Вратари

Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Не знам зошто толку многу ги критикувате вратарите. Тоа се едни фини господа, културни, внимателни, култивирани, еманципирани. Најчесто факултетски образовани (иако тоа и не е толку битно), со прекрасен богат речник, посебно нежни во извршувањето на својата задача кон понежниот пол, и секогаш одмерени во јачината на својот глас кога и се обраќаат на групата на луѓе која што ја спроведуваат до местото за забава, секогаш фер и чесно, никогаш не прифаќајќи мито, корупција и непотизам. Треба да бидеме пресреќни шо имаме такви прекрасни суштества кои ни на мравка не газат.

П.С. Од муабетов ги исклучувам вратарите од Маракана.
Хахахахахахаахахахахахаха ме изнасмеа

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Јас не сум имала до сега некој поголем проблем со вратари. Еден и единствен пат се случи во Колосеум да не ме пуштат на врата, зошто не ја носев личната. Тоа прилично ме изненади, зошто сигурно не изгледам на помлада од 18, ама од друга страна е и добра работа, зошто ги следат правилата и законот, а не пуштаат копиљаци од 14 години, како по некои други дискотеки.
Некои се фураат и ја злоупотребуваат моќта што мислат дека ја имаат над гостите, некои се ок и коректни. :toe:
Не пуштат копиљаци?Последен пат ко бев таму вриеше од 16-17годишни.И како влегле тие ако се почитуваат правилата?
:nenene:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Не пуштат копиљаци?Последен пат ко бев таму вриеше од 16-17годишни.И како влегле тие ако се почитуваат правилата?
:nenene:
тоа се вика ВРСКИ. така е кај нас секој има на некого да се јави и да те пуштат на врата. ја немам таков проблем затоа што секогаш си носам лична ама другари влагаат преку луѓе затоа што немаат лична!

иначе за вратари што има да се зборува. дебили собрани на едно место. само колосеум има асални вратари (у смисла право обезбедување) додека според мене хард рок нај тапа.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
па ми се има случено,и мислам дека со такви "луѓе" треба со убо:),ако речат ова е црно,а не е црно ти оди им по ќефот...инаку ќе си расипаш вечер уште невлезен во клуб и тн.

Член од
3 август 2008
Мислења
250
Поени од реакции
2
Највише фрки праат вратарите пред било кој клуб. диско шо и да е. Ги мразам :wink:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
зависи кои од лупус се добри и ги знам некои.......... ама некои има со мускили ни тренинг нишо одма го ставаат некаде на врата и тој да се покаже ги зафркава гостите во повекево дисоктеки треба да се напраи како во процес шо им влегоа СЕБР ги излупаа убаво. овие шо стојат по вративе ако се набилдани и високи по 2 метра мислат јаки се

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
а бе ги гледам кога одам на журки го собрал стомакот и вика ајде мали побрзај, немам време тебе да те чекам, па ке се сврти на другата страна за да се издиши, па после пак ке собере стомакот и пак истото, а иначе за тепање тие се многу големи п***и, ако се повеќе ке се чаталат, а кога се 2-3 тогаш луѓето си ќутат, сите ги пуштаат

Б

БејбиГрл

Гостин
Досега ме немат вратено, не сум имала проблем, се понашале коректно спрема мене мада сум слушала муабети дека понекогаш се однесуваат лошо најчесто спрема машкиот пол, а и имам забележано дека кај девојче колку повеќе си разголена толку побргу влегуваш
Пред околу една година сакав да влезам во она диското, заборавив сеа како се викаше, кај железничка и типот на врата ми бара лична карта, му покажувам јас и додека ја разгледува тој еден друг од страна ми вели неможе да влезеш. Му реков ок, си ја земав л.к и тргнав да си одам, тогаш тој ме повлече за рака и ми вели "се заебавам бе, ај со мене да те частам пијачка", беше поднапиен и очигледно беше дека не е од обезбедувањето, и јас тргнував да си одам, тој ме влечеше...ми сметаше тоа што оние обезбедувањето воопшто не реагираа, морав сама да се ослободам од него и нормално си заминав.
Во колосеум на тиесто не носев лична карата и тој не ме врати, ми рече само да одам да влезам од другата врата и му мафна на тој другиот да ме пушти:) Во колосеум сум влегувала и во патики, не ми рекол никој ништо
А за тоа дека обезбедувањето во странство се однесува многу попрофесионало е точно. Имам излегувано неколку пати по дискотеки во Софија и не видов дека прават проблем на врата, незнам дали јас така сум начекувала ама секогаш имало бааги фаци кои прават проблеми ама тепачка не сум видела, си решаваат на мирен начин, барем внатре. А во Шпанија првиот пат коа влегов во дискотека ми побараа лична карта и коа видоа дека сум од Македонија почнаа да ми зборат на српски, 2 реда муабет и веќе од наредниот ден ме препознаваа, си влегував преку ред и ме пречекуваа со "добро вечер" :) ептен беа фини
Значи проблеми со вртари не сум имала, а читајќи ги муабетиве се надевам нема да имам

K

KomitaMKD

Гостин
Абе македонскиве вратари се искомплексирани кретени кои ја билдаат самодовербата на 16-17 годишни деца.Јас мислам дека никаде не е како кај нас.Во Чикаго сум бил во дискотека каде што обезбедувањето беа балканци,а таму не смееш во дискотека ако не си 21 година,а јас имав 18.Одам таму и ми вика абе ти наш си дај покажи ми каква било лична карта за на камерата да видат дека сум те проверил и влези.Му велам фала и влегувам.А не кај нас треба да се лигавиш на некој кретен што има завршено осмо одд и се билдал цел живот и сега изигрва фаца.не знам жално...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ова ќе кажам само..

Дискотекиве ко којзнае што места да се па вратарите да пуштаат само определени луѓе! Затоа што повеќе одбегнувам дискотеки и посетувам места како Кастро или Маракана.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Abe ako si zhensko ke te pustat nema pravilo za toa, sekoj saka da digni kao rejting na kaficot za koa ke se vrtat muabetite da se kazue- Ej kolku zhenski imase u vaj kafic, vamu e ludila i sve, ali TIE VRATARI, PORTARI ILI JAS SO GI VIKAM GOVEDA, SE EDNI OD NAJTESKITE SELANI. Koj kur ako stoi na vrata misli nesto e? Pak drug go upravuva,gazdata ke mu kazhi so vaj tepaj se so onaj ne i slicni gluposti i pak praiso dr. mu velat:D
makshit

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Ова ќе кажам само..

Дискотекиве ко којзнае што места да се па вратарите да пуштаат само определени луѓе! Затоа што повеќе одбегнувам дискотеки и посетувам места како Кастро или Маракана.
abe barem da odbiraa normalni faci, a ne vnatre pola od lugeto se kako tie na vrata sto se 2 na 2. odnosno nivni drugari. taka da tapa se. a toa vratarite se iskompleksirani zaso sekoj sto sedi u guzvata na vrata moze so dva zbora u mat situavija da gi stavat i oni toa go znaat i vrakaat na svoj nacin. cudno vreme dojde u nasava drzava ej, da fakash vrska i za u diskoteka da vlezesh. i znaes so e najtragicno, aj so ne pustaat ne pustaat, ok, ama bre ima luge so gi molat be. e NIV nemozam da gi svatam. ja da mu se klanjam na stevo od hard rock?!?! breeeee :nenene:

Член од
21 август 2008
Мислења
101
Поени од реакции
7
vratari..................hm.a dali voopsto i gi ima takvi........ vratari odnosno propali ili selski bilderi so golemi vratovi, bicepsi i pred se najgolemi stomaci da niv gi ima na pretek.

Член од
21 август 2008
Мислења
101
Поени од реакции
7
hm........vratari kao institucija u nasiot noken zivot bi trebalo da bidat fini gospoda koi ti ja otvaraat vratata od klubot i da ti posakaat dobar provod.vtoro zadolzenie da sprecat potencijalni nezgodi kao pijani nepristojni i nekulturni gosti.e problemot e sto nasive vratari (edno 95%)se propali bilderi(so golemi biceppsi i uste pogolemi stomaci) a pocesto i propali necii telohraniteli koi ziveat vo film deka se glavnite vo gradot a ne svakaat deka se najiskomleksiranite budali neretko i zvezdi na vecerta.pa kako mozete da patite od takvi imbecili ako niv ne mozete da gi izrabotite ne ni zasluzuvate da bidete prisutni vo klubot.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Го знае некој СТЕВО од Хард Рок ?? Со такви вратари ја се чудам као уопште некој иде у Хард Рок ... ебати искомплексираниот тип .... Го глеам им се курчи на девојчиња ...Дртало старо ... кој таков него го стаил вратар жити се ...

Kajgana Shop

На врв Bottom