Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Јас не поддржувам ниту се противам на менување на име. Јас сум едноставно од таа група на луѓе што им е дојдено преку кур 30 години да ве слушаат за "името" и да гледаат како народов се врти околу таа точка ко слепа кокошка, и на негова сметка да ги запоставува сите останати работи што ни се случуваат.

Али џабе зборам, пошто ова пак некако ќе се изврти у "абе Заев, абе Мицко, абе Грујо, абе комуњарите, абе вмровците", и пак ќе се вратиме на тоа кој е крив.
Не разбирам од каде таквиот впечаток, јас не гледам дека некој спомнува име еве дури и во ек на предизборие ние гледаме глупи политички скечеви на ТВ без никаква суштина. Повеќе дури и би рекол полни со политичка коректност и нежнотии, како предходно да биле договорени да не се задираат во осетливи теми. Слушаме обвинувања за криминал, бомби кои што веќе се демоде и за кои што знаеме дека се само про форма, никад нема да видат судска сала ниту разрешница. Откако помина фарсата со СЈО едните со тивко одобрение на другите си донесоа закони каде што снимени материјали не можат да се користат во судска постапка како докази. Си се прогласија за заштитен плебс, а ваму ја фарбаат рајата со бомби за тоа кој е поголем лопов, и се на тоа ќе заврши.
Менувањето на името немаше ама никаква врска со промената на нашиот колективен нарав, еве сами гледате дека си останавме истите гомна, уште се расправаме за исти работи, ново е само името.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...Откако помина фарсата со СЈО едните со тивко одобрение на другите си донесоа закони каде што снимени материјали не можат да се користат во судска постапка како докази....
Да дополнам, станува збор за нелегално снимени (добиени) материјали.
Ова важеше и порано, но во хајката против ВМРО ДПМНЕ (Груевски & Со) тоа не важи.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.684
Поени од реакции
5.460
Баба Рога западот, за све е увек друг крив. Вечни жртви, за све сме топ ние, ама судијата не заебал.

30 години муабетов. 30 години името. 30 години цупкање. Младоста на луѓе им пројде у слушање на овие глупости секојдневно. И овие циркус избори пак за тоа ќе бидат. На народот му станува прекурчено и сака да си живее, а политикиве што ги поддржувате го оневозможуваат тоа. Тажни се овие заостанати, закоравени, затуцани реторики.

Али ќе им дојде крај, порано или покасно.
Ама затоа да се смени име, да се продаде јазик, историја, идентитет, да се прифати тиранска платформа, да се воведе двојазичност, да се смени знаме, химна, да се учи албански од петто одделение, Зибери да е премиер, да се подели Македонија е многу прогресивно, напредно, добро и просперитетно така?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Screenshot_20200707-154832_Facebook.jpg

Една од најгвистинските изјави на нашата политичка сцена.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.193
Абе Саше политико го браниш, оти за СДС е. Ептен си дно. По дно од ова вашево нема.
Dno si ti, zatoa sto tvojata reakcija e za toa koj go postavil prasanjeto a ne za samoto prasanje. Ako istoto prasanje go postavese Ivona so tangata od 500e, togas prasanjeto ke bese na mesto... sladoled od skapiot, toa vi e jasno.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.780
Поени од реакции
49.639
Менувањето на името немаше ама никаква врска со промената на нашиот колективен нарав, еве сами гледате дека си останавме истите гомна, уште се расправаме за исти работи, ново е само името.
Во тие времиња се продаваше еден муабет според кој Заев и СДС можда не чинат, ама странците нема пак да дозволат катастрофа како Груевски. Па тука лажеа и се измислуваа пакети од ЕУ за Македонија, ментишон најавуваше Гугл дека ќе дојде, советници на Меркел дека ќе дојдат да не средуваат и што ли уште не.
Големи надежи се пумпаа дека некој ќе дојде, ќе не става во ред и ќе работи на нашиот нарав.

Наместо тоа добивме смена на Устав низ криминална постапка директно поттикната и аминувана од Јоханес Хан, случај Рекет во кој многу вероватно е вмешан службеник од Америчка Амбасада, Француско вето за ЕУ, понижувања од Бугарија на кои никој од тие пријатели не само што реагира, туку и форсираат уште едно тртење и меѓуетнички односи сеуште основани на уцени.

Филмот беше дека кога ќе го симнеме од плеќи товарот од името и “национализмот'' ќе можеме помогнати од партнерите наши да одиме напред, а уствари партнерите, истите што го шетаа Груевски по молитвени ручеци додека му премолчуваа купишта криминал, само продлжија со истата практика и со Заев, додека земјава си остана прчија.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Дај направете една анкета, да видиме кајгана рејтинзи :icon_lol:
Еве таква тема:

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Насловот на Саше Политико.:facepalm: Речник на ниво

Шо бидна сеа со фејк анкетата од Брима Галуп зашто од кај нив демантираат дека направиле анкета :D
Actually, демантираат дека е фејк. :)
https://plusinfo.mk/brima-ne-e-tochno-deka-ne-sme-sprovele-anketa-nie-ne-a-ob-avivme-tuku-klientot/
Дополнително, клиентите можат од овие агенции да си нарачаат дополнителни истражувања и да имаат увид во истите, само тоа чини доста поскапо. Тоа вообичаено го прават попрофитабилни компании за потребите на нивни производи, како и одредени организации со солиден буџет. А овака готови како гореспоменатото се поевтини.
И да било 8 проценти тоа е грешка од 6 проценти што не е малце, и прави огромна разлика во крајниот резултат... како и да е ќе видиме за неколку дена дали се точни анкетиве или се тотална утка.
Првенствено целта на овој тип анкети е да им се помогне на институциите, партиите и медиумите во подобрување на нивното работење. Ама ај нека биде по твое еве.

Инаку во однос на спотовите, конкретно од оној на ВМРО со девојката на аеродромот... Сакав да реплицирам пред некоја недела во темата за Вучиќ на членот/членката @Ilumious (мислам дека беше ти, извини ако погрешка те тагирам) дека тешко може кај нас да направат од тој тип спот, ама ете сепак во право си била. Најгенијално од целиот тој спот ми беше "глумата" на девојката. 90 посто сум сигурен дека израснала со Televisa presenta теленовели.:D И дека омилена глумица и' била Габриела Спаниќ (која беше и си остана антиталент и за глума и за пеење). Само не ми е јасно која им е целната група со овие спотови.:toe:

Го видов и оној фален спот на ДОМ. Спотот како спот е ок, симпатичен. Ама јас лично бар не гледам никаква поврзаност со некаква политичка порака.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Насловот на Саше Политико.:facepalm: Речник на ниво

Actually, демантираат дека е фејк. :)
https://plusinfo.mk/brima-ne-e-tochno-deka-ne-sme-sprovele-anketa-nie-ne-a-ob-avivme-tuku-klientot/
Дополнително, клиентите можат од овие агенции да си нарачаат дополнителни истражувања и да имаат увид во истите, само тоа чини доста поскапо. Тоа вообичаено го прават попрофитабилни компании за потребите на нивни производи, како и одредени организации со солиден буџет. А овака готови како гореспоменатото се поевтини.

Првенствено целта на овој тип анкети е да им се помогне на институциите, партиите и медиумите во подобрување на нивното работење. Ама ај нека биде по твое еве.

Инаку во однос на спотовите, конкретно од оној на ВМРО со девојката на аеродромот... Сакав да реплицирам пред некоја недела во темата за Вучиќ на членот/членката @Ilumious (мислам дека беше ти, извини ако погрешка те тагирам) дека тешко може кај нас да направат од тој тип спот, ама ете сепак во право си била. Најгенијално од целиот тој спот ми беше "глумата" на девојката. 90 посто сум сигурен дека израснала со Televisa presenta теленовели.:D И дека омилена глумица и' била Габриела Спаниќ (која беше и си остана антиталент и за глума и за пеење). Само не ми е јасно која им е целната група со овие спотови.:toe:

Го видов и оној фален спот на ДОМ. Спотот како спот е ок, симпатичен. Ама јас лично бар не гледам никаква поврзаност со некаква политичка порака.
Да да видов. Дали намерно некој проба да ги дискредитира или настана забуна поради објавувањето тоа не знам :)

Вака така на повеќе анкети Сдсм има водство. Можеби мало и во рамки на статистичка грешка ама пак некое водство.

Ти си во таа бранша, што прогнозираш? :D

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Да да видов. Дали намерно некој проба да ги дискредитира или настана забуна поради објавувањето тоа не знам :)

Вака така на повеќе анкети Сдсм има водство. Можеби мало и во рамки на статистичка грешка ама пак некое водство.

Ти си во таа бранша, што прогнозираш? :D
Не работам толку често на политички интервјуа, вчера додуша работев и на такви интервјуа, требаше и денес, ама ме мења една колешка поради тоа што имам некои стомачни проблеми од вчера. Кога ќе бидат готови ќе се обработат податоците, а дали јавно ќе се објават зависат од клиентот. Јас не би смеел навистина неовластено да споделувам овде податоци.

А за прогноза не знам, плус рачунај дека по региони не секаде е исто расположението, ама ете по моја проценка од досега извештаите што сум ги гледал мислам дека ќе биде најнеизвесно во полошкиот регион (тоа ти е мислам речиси цела шеста изборна единица). Таму некако имам впечаток дека расположението им се менува како што се менува временската прогноза. Така да може и од една во друга изборна единица да се различни резултатите, не приближно исти како што беше досега. Ама ова се само претпоставки, дали е така, не мора да значи.

А пак испитаниците понекогаш што знаат да бидат несериозни тоа е друга приказна. Лани пролетта некаде, бев теренски за претседателските во една приградска населба со колега, па после едниот имаше скоро четириесет години, а цело време се смееше како неарен. Потоа другиот од истата населба си тераше мајтап (прашањето беше за кој од следниве кандидати би гласале, па ми вика има ли некоја тетка таму?:ROFLMAO::facepalm: Па му велам, веќе ти ја прочитав, на што он ми одговара "па за таа ли бре да гласам, ти изгледа ли како нормална". :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom