Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
H

Hyperion VI

Гостин
Ја смета за вонземски живот во нашата смисла на поимање или повеќе како повисока животна форма, у стилот на некое астрално битие (или слично) овде на Земјата?
Ова е многу опскурна тема дури и за најдобрите познавачи на делото на Кроули.
Мада мислам дека овде не се работи за демон или слично.
Сепак Лам е екстратерестриално битие.
Прогуглај,можеби ќе пронајдеш повеќе информации.
Па пиши,баш ме интересира оваа тема конкретно.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Да, китам елка... И дај бре олабавете со лични работи и приватен живот. Што воајеризам ќе беше ова бреееј....
Ипси, не е ова толку лично во лоша конотација туку обид да го сватам светогледот ти на база на праксите во животот... пример ние во фамилија кршиме паричка бадник ради детево, да си го има муабетот со другите деца.. е кај кој се падна паричката... ово оно.. а ја таа вечер си јадам мрсно. Претпоставувам и ти од слични причини елка китиш.. или има некоја симболика кај вас тоа?

И дај олабави со тоа личното, да те потсетам - ти вчера изјави оти рисјаните се глупи.

H

Hyperion VI

Гостин
Ипси, не е ова толку лично во лоша конотација туку обид да го сватам светогледот ти на база на праксите во животот... пример ние во фамилија кршиме паричка бадник ради детево, да си го има муабетот со другите деца.. е кај кој се падна паричката... ово оно.. а ја таа вечер си јадам мрсно. Претпоставувам и ти од слични причини елка китиш.. или има некоја симболика кај вас тоа?

И дај олабави со тоа личното, да те потсетам - ти вчера изјави оти рисјаните се глупи.
Да докажеме дека ги сакаме телемитите,
обавезно секој член на форумот да постира по една најубава новогодишна честитка на 1ви јануари,на
официјалната тема "Телема".:love:

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Ова е многу опскурна тема дури и за најдобрите познавачи на делото на Кроули.
Мада мислам дека овде не се работи за демон или слично.
Сепак Лам е екстратерестриално битие.
Прогуглај,можеби ќе пронајдеш повеќе информации.
Па пиши,баш ме интересира оваа тема конкретно.
Хахахах ова е јако. Ќе ти кажев дека Лам на Кроули се уклапа многу со претставата за „Сивите" и другите Е.Т. ванземаљци, а Кроули „комуницира" со нештово пред сета таа фама за ванземаљци со огромно чело, што е чудна коинциденција.
И сеа начекав цитат од една книга у која се тврди дека веројатно Лам бил инспирација за наративот за вонземјани со таква физиономија. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
абе мамлази едни, човек да не праша ништо тука. Одма спинувате кози некакви мешате, и после човек да не ве нарече тролови.
Си се прашал ли од каде таа одбивност кон козата, и зошто комунистите ја забраниле?

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
абе мамлази едни, човек да не праша ништо тука. Одма спинувате кози некакви мешате, и после човек да не ве нарече тролови.
Ако више сакаш да идеш у д риал шит, стани масон, они имаат боље окултни тајни и поише моќ. Ако ти се посреќи со масоните, можда ќе влезеш и у Билдербершката група (таму ќе имаш достап до SSS класа на знаења и директна контрола над светот).
Ова другово е ветер и магла за сиромаси, буџет верзија за луѓе со плиток џеб, без контакти.
За повеќе инфо, пиши пп (Груевски и Трифун ми се другарчиња! Ќе те реферирам за поволна цена).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако више сакаш да идеш у д риал шит, стани масон, они имаат боље окултни тајни и поише моќ. Ако ти се посреќи со масоните, можда ќе влезеш и у Билдербершката група (таму ќе имаш достап до SSS класа на знаења и директна контрола над светот).
Ова другово е ветер и магла за сиромаси, буџет верзија за луѓе со плиток џеб, без контакти.
За повеќе инфо, пиши пп (Груевски и Трифун ми се другарчиња! Ќе те реферирам за поволна цена).
Не го заборавај и Гуштеров...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.038
Поени од реакции
42.747
Многу сум сиромав масон да бидам, нема да ме земат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Не изјавив дека рисјаните се глупи, изјавив дека дотичниот на кому му се обратив не е глуп за да биде христијанин, бидејќи го познавам лично. Зошто мислам така е веќе друг муабет и навлегува во сверата на личното.

Инаку не сум човек што следи се што е ,,ин" за ,,што ќе кажат луѓето" причини, но не сум ни фанатик што избегнува се што не е телема.

Kajgana Shop

На врв Bottom