Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
A kolku vreme cekavte of kako vi go potpisaa do zemanje drzavjansto vo ambasada
Јас првично закажав за подигање во Софија за во септември, мислам дека во мај беше тоа, ама бидејќи беа затворени границите се јавив во јули во амбасада да им кажам дека сакам тука да го подигнам. Они ме упатија да пишам, како што кажав предходно.

Pale imam 2 kratki prasanje do tebe
1.Ti pred 3 nedeli objavi Ukaz 172,173,174 deka iskocile za stranci znaci logicki bi bilo da teraat ovie do ukaz 180 i da zavrsi polozitelno za 2019g
2.Dali od januari ke pocnuva so ukaz 1/2021 mislam od pocetok so brojkite!

Здраво дечки нов сум овде. Па сакам мислење за мојата ситуација со пасошот. Јас бев на интервју во 2017 година, но бројчето што го добив беше 20XXX/2018 година, можеби зошто бев на интервју во конзулатот во Битола. Статусот некаде до феб/март 2020 ( не се сеќавам кога се смени од Образувана преписка N:XXX/20XX/XX.XX.20XX г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Е сега да прашам уште колку време треба да чекам до следниот статус? И дали мислите дека многу чекав за промена од задолжителна во финална.

Здраво дечки нов сум овде. Па сакам мислење за мојата ситуација со пасошот. Јас бев на интервју во 2017 година, но бројчето што го добив беше 20XXX/2018 година, можеби зошто бев на интервју во конзулатот во Битола. Статусот некаде до феб/март 2020 ( не се сеќавам кога се смени од Образувана преписка N:XXX/20XX/XX.XX.20XX г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Е сега да прашам уште колку време треба да чекам до следниот статус? И дали мислите дека многу чекав за промена од задолжителна во финална.
De bre, ako kazes datum na intervju nema da te hakirame...baras odgovor a ne davas podatoci.

De bre, ako kazes datum na intervju nema da te hakirame...baras odgovor a ne davas podatoci.
не напротив, ќе кажам XD Okt 2017

а во овој дел Образувана преписка N:XXX/20XX/XX.XX.20XX ми пишуваше 21.01.2018 година ( Тоа значи дека тогаш ми пристигнале документите во Софија??)

Side note: едина занимација во текот на сите овие денови ми е форумов, во смисла на поддршки, бодрења, исчекувања, планови, совети, позитивна енергија. :)

Side note: едина занимација во текот на сите овие денови ми е форумов, во смисла на поддршки, бодрења, исчекувања, планови, совети, позитивна енергија. :)
brat koga ke se priklucat site pasivni sledaci sto ne se registrirani ke bide uste podobro, gi zamoluvam site sto ne se registrirale da se registriraat..

МИнал некој граница со ПЦР од Биoтек лабороторија?

Последно уредено:
Здраво на сите ,
Имам едно прашање. Бев на интервју фебруари 2016 (18223/2016), во Јули 2018 ми се смена статус на дополнителна па сега почетоков на Септември во “По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.”.
Дали знае некој уште колку би чекал ?
Ви благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom