Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Не реков дека не испалиле, кај виде дека кажав дека не испалиле. Лажат Азериве дека ракетите не експлодирале. Нема неексплодирани ракети.
Znaci moze da ima neeksplodirani na ermenska strana ama ne na azerska zosto taka?

Jа у Русија живеам
Автоматски споено мислење:

Анериканците/Азерите имаат по модерно и по софистицирано оружје,а Русите/Армените по разорно.
Кога ќе видам вака, мислам дека ова не е кратер од експлозија. Ако е кратер од експлозија, каде е распрснатата земја наоколу. Бајаги голема дупка е за да нема земја наоколу. И ова е изгледа фејк.

I Hrvatite bea osloboditeli na Knin pa Srbite usvet fatija. Obicno separatistite ne im se nesto omileni na osloboditelite na svojata teritorija.
Дали тоа значи дека Србите треба да го нападнат Косово?Или Косоварите не се сепаратисти? :cautious:

Znaci moze da ima neeksplodirani na ermenska strana ama ne na azerska zosto taka?
Не кажувам јас правила дали може или неможе, јас кажувам за сликата што ја гледам. Дај ми слика од некоја друга неексплодирана ракета, без да ми кажеш чива е, и ќе ти кажам дали е фејк :)
Автоматски споено мислење:

Lugjeto ako ne sakaat da se vratat toa e nivno pravo
Луѓето се избркани од таму.

Дали тоа значи дека Србите треба да го нападнат Косово?Или Косоварите не се сепаратисти?
Srbite da im se dade prilika mameto mamino ke im go rasplacat, arno ama veke znaes i sam sto gi sprecuva ili koj potocno.
I da kosovarite se separatisti. Zatoa i po 20 godini edna raka zemji go imaat priznaeno ili ajde ako ti e pozvucno ne e megjunarodno priznaeno. Za toa da se sluci Srbija treba da dade amin, da se spogodat ili taka nesto. Mislam tuka e vo komsii, valjda pratis sto se slucuva.

Azerite bile izbrkani koga go osvoile NK sega ziveat samo Ermenci
Значи Ерменциве од Баку си заминале,никој не им е крив шо не се враќаат,а Азериве од Нагорно -Карабах биле избркани?Не мислиш дека имаш двојни стандарди за целава ситуација?:cautious:

Значи Ерменциве од Баку си заминале,никој не им е крив шо не се враќаат,а Азериве од Нагорно -Карабах биле избркани?Не мислиш дека имаш двојни стандарди за целава ситуација?:cautious:
Абе какви Азери, во Степанакерт никад Азери не живееле. Нагорно Карабах е од секогаш етнички Ерменско. Има нешто избрако од околината на Нагорно Карабах, пошто Ерменциве малце повеќе од што треба им земале на Азерите, за да се спојат со Ерменија, ама тие Азери што се избркани од тие територии, се симболочни (пошто е многу ретко населена земја) во однос на Ерменците што се избркани од остатокот на Азербејџан. Од 1988 до 1992 од Азербејџан се избркани помеѓу 400 и 500 000 Ерменци. И тоа на неколку пати (како во Баку 1990) со јавни личнови од страна на јазјарена толпа, наочиглед на полицијата. Слично како Евреите во нацистичка Германија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom