- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 1.578
- Поени од реакции
- 10.590
Не разбирам од каде таквиот впечаток, јас не гледам дека некој спомнува име еве дури и во ек на предизборие ние гледаме глупи политички скечеви на ТВ без никаква суштина. Повеќе дури и би рекол полни со политичка коректност и нежнотии, како предходно да биле договорени да не се задираат во осетливи теми. Слушаме обвинувања за криминал, бомби кои што веќе се демоде и за кои што знаеме дека се само про форма, никад нема да видат судска сала ниту разрешница. Откако помина фарсата со СЈО едните со тивко одобрение на другите си донесоа закони каде што снимени материјали не можат да се користат во судска постапка како докази. Си се прогласија за заштитен плебс, а ваму ја фарбаат рајата со бомби за тоа кој е поголем лопов, и се на тоа ќе заврши.Јас не поддржувам ниту се противам на менување на име. Јас сум едноставно од таа група на луѓе што им е дојдено преку кур 30 години да ве слушаат за "името" и да гледаат како народов се врти околу таа точка ко слепа кокошка, и на негова сметка да ги запоставува сите останати работи што ни се случуваат.
Али џабе зборам, пошто ова пак некако ќе се изврти у "абе Заев, абе Мицко, абе Грујо, абе комуњарите, абе вмровците", и пак ќе се вратиме на тоа кој е крив.
Менувањето на името немаше ама никаква врска со промената на нашиот колективен нарав, еве сами гледате дека си останавме истите гомна, уште се расправаме за исти работи, ново е само името.