Dali bese na dopolnitelna ili direktno od finalna vo polozitelno?zdravio da vi kazam deka za eden mesec statusot pak mi se smeni ajde belki ke trgne rabotata
Dali bese na dopolnitelna ili direktno od finalna vo polozitelno?zdravio da vi kazam deka za eden mesec statusot pak mi se smeni ajde belki ke trgne rabotata
Во старата група тука за државјанства, имаше вакви одбивања постирани.Прегледај го приврзокот 273398
Do sega ne sum visol vakvo odbivanje (post od fb grupata)
Jas se slikav nedelava vo ambasada i mi rekoa od mesec ipol do 2, zavisi koga se slikas i koga prakaat dipolomatska posta.Има некој инфо за колку време излегува пасош и лична карта ако ги направам преку амабсада?
Неколкупати прочитав Лаге 6...Кои се условите за користење на Лаге 6 адресата?
Со среќа да ти е, јас сум со указ 185, цела постапка сам ја правев преку конзулат и сега пишува да резервирам час за Софија за кое многу се чека.UPDATE !
Ја започнав процедурата за бугарски пасош САМ преку бугарскиот конзулат во Битола во 2016 година Октомври месец, преку прадедо роден пред 1918 година, па потекло од Прилеп од кај Пајче (починат е бог да го прости).
Март 2017 месец направив интервју и се беше супер, заминав за Германија со виза, во тие 5-6 месеци постојано ме барале телефонски (иако незнам зошто не и преку емаил, бидејќи оставаме и емаил), затоа што користев германски број, нормално не добија одговор на повиците, а повиците беа поради задолжителна промена на последнио лист од декларацијата. Случајно еден од родители пратив да види до каде е процедурата, им кажаа дека за жал најверојатно ќе треба на ново да се прави интервјуто, затоа што 6 месеци изминале и интервјуто станува неважечко. Веднаш се вратив да видам што можам да направам, ме закажаа за интервју Април 2018 година, среќа во целата несреќа е што беа љубезни па направија напори да ми ги вратат парите од уплатата за поништеното интервју.
Април 2018 ИНТЕРВЈУ !
Август 2019 ми се смена во: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Околу 15 Јануари оваа година 2020 ми се смена во - Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
6 Ноември 2020 ми се смена во: Образувана преписка N:12***/2018/02.08.2018 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 193 от 2020 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Мислам дека ако си терал преку конзулат ќе ти го испратат во конзулат и да исто мислам треба да се промени статусотСо среќа да ти е, јас сум со указ 185, цела постапка сам ја правев преку конзулат и сега пишува да резервирам час за Софија за кое многу се чека.
Дали само ке се смени дека е испратено во конзулат или ке треба некаква молба???
15 januariDo koj datum januar polozitelno so ukazi se stignati?
Konzulat broj 075282724Zdravo na site na koj broj da se javam za da prasam za brojce na prepiska imav intervju konzulat bitola
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
075282724 Konzulat Bitola .....Javi se I prasaj ....I ne dosagjaj vekjeZdravo na site na koj broj da se javam za da prasam za brojce na prepiska imav intervju konzulat bitola
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Hahahaha paleeeee me pretrkaKonzulat broj 075282724