Јас сум Орцеец и глеам колку беше у топ две средно и ти зборам од блиско минато бев .... Орце ти е исто како Карев и Ѓорги ....Ја ако би бирал,поубаво да одев во Карев или подобро Кидрич ,таму ми беа сите од основно ....Од Орце,само еден имав познаник и додека се уклопам,една година маф пролета брзо .....А другиве,веќе се знаат,затворени групи, дури во 3та година почнаа да се отвараат. ... Две години у старт си осамник ....
Баце у Орце ако не склопиш друштво, нема каде.Буквално има луѓе од сите врсти, од џанаци, скопски фраери, спортисти до мамини мази и ученици, ама генерално сите се културни и цивилизирани.Не сум запознаен со последниве година две, можда има мала промена зошто научија дека е од топ 2 школи у ск со корчагин, па се сменија малце работите ама генерално, основата е иста.
Друже
@анонимус не се мисли, пројди го побитниот дел од тоа за приемен испит што е, нема да имаш фрка.Можда малце стереотипно ќе влезам у наредниов муабет, ама има многу школи по Скопјево (и Македонија) што пишуваат оцени од ракав и не се баш сите 5ки исти.
Доколку влезеш, исто не се разочарувај одма, гледај да се адаптираш, имаше у моја генерација случаи на дечки кои биле првенци на генерација у нивното основно, да издишат на прва добиена 3ка/4ка и да се распаднат ко кула од карти зошто се разочарале од критериум/професори итн.