The`bItCh
AdJuStAbLe mAdNeSs
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 4.605
- Поени од реакции
- 114
Француска салата
- 2 компири
- 3 моркови
- 200 гр. Грашок
- 1 кисела краставичка
- 250 гр. Мајонез
- магдонос
- 1 јајце
- 1 јаболко
- сол и црн пипер
На даската за сечење најпрво на кругови, а потоа на ситни коцки ги сечеме варените компири. Компирите ги собираме во еден поголем длабок сад. Потоа на исти такви коцки ги сечкаме варените моркови, па и нив ги додаваме во истиот сад. На ред е киселата краставичка, ја сечкаме на исти коцкички па и неа ја ставаме во садот. Јаболкото го сечеме на четвртинки и парчињата ги лупиме. И јаболкото го сечеме на коцки и ги додаваме во истиот сад. Потоа во садот го додаваме претходно сварениот грашок. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во салатата. И претходно свареното јајце го сечкаме на ситни коцки, кои ги ставаме во салатата. Салатата ја посолуваме и ја зачинуваме со мелен црн пипер. На крајот го додаваме мајонезот и се убаво промешуваме.
На чинијата за сервирање ставаме 2 листа зелена салата и врз нив ја ставаме претходно подготвената салата. Со лопатка ја рамниме површината на салатата, а одозгора салатата ја премачкуваме со мајонез. Со помош на готварски шприц со мајонез ја украсуваме салатата. Декорацијата ја завршуваме со една половинка од варено јајце и 4 цели маслинки. Со тоа ФРАНЦУСКАТА САЛАТА е подготвена.
- 2 компири
- 3 моркови
- 200 гр. Грашок
- 1 кисела краставичка
- 250 гр. Мајонез
- магдонос
- 1 јајце
- 1 јаболко
- сол и црн пипер
На даската за сечење најпрво на кругови, а потоа на ситни коцки ги сечеме варените компири. Компирите ги собираме во еден поголем длабок сад. Потоа на исти такви коцки ги сечкаме варените моркови, па и нив ги додаваме во истиот сад. На ред е киселата краставичка, ја сечкаме на исти коцкички па и неа ја ставаме во садот. Јаболкото го сечеме на четвртинки и парчињата ги лупиме. И јаболкото го сечеме на коцки и ги додаваме во истиот сад. Потоа во садот го додаваме претходно сварениот грашок. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во салатата. И претходно свареното јајце го сечкаме на ситни коцки, кои ги ставаме во салатата. Салатата ја посолуваме и ја зачинуваме со мелен црн пипер. На крајот го додаваме мајонезот и се убаво промешуваме.
На чинијата за сервирање ставаме 2 листа зелена салата и врз нив ја ставаме претходно подготвената салата. Со лопатка ја рамниме површината на салатата, а одозгора салатата ја премачкуваме со мајонез. Со помош на готварски шприц со мајонез ја украсуваме салатата. Декорацијата ја завршуваме со една половинка од варено јајце и 4 цели маслинки. Со тоа ФРАНЦУСКАТА САЛАТА е подготвена.