Ногу е просто. Ако обожаваа да скија, нема шо да се мисле.@Crazy.M.Girl ти како планираш да го одбериш презимето, со две презимиња, да завршува со -ска или -ски?
Ногу е просто. Ако обожаваа да скија, нема шо да се мисле.@Crazy.M.Girl ти како планираш да го одбериш презимето, со две презимиња, да завршува со -ска или -ски?
Се мислам уште@Crazy.M.Girl ти како планираш да го одбериш презимето, со две презимиња, да завршува со -ска или -ски?
Епа и двете земи ги убаво ќе звучиСе мислам уште
Ќе го земам твоето, ама и моето си го сакам
Ска/ски сеедно
Ај нид тајмЕпа и двете земи ги убаво ќе звучи
Ај овие мажените полека ги сваривме, ама девојчиња со моминско презиме во машка форма, не знам од кога е оваа мода и од каде ја извадија....Женските презимиња со суфикси - вски, - ски или - ов ми се најодбивни. Не знам од каде ја извадија таа мода. Го зимаш презимето на маж ти, а не и родот, побогу.
Како на именка од женски род, да и' доделиш машка придавка. Црвен ружа. Тактички, скроз погрешно.
Кај почнаа со унаказување на детските имиња со цел да бидат „уникатни“ (пошто голем проблем ќе биде ако негово другарче има исто име), уште посмешно звучат со презимињава.
Кал, ти си спремен за у тавче чим си завршил работа со презимињаваСпоред мене убаво звучат и двете заедно со -ска наставка моето. А и потписот може да биде интересен и креативен со две презимиња. Ама како ќе одлучиш @Crazy.M.Girl
Апсулутно не-романтично и тачно. Таква е граматиката кај србите. Ако е мажот Ванев аутоматски и жената Ванев.Женските презимиња со суфикси - вски, - ски или - ов ми се најодбивни. Не знам од каде ја извадија таа мода. Го зимаш презимето на маж ти, а не и родот, побогу.
Како на именка од женски род, да и' доделиш машка придавка. Црвен ружа. Тактички, скроз погрешно.
Кај почнаа со унаказување на детските имиња со цел да бидат „уникатни“ (пошто голем проблем ќе биде ако негово другарче има исто име), уште посмешно звучат со презимињава.
А у тавчето знаеме шо се дешава, огин, зајтинКал, ти си спремен за у тавче чим си завршил работа со презимињава
Тавчето е веќе ставено на оган се грее на тивко, кај да е на почетоков од летово рипаме официјалноКал, ти си спремен за у тавче чим си завршил работа со презимињава
ФалаСо среќа да ви е