27 Април 2017

• Креатор на темата Креатор на темата mickey mouse
  • Време на започнување Време на започнување
не инсистирам на еден одговор и моето видување го дадов: ако си влегол со намера да спречиш државен удар кој веќе се случил нема само да им мавташ со прст и да им караш мајка на пучистите, туку малку ќе заиграш и со ножето како Ќосето на времето.

Сигурен си?
И што би направил потоа?

Ај ако не за ланскиот снег да правиме муабет на темата, а? Малку ве читавме кај што правевте муабет за Зоќ'то од Муртино? Блазе ви на паметот, кој го немате... Бошко Буха од алиекспрес, милионер од садење чушки и френки (и по некое стебло канабис) ве насанка како мали деца. Ви паднаа рацете од фрлање куртони во далечина, али барем ве спреми за нова Олимписка дисциплина во глупоча. Тепавте фасади со куртони ко Дон Кихот ветерниците, за Црпе и ликот зад него на сликата да ги наполнат џебовите бапки.

Прегледај го приврзокот 250195

Види..

Човекот се наполни како брод од мемиња и статуси кај неписмен народ (нешто слично како тебе). Незнам колку си запознат и упатен колку пари направи Јане Ченто на слава на некој прадедо и колку сметки наполни од дијаспори од вакви како тебе кои се палат како млади мајмуни на неговите патриотски мислења :) Еве да те прашам конкретно за кој кур фактор беа направени тие патриотски здруженија? Или одговорот е НАПРАВЕНИ БЕА ОД ЉУБОВ КОН ДРЖАВАТА? :) До толку сте отидени што во моментов да има можност цело раководство од сдс да се префрли во дпмне на ниту еден нема да му пречи, пошто името е дпмне нели? :)

Продолжи сеа да дркаш сеа на статусите од Јане

Е зошто не го спречија де?

Зошто воопшто влегуваа е моето прашање. Која им беше намерата? Се има некој од нив директно произјаснето дека пример сакале да спречат државен удар? Одговориле како мислеле да го спречат? Не инсистирам на еден одговор и моето видување го дадов: ако си влегол со намера да спречиш државен удар кој веќе се случил нема само да им мавташ со прст и да им караш мајка на пучистите, туку малку ќе заиграш и со ножето како Ќосето на времето.
повеќе пати одговорив и напоменав дека одговорот веројатно нема да ти се допадне пред се заради твоите прференции!

Еве уште еднаш одговор на твоето прашање
Е зошто не го спречија де?
одговор - денес е повеќе од очевидно, дека неуспехот се должи на велепредавство како во редовите на петта така и во редовите на шестта колона (потврда на предавствата се лицата кои квислинзиве ги прогласија за терористи и кои ги осудија на повеќе од 2 века затвор - без велепредавства немаше да успее државниот удар), како дополнување за да ти стане уште појасно, и заради многуте такви како тебе “дежурни питалици“ кои оставаат впечаток а и не само ... туку и такви носени недоносени за кои би можело да се рече дека и мајката би си ја продале за 500 виртуелни евра и еден џоинт зачинет со лубриканти!

Види..

Човекот се наполни како брод од мемиња и статуси кај неписмен народ (нешто слично како тебе). Незнам колку си запознат и упатен колку пари направи Јане Ченто на слава на некој прадедо и колку сметки наполни од дијаспори од вакви како тебе кои се палат како млади мајмуни на неговите патриотски мислења :) Еве да те прашам конкретно за кој кур фактор беа направени тие патриотски здруженија? Или одговорот е НАПРАВЕНИ БЕА ОД ЉУБОВ КОН ДРЖАВАТА? :) До толку сте отидени што во моментов да има можност цело раководство од сдс да се префрли во дпмне на ниту еден нема да му пречи, пошто името е дпмне нели? :)

Продолжи сеа да дркаш сеа на статусите од Јане

Се јави дежурното тролче на политички теми (уствари други теми за него на форумот не постојат), дрвеното адвокатче на СДС и СЈО. Јане се наполнил пари од дијаспората па замислете дури Ауди а6 возел :eek: :eek: :eek: Ја па мислев мерцедесот на Грујо го купија на лицитација дијаспората и на Јане Ченто му го дадоа, а парите од лицитацијата се вложија во амбулантни возила и во бројчаник на триумфална.

k3b1.JPG

k3b2.JPG

Абе „писмен“ кога бараше слики од Катица на оваа слика мислеше?

Или ти ја направи таа слика на пејнт скапан?!? o_O Ако еден ден сликата го види светлото на денот, јас ќе ти ја урамам и ќе побарам посвета од Прасица до тебе, да си ја пазиш за успомен и дуго сечање...

И за крај черешката на тортата :D

k3b3.JPG

Како бе ти ваков паметњакович не ти текна дека Грујо во задниот џеб од пантолоните пасаван има?

И то унгарски... а замисли како ќе ти легнеше да беше пасаванот грчки, бугарски, српски или недај боже албански... секој пост ќе ти почињаше со „патлиотот господин господин Грујо... избега со предавнички пасаван“. Од што си толку паметен за да чкрапаш ефтини сарказми, еден ден ако начекаш два броја поголеми чевли од твоите пред врата во \/ положба ќе мислиш Грујо на гости ти дојде. :tapp:

ПС. Ај сега направи уплатници од милион евра на име Јане Ченто со скапан пејнт. Нема потреба од фотошоп, дијаспората преку месинџер и вајбер праќа пари. :ROFLMAO:

Се јави дежурното тролче на политички теми (уствари други теми за него на форумот не постојат), дрвеното адвокатче на СДС и СЈО. Јане се наполнил пари од дијаспората па замислете дури Ауди а6 возел :eek: :eek: :eek: Ја па мислев мерцедесот на Грујо го купија на лицитација дијаспората и на Јане Ченто му го дадоа, а парите од лицитацијата се вложија во амбулантни возила и во бројчаник на триумфална.

Прегледај го приврзокот 250370

Прегледај го приврзокот 250371

Абе „писмен“ кога бараше слики од Катица на оваа слика мислеше?

Или ти ја направи таа слика на пејнт скапан?!? o_O Ако еден ден сликата го види светлото на денот, јас ќе ти ја урамам и ќе побарам посвета од Прасица до тебе, да си ја пазиш за успомен и дуго сечање...

И за крај черешката на тортата :D

Прегледај го приврзокот 250374

Како бе ти ваков паметњакович не ти текна дека Грујо во задниот џеб од пантолоните пасаван има?

И то унгарски... а замисли како ќе ти легнеше да беше пасаванот грчки, бугарски, српски или недај боже албански... секој пост ќе ти почињаше со „патлиотот господин господин Грујо... избега со предавнички пасаван“. Од што си толку паметен за да чкрапаш ефтини сарказми, еден ден ако начекаш два броја поголеми чевли од твоите пред врата во \/ положба ќе мислиш Грујо на гости ти дојде. :tapp:

ПС. Ај сега направи уплатници од милион евра на име Јане Ченто со скапан пејнт. Нема потреба од фотошоп, дијаспората преку месинџер и вајбер праќа пари. :ROFLMAO:

И? :) Каква врска има ова сето со твоите глупости и Јане Ченто бе неписмен? Те прашав дали имаш претстава колку пари напраи човекот? Еве колку за информација твоја лично се познавам со Јане, ебате бот глупав

И? :) Каква врска има ова сето со твоите глупости и Јане Ченто бе неписмен? Те прашав дали имаш претстава колку пари напраи човекот? Еве колку за информација твоја лично се познавам со Јане, ебате бот глупав

Кои црни пари бе неписмен, сакаш на твое име уплатници од милион евра да ти направам?

Кој ти дава компјутер јас незнам, со еден скапан пејнт те избудалија, нема потреба од фотошоп за тебе

Ете и јас лично со Катица се знам, па зошто да верувам и да се сомневам во капацитетите на тралалајка како тебе. :confused:

Ете и јас лично со Катица се знам, па зошто да верувам и да се сомневам во капацитетите на тралалајка како тебе. :confused:

Сакаш некое меме од Јане да го издркаш пред спиење? :)

Сакаш некое меме од Јане да го издркаш пред спиење? :)

Сакаш на скапан пејнт да направам лотото да ти падни? Ќе те радува верувај... :ROFLMAO:

Сакаш на скапан пејнт да направам лотото да ти падни? Ќе те радува верувај... :ROFLMAO:

Имам доволно не ми треба лото верувај :) Не се мачи и онака за тебе пејнт е нуклеарна физика :)

Имам доволно не ми треба лото верувај :) Не се мачи и онака за тебе пејнт е нуклеарна физика :)

Грујо пред портите на хотел Идризово. Пасош нема, а личната карта му е левиот џеб од качулката. Еве ти гратис материјал... чалкај до бесвест, немора само пред спиење :kuracc:

kate-1.jpg

Грујо пред портите на хотел Идризово. Пасош нема, а личната карта му е левиот џеб од качулката. Еве ти гратис материјал... чалкај до бесвест, немора само пред спиење :kuracc:

kate-1.jpg

Ок ај сеа одмори малце важи? :) ебате бот :)

Што направиле Солунските атентатори после нивните акции?

Многу јунак ти бе чоек, то некако во последно или вака дека на интернет само?

Баш лесно е да пишиш вака по интернети штом не се имаш поставено себе си во слична ситуација, покрај тоа јас искрено не верувам дека сега тоа некој би го направил од идеал (како што тоа го правеа Гемиџиите), сега е повеќето за пари.... па ете и ние имавме револуционери што „буткаа режим“ па откако не ги закачија на државна цицка т.е. не ги скрасија некако и не се расположени кон хунтата на власт што е моментално.

Така да, не знам КОИ беа твоите ставови кога сето ова се случуваше (мака ми е да барам што си пишел во темата која ја затворија за „општо добро“), но затоа сега те прашав од оваа временска перспектива како би изреагирал пошто гледам дека со многу пизма пристапуваш кон тие што влегоа во собрание.

Спортивно од досега изнесеното, погоре ти го дадоа наједноставниот одговор, кој секако не ти се допадна бидејќи цело време инсистираш на некој друг, а тој одговор беше дека луѓето кои влегоа (најголем дел) е обичен народ што беше понесен од моментот.
Тоа што некој го организирал тоа на начин на кој што беше организирано и изведено, е политичко срање и план што иако до некаде е провиден - сепак не би требало да е ставено заедно во дискусија кога се работи за обичниот народ.

Зарем онај дедото што ја фати шекеринска за глава или такви некои јадници кои го кркааа се виновници? Тие знаеле нешто?
Не, тие биле само дел од една голема игра, а потези влечел некој сосема трет. Оттаму и тие што влегоа во собрание не треба да ги осудуваш, грото влегоа да одбранат некој свој идеал - а тоа е исто како споредбата со Гемиџиите бидејќи и нив намерите им биле чисти.

Останатите... останатите ти се дневно-политичка збирштина која беше искористена од двете најголеми партии за да си постигнат некои свои цели. Кои и какви, ќе покажи времето.

Многу јунак ти бе чоек, то некако во последно или вака дека на интернет само?

Баш лесно е да пишиш вака по интернети штом не се имаш поставено себе си во слична ситуација
Еве ќе се поставам. Комунистичка Кина врши инвазија. Јас сметам дека тоа не смее никако да се случи и дека ако Македонија потпадне под кинеска власт тоа ќе биде крај на светот за мене и животот понатаму ќе нема никаква смисла. Активно се борам против кинеската инвазија и по некоја игра на случајот се најдувам во штабот на некој косоок другар кој е во политичкиот или воениот врв. Ќе го кокнам на лице место или само ќе му се заканам дека ова нема да му помине така лесно и ќе чекам неговото обезбедување да ме изнесе? Истото важи и доколку се замислам на местото на некој од, ете, искрените учесници.

покрај тоа јас искрено не верувам дека сега тоа некој би го направил од идеал (како што тоа го правеа Гемиџиите), сега е повеќето за пари.... па ете и ние имавме револуционери што „буткаа режим“ па откако не ги закачија на државна цицка т.е. не ги скрасија некако и не се расположени кон хунтата на власт што е моментално.
Точно така. Од една страна ги имавме тие како Павле и Туфте заедно со тие што се бореа против Николче, а од друга страна ги имавме Ќосињата и чиновниците во патриотските здруженија заедно со тие што се бореа за своите патриотски идеали . Кој од нив го постигна тоа за што се бореше, а кој само профитираше?

Така да, не знам КОИ беа твоите ставови кога сето ова се случуваше (мака ми е да барам што си пишел во темата која ја затворија за „општо добро“), но затоа сега те прашав од оваа временска перспектива како би изреагирал пошто гледам дека со многу пизма пристапуваш кон тие што влегоа во собрание.
Пристапувам со пизма затоа што денеска се пеат жалопојки и се отвораат вакви теми, а тогаш на лице место не се превзело ништо. Македонија е најбитното и најсветото нешто што го имаме, ама ќутевме и слушавме партиски наредби кога ни се поништуваше тоа наше најсвето нешто. Тоа е тоа што најмногу ме иритира.
Да се надоврзам и од погоре, ќе се замислам дека сум еден од тие „искрените“ протестирачи. Сум се „борел“ со месеци за да го заштитам она што мене ми е најважно и конечно добивам шанса навистина да го сторам тоа. Меѓутоа, Игор Дурловски ме носи во главната сала да скандирам против државниот удар кој веќе се случил, а во меѓувреме единствен кој бива казнет за тоа е зоти Села, додека пак кај главните виновници се влезени само „неискрените“ кои, ете, политички ја тераат сета работа. Не постигнувам ни делче од тоа за што сум се борел и на крајот сум жигосан како терорист, а можеби и притворен. И како би изреагирал ти еве кажи ми бидејќи јас не можам да замислам нешто поцрно од најцрното.

А, моите ставови не се нешто претерано детални или уникатни. Можеш и со конкретни прашања да ме допрашаш, не е проблем:
-Николче требаше да се симне од власт
-Без клањање на Кале и странска помош Зоки никогаш немаше да добие мнозинство
-Формирањето влада беше направено налбатски, пучистички, противпроцедурално, со кршење на сите протоколи итн.
-Влегувањето на патриотите беше исто така противзаконски, но ќе беше оправдано и простено доколку ја постигнеше својата повисока цел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom