- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.269
- Поени од реакции
- 84.377
Немаш докази дека тоа се вметнува за да му даде релевантност на учењето.
Озбилен си или се зезаш нешо?Немаш докази дека тоа се вметнува за да му даде релевантност на учењето.
Од каде волку потиснати под површински емоции? Готичарките не се палат на тебе или?Тие две не се взаемно исклучливи. Од тоа што го знам Хепта ко форумски лик више десет години, од муабети од другарки на кои им пишувал на фб и ред други индикатори; би рекол дека ова ми е впечатокот:
Хепта е алиениран и асоцијален, не е лош лик, ама таа изолираност си ја средуе со ескапизам у тоа што го веруе и тајна приватна дружба со блиските луѓе што ги знае и што му го креираат магичниот свет. Увек пристоен его трипач пар екселанс, со делузии на грандиозност (он потрошил толку време на проучуење ствари, заслужуе да добие почит од другите смртници, нешто што го има кај сите што посветиле мн. време на некоја тема). Примерно дете (не пие, не пуши, не пцуе со безобразни зборчиња), плачко (кога модерирав, ми стигаа по песто пријави од него и ми плачеше за секоја гачка со некој), практично издајцата у второ одд. што те кажуе на наставничката; ваљда пошто нејќе да му ја закачаат детската фантазија за светот, се осеќа загрозен.
Истовремено, да, сака да индоктринира луѓе у неговиот спешл сноуфлејк Ред каде што се the cool kids, сака да ебне некоја окултна готичарка (ко и сите мажи) и е елитист пар екселанс.
У принцип, не е лош човек, ниту иам проблем со неговата или било чија позиција околу темиве тука, само што некад ќе ме нафура со тој holier than thou пристап „Ха, тоа е површен увид кој е резултат на аматеризам!", замислувајќи го со монокл кој сакам да му го извадам и да го скршам на земја пред него, додека господинот Crème de la crème ѝ плаче на наставничката, па затоа вака му враќам само на него.
Можда е до мене, мојот темперамент не е комплементарен со такви лигави воспитани добри деца. Можда не е таков, ама иам таков впечаток за него како форумски архетип.
Слична перцепција имам, посебно во делот елитизам.... гледам арогантност и нарцизоидност.... конедендинг понашање, он ја откри вистината...Тие две не се взаемно исклучливи. Од тоа што го знам Хепта ко форумски лик више десет години, од муабети од другарки на кои им пишувал на фб и ред други индикатори; би рекол дека ова ми е впечатокот:
Хепта е алиениран и асоцијален, не е лош лик, ама таа изолираност си ја средуе со ескапизам у тоа што го веруе и тајна приватна дружба со блиските луѓе што ги знае и што му го креираат магичниот свет. Увек пристоен его трипач пар екселанс, со делузии на грандиозност (он потрошил толку време на проучуење ствари, заслужуе да добие почит од другите смртници, нешто што го има кај сите што посветиле мн. време на некоја тема). Примерно дете (не пие, не пуши, не пцуе со безобразни зборчиња), плачко (кога модерирав, ми стигаа по песто пријави од него и ми плачеше за секоја гачка со некој), практично издајцата у второ одд. што те кажуе на наставничката; ваљда пошто нејќе да му ја закачаат детската фантазија за светот, се осеќа загрозен.
Истовремено, да, сака да индоктринира луѓе у неговиот спешл сноуфлејк Ред каде што се the cool kids, сака да ебне некоја окултна готичарка (ко и сите мажи) и е елитист пар екселанс.
У принцип, не е лош човек, ниту иам проблем со неговата или било чија позиција околу темиве тука, само што некад ќе ме нафура со тој holier than thou пристап „Ха, тоа е површен увид кој е резултат на аматеризам!", замислувајќи го со монокл кој сакам да му го извадам и да го скршам на земја пред него, додека господинот Crème de la crème ѝ плаче на наставничката, па затоа вака му враќам само на него.
Можда е до мене, мојот темперамент не е комплементарен со такви лигави воспитани добри деца. Можда не е таков, ама иам таков впечаток за него како форумски архетип.
Озбилен.Озбилен си или се зезаш нешо?
Озбилно вака го разбра ова од видеото, како поддршка на твоите разбирања за „мерење фалуси“ колку е постаро учењето, толку подобро?Во прилог за сите, едно предавање што можда ќе ви фати око, поврзано со ова што го зборуем...
Како знаеш "блажено"да им го спуштиш на луѓето, ем да не ги навредиш ама да ги доведеш до точка на вриење...хаха..ке пукнат сега од мака, нема борба....Хепта не влага у ринг со недостојни противници, едноставно ги гледа ко мали палави децаОзбилно вака го разбра ова од видеото, како поддршка на твоите разбирања за „мерење фалуси“ колку е постаро учењето, толку подобро?
Озбилно?
Ми се допаѓа што се повеќе се заморуваат луѓево со езотерија, поточно езотерицизам би било сега новото исковано име
П.С. Благодарам за погрешните анализи и потрошеното време за тоа каков е Хепта, калемејќи му негативни ствари како проекција која ја создава твојот ум во однос на виртуелниот лик кој го „анализираш“, за да пробаш истиот да го дискредитираш на ваков простачки начин.
Ептен е асоцијален Хепта - со луѓе, не сака ни да седне не пак муабет да прави, еден нарцис - невиден, его - уф, избриши го својот профил и уште 100 други, за да имам место кај да егзистира истото тоа его
Oh mon dieu ...
begaj od tukaКако знаеш "блажено"да им го спуштиш на луѓето, ем да не ги навредиш ама да ги доведеш до точка на вриење...хаха..ке пукнат сега од мака, нема борба....Хепта не влага у ринг со недостојни противници, едноставно ги гледа ко мали палави деца
Гарант дури и сопругата неможе да те извади од такт.
Бегам!!!!begaj od tuka
Мора да се заебаваш бидејќи нема друго објаснување. Харе Кришна ТВРДАТ, експлицитно, дека Ведите се најстари учења, неискварени од модерни интерпретации, неопаганите ТВРДААТ, експлицитно, дека нивните учења се прастари, од предците, и неискварени од нови интерпретации. Сорелските митови кои воедно се предмет на многу социолошки и психолошки анализи, се бават со романтизирање на минатото бидејќи е чисто и неискварено, исто и ентеогенските гностици што се ложат на мудроста на амазонските шамани, сево ова е предмет на многу социолошки и психолошки истражувања, за кои има докази. Тоа не е ни тајно, нит обскурно, нивните изјави се официјални и може да ги најдеш и/или ако познаваш такви луѓе, си ги чул до сега. И ти ми велиш нешо у стилот на „Немаш докази дека е така“, ко апологетите на Стаљин откако ќе им приложиш милион примери.Озбилен.
Тоа е скептичка претпоставка, дека вметнуваат стари ствари за да им личи нивното, ново учење порелевантно. Без доказ.
Физичарот кога склопува труд ги користи старите достигнувања, затоа што низ неговиот научен живот, се уверил дека се точни (преку експеримент, преку други трудови кои тоа го потврдуваат, а кои тој ги зема за релевантни и тн.) и ги зема како основа за неговиот нов труд. Врз нив го надградува своето дело.
Старите достигнувања, поставки, се таму, во неговиот нов труд. Некои од неговите достигнувања се темелат на тие стари достигнувања. Тие стари достигнувања може да се темелот на неговиот труд, може и да се само на некој друг начин поврзани со неговиот труд. Да, тие му даваат релевантност на неговиот труд, но не се вметнати таму заради тоа. Тие се дел од целината, без кој таа не може да функционира.
Ова ко со Здраве да зборуем, пеер.Lol,
Ама, пак немаш доказ дека старите знаења се инкорпорирани во новите само за да му дадат релевантност на делото.
Нема да го имаш никад.
Ептен гностици овие... сигурно бидејќи пишува Gnostic teachings...Ајде вака, зошто гностициве го тврдат ова ...
Цитатот ти е до пола,Ова ко со Здраве да зборуем, пеер.
Стварно немаш доказ дека Пуно ги релативизира работите што ги кажуеш пошто е пристрасен кон неговата националност.
Кој е твојот доказ дека ги инкорпорираат старите знаења у новите за да напраат детални научни споредби, а не поради моите причини?
Ајде вака, зошто гностициве го тврдат ова (и ако нивново тврдење не е директен доказ за ова што го кажуем, како си замислуеш дека треба да изглеа еден доказ што би те задоволил?):
https://gnosticteachings.org/introductory-information/53-the-purpose-of-gnosis.html
„Gnosis is the ancient and universal knowledge at the root of all knowledge. Every form of science, philosophy, art, and religion emerged from the same root. This is why in ancient times, knowledge was taught in an integrated way, as one complete, integrated form, unlike the modern approach that attempts to divide knowledge into separate fields, thereby artificially dividing something that should not be divided."
Колку го имате искусено ова...