што работеле демек на мрежата сеа е океј

Некој да не знае колку интернет лимит има пакетот A1 Net L + TV L? Јас имам постар пакет има све исто како овој само со 500GB лимит кој многу брзо се потрошува потоа останувам со 30mbps брзина некогаш и 10mpbs ако надминaм 650GB.

Некој да не знае колку интернет лимит има пакетот A1 Net L + TV L? Јас имам постар пакет има све исто како овој само со 500GB лимит кој многу брзо се потрошува потоа останувам со 30mbps брзина некогаш и 10mpbs ако надминaм 650GB.
Сите имаат 500gb лимит од пред година година ипол го вметнаа тоа така педерски, а 500gb ако си просечен корисник којшто гледа стримови или Netflix итн се ништо...поголеми ботови од овие а1 нема едвај чекам да ги сменам.

Сите имаат 500gb лимит од пред година година ипол го вметнаа тоа така педерски, а 500gb ако си просечен корисник којшто гледа стримови или Netflix итн се ништо...поголеми ботови од овие а1 нема едвај чекам да ги сменам.
Nerazbiram zasto tolku malce limit imaat A1. Koga bea VIP bese 1T a sega duplo namalija. Po dogovor uste cela godina moram A1 da koristam... T-Home imaat po 5-6T limit kade ne e vozmozno ni da se potrosi za eden mesec.

После ти намалуваат bandwidth, но конекцијата сеуште е (релативно) функционална сѐ додека не надминеш 750ГБ, е следното успорување е премногу така да рачунај дека практично имаш некои ~750ГБ... Сеуште малку. ;)

Како можат да праќаат сметки за незавршен месец? Прееска гледам у мејлот сметка за месец декември пуштена пред неколку дена, нема логика ова.

Има некој информација А1 дали има оптика во село Радишани ?
Какое е интернетот во таа населба ?

Ima nekoj infoo za A1 nesto dali e pokacen trafikot od 500gb na 1 tb.?ili
Nesto gledam na stranata, vo opsti informacii za dogovori kako da ima nekoi izmeni....

Attachments

• Screenshot_20210211_204357_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20210211_204357_com.google.android.apps.docs.jpg
    655,4 KB · Прегледи: 36
  • Opshti-uslovi-na-koristenje (1).pdf
    Opshti-uslovi-na-koristenje (1).pdf
    714,1 KB · Прегледи: 10
Abe toj i donsega bese neogranicen....ama dzabe koga ja kinat brzinata posle 500gb pa na 750gb i posle 1tb nekoja mizerna brzina ...
1613074255754.png
Па вика овде вклучен интернет сообраќај 1тб и дека се намалува по искористување на вклучениот сообраќај на 2/2 мбпс.

Attachments

• Screenshot_20210212_101342_com.facebook.mlite.jpg
    Screenshot_20210212_101342_com.facebook.mlite.jpg
    425 KB · Прегледи: 84
Некој да не знае кој е пасвордот на рутерот после миграција од адсл на вдсл кај А1. Користат ZXDSL 931VII и после лоадирање на конфигурација од нивна страна има и друг пасворд сетирано на рутерот. Од техничка ми кажаа дека ќе ми се јават дополнително за тоа ама не ми се чека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom