Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.201
- Поени од реакции
- 12.194
Нашите чираци се вредни, константно не држат зафатени да ги поправаме во нивните глупости и со тоа да ги информираме сите оние кои сакаат и што е најбитно МОЖАТ да разберат. Благодарност до нив.Ocekuvano ismejuvanje od tvoja strana ja zgolemuva mojata odbojnost kon vasiot taka narecen zakon na slobodna volja.
„Чувајте го чист вашиот највисок идеал; стреми се секогаш кон него не допуштајќи ништо да те сопре или да те оттргне настрана;
исто како што ѕвезда се лизга на нејзиниот непресметлив и бесконечен курс на слава, и сè е Љубов.
Законот на твоето постоење станува Светлина, Живот, Љубов и Слобода.
Сè е мир, сè е хармонија и убавина, сè е радост. “
- Законот на Слободата, To Mega Therion
Хепта, може ли да се случи обратно т.с. Тој што е праведен ќе стане неправеден и на тој што е гнасен да му проработи совеста и да стане совесен, добар???
„Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.“
– Liber AL, II:57
Прегледај го приврзокот 250424
Не може.Хепта, може ли да се случи обратно т.с. Тој што е праведен ќе стане неправеден и на тој што е гнасен да му проработи совеста и да стане совесен, добар???
Можеби не е за тука прашањето...
Сигурен ли си???Не може.
Не може.Хепта, може ли да се случи обратно т.с. Тој што е праведен ќе стане неправеден и на тој што е гнасен да му проработи совеста и да стане совесен, добар???
Можеби не е за тука прашањето...
Ова е „Книга на Законот“. Така да не е мудро јас или било кој друг да ти ги толкувам симболите од таа книга... најмудро е сама да пробаш да одгатнеш зошто така е кажано и за кој се однесува и што со тоа...Сигурен ли си???
Има примери многу.
Сигурен сум. Има и една поговорка - Волкот рувото го менува, но карактерот не. Мудроста нашла пат и во поговорките.Сигурен ли си???
Има примери многу.
Мудроста нашла пат, да, но кога ќе наиде на биологијата, која има многу важна улога за оваа поговорка, а тое е дека волкот(една личност) се обликува под влијание на животните искуства, се менува со стареењето.Сигурен сум. Има и една поговорка - Волкот рувото го менува, но карактерот не. Мудроста нашла пат и во поговорките.
Праша, ти одговоровме. Ако не ти се допаѓа одговорот побарај теми што се занимават со биологија.Мудроста нашла пат, да, но кога ќе наиде на биологијата, која има многу важна улога за оваа поговорка, а тое е дека волкот(една личност) се обликува под влијание на животните искуства, се менува со стареењето.
Ок..не ржи толку, ете Хепта ми објасни многу убаво...а не е лошо ти да си почнеш со тренинзи (духовни или какви сакаш) за да го ублажиш малку или да го омекнеш твојот карактер.Праша, ти одговоровме. Ако не ти се допаѓа одговорот побарај теми што се занимават со биологија.
Воопшто прочита ова што го споделив на форумов, се обиде да го разбереш стихот во светлото на Телема или... ?
Ок, еве почнувам.Ок..не ржи толку, ете Хепта ми објасни многу убаво...а не е лошо ти да си почнеш со тренинзи (духовни или какви сакаш) за да го ублажиш малку или да го омекнеш твојот карактер.
Благодарам за твојот исцрпен одговор.