Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Сите сега како Хептаграм XI, беља работа... месец дена тука и веднаш Кроули ти го земаат, Телема ти земаат, името ти го земаат, начинот на кој дејствуваш ти го земаат - на форумов - па јас да си одам.
Секако се сме кажале до сега :)
Хепта свати го како комплимент, инфлуенсер стана. Па и трендсетер.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Мојот скромен романтичен сенс ми дава филинг дека Хепта не сака да има други кои наликуваат на него. Мислам дека тој љуби да има следбеници, а не слични нему.
Пријателе изгледа ти се дешава декалсификација на пајнијл глендо чим имаш јаки интуитивни спознанија. Можно е да добиваш и флешеви од прошлиот живот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Мојот скромен романтичен сенс ми дава филинг дека Хепта не сака да има други кои наликуваат на него. Мислам дека тој љуби да има следбеници, а не слични нему.
По се изгледа сосема малку си ги читал моите размисли на форумов, па затоа ваков брз и погрешен заклучок.

Јас сум на ставот како Кроули: не барам следбеници - тоа е стариот еон, барам колеги-сопатници. :)

Како што пишува Кроули во едно од неговите писма до еден аспирант, парафразирам: подобро да се гледаме како колега-сопатник отколку како „следбеници“, „учители“, „просветлени“, итн итн... што на многу суптилен начин ја опфаќа и самата философија на Телема и тоа како се е поврзано во универзумот.

Ова е поместено во писмата собрани во една книга под наслов „Магика без Солзи“ од Кроули.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Донка,брат вака ко што ги читам твоите постови,убеден сум дека мора да се иницираш во некој езотеричен ред.
Стварно имаш потенцијал,
а тука имаш и луѓе што ќе те упатат секако еве го @Хептаграм XI
Не брату. Јас сум само еден обичен романтичар кој си живее едно скромно животче, навистина. Како што кажав погоре, езотеријата ми е романтична ама вака од дистанца да ја гледам, површински. Не сакам да си го нарушам мојот зајдисончево портокалов поглед на светот.
Пријателе изгледа ти се дешава декалсификација на пајнијл глендо чим имаш јаки интуитивни спознанија. Можно е да добиваш и флешеви од прошлиот живот.
Ма не. Каква интуиција. Јас само тропам онака како што срцево ќе ми каже.
По се изгледа сосема малку си ги читал моите размисли на форумов, па затоа ваков брз и погрешен заклучок.
Потполно си во право. Не малку, туку воопшто и ги немам читано твоите постови. Некако не љубам да читам долги, длабокоумни постови. Љубам да читам мисли изразени на прост начин и од срце, како што впрочем и самиот се изразувам.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Ма не. Каква интуиција. Јас само тропам онака како што срцево ќе ми каже.
Иако си несвесен, ова е знак за отворена срцева чакра која иницирала и процвет на крунската, не е чудно, исто како што овчарите се најдобри медитатори без никакви учители.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Иако си несвесен, ова е знак за отворена срцева чакра која иницирала и процвет на крунската, не е чудно, исто како што овчарите се најдобри медитатори без никакви учители.
Те молам ако не ти тешко преведи ми истото на прост романтичарски јазик.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Доколку најдам соодветна книга ќе те упатам.

Ма кога ќе размислам, не е битно, уживај си, исто како овчарот.

H

Hyperion VI

Гостин
Доколку најдам соодветна книга ќе те упатам.

@Don Huan ,ќе си дозволам да го искоментирам @ПрофаундлиСтупид,
Иако си несвесен, ова е знак за отворена срцева чакра која иницирала и процвет на крунската, не е чудно, исто како што овчарите се најдобри медитатори
Сакаше да каже дека си го примил Бог во срцето,коешто придонело за трансформација на Умот,како што се гледа преку твојот романтичарски поглед и возљубување на ближните.

Овчарот е Христос,кој секако бил одличен медитатор и не му требал учител оти е во единство со Бог Отецот.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
@Don Huan ,ќе си дозволам да го искоментирам @ПрофаундлиСтупид,

Сакаше да каже дека си го примил Бог во срцето,коешто придонело за трансформација на Умот,како што се гледа преку твојот романтичарски поглед и возљубување на ближните.

Овчарот е Христос,кој секако бил одличен медитатор и не му требал учител оти е во единство со Бог Отецот.
Христос бил ко Кроули, и он за љубов зборел, само книга не напиша.

Туку мислам дека знам што му е на пријателов, престанал да си ги мие забите.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Сепак, ние сме ограничени суштества. Зошто да копаме таму каде Бог ни забранил?
Ако Бог сакал ќе ни ги открил тајните и мистериите на животот, нели?
Затоа мислам дека окултизмот а сотонска работа бркајки го носот таму каде што не му е местото.

D

Drexel

Гостин
Интелегенцијата понекогаш може и да е бариера за одредени работи кои треба да се процесираат на ниво на срце за да се разбере нивната повисока вредност, Овчарот како симбол не е за интелектуалност отколку што е за мудрост и едноставност на работи. Дејли доза на синхроницитет, ме потсеќа на Хебрејски симбол Ламед самиот се однесува на стапот на овчарот и симболизира аспирација и контемплација на срце, способност за стапување во унија со “повисокото” нумеролошки број 30 оптимизам и креативна имагинација. Овчари for the win :pijanco:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Интелегенцијата понекогаш може и да е бариера за одредени работи кои треба да се процесираат на ниво на срце за да се разбере нивната повисока вредност, Овчарот како симбол не е за интелектуалност отколку што е за мудрост и едноставност на работи. Дејли доза на синхроницитет, ме потсеќа на Хебрејски симбол Ламед самиот се однесува на стапот на овчарот и симболизира аспирација и контемплација на срце, способност за стапување во унија со “повисокото” нумеролошки број 30 оптимизам и креативна имагинација. Овчари for the win :pijanco:
И сега си на праг за подлабока спознаја - дека јас, @Hyperion VI i @Don Huan сме вистински окултисти, окултни сме, затскриени, а тоа што нашите реинкарнации се споиа на темата е вистински синхроницитет.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Овие психоанализи се too much for me and my romantical simplicity. Воопшто не ми се езотерични.

Kajgana Shop

На врв Bottom