Хулк е возач на велосипед од пред неколку месеци и слично како Sasa Ilic возам бајк незнам ни дали основните компоненти ги има али битно тера, нели поминав со него 60 km со се останато ке дуплирам. Шала на страна нов сум во спортов и пробав со стариот велосипед кој ми фаќаше прашина и се навлеков,Giant от вака ко што го гледам излгеда топ само незнам дали е за почетник како мене или да купам нешто на што би се снашол повеќе зошто не ми е проблем плус 100 евра, кај не отишле. Како имам тргнато од многу гледање на крај ќе одберам нешто од ракав и ќе заебам работа .
Автоматски споено мислење:
Иако сум почетник морам да се вмешам во дискусијава, што има врска дали ќе вози некој roud или MTB кој како се осеќа така, пример јас не возам ради километрите туку ради природата впрочем и за тоа и почнав бидејќи имам доста стресна работа па си реков ајде да видиме како ќе оди, кој е ефектот некаде да појдеш за 2 саати а не за 5 да речеме и притоа посетиш места во државава наша на коишто никогаш не си бил, поентата јас ја гледам во тоа, и со појак велосипед пак истото ќе е, нема никој да стане Армстронг или Контадор .
Ти Саша во уста да не го ставаш. Вака брат и ја почнав како тебе и верувај ова е полошо од дрога . Ако сакаш по природа мој совет ти е МТБ, можеш по секаков терен да го возиш, башка по цела Македонија има места кои со МТБ можат да се поминат. Е сега можда со тек на времето како мене ке се навлечеш да освојуваш повеќе територии. Можам само да ти посакам да те служи точакот додека да купиш појак и да извозиш петоцифрен број километри во една година.
Ти Саша во уста да не го ставаш. Вака брат и ја почнав како тебе и верувај ова е полошо од дрога . Ако сакаш по природа мој совет ти е МТБ, можеш по секаков терен да го возиш, башка по цела Македонија има места кои со МТБ можат да се поминат. Е сега можда со тек на времето како мене ке се навлечеш да освојуваш повеќе територии. Можам само да ти посакам да те служи точакот додека да купиш појак и да извозиш петоцифрен број километри во една година.
Да сум сигурен дека нема да ме остави некаде на пат не го ни менувам и ќе си возам со него, ама 60 плус штознам ризично ми е некако, а тоа што ти го имаш поминато со Собимот незнам што да кажам освен капа долу. Крај краева битна е дружбата и самите пејсажи и знаменитости кој може да ги посетиш а не велосипедот.
Да сум сигурен дека нема да ме остави некаде на пат не го ни менувам и ќе си возам со него, ама 60 плус штознам ризично ми е некако, а тоа што ти го имаш поминато со Собимот незнам што да кажам освен капа долу. Крај краева битна е дружбата и самите пејсажи и знаменитости кој може да ги посетиш а не велосипедот.
Ја возам соло овде одамна, иако не го препорачувам. Ама има еден проблем не можам да чекам некој кога возам или некој да ме чека. Така летоска водев едни Срби од граница до Скопје и брзав за да не ме фати ноќ, ама тие возеа полека. Нема да те остави ако го одржуваш. Јбг, се дешава гума да ти се дупне или па не дај Боже да ти се скрши педала, се остало се приметува кога не е во ред. Е за поновиве точаци не знам и не можам да солам памет.
Ја возам соло овде одамна, иако не го препорачувам. Ама има еден проблем не можам да чекам некој кога возам или некој да ме чека. Така летоска водев едни Срби од граница до Скопје и брзав за да не ме фати ноќ, ама тие возеа полека. Нема да те остави ако го одржуваш. Јбг, се дешава гума да ти се дупне или па не дај Боже да ти се скрши педала, се остало се приметува кога не е во ред. Е за поновиве точаци не знам и не можам да солам памет.
Јас лаганини возам, сакам да разгледувам и тука тепаме многу време, ама самата група сме такви и топ е, буквално уште скара да повлечкаме со нас ,јак е филингот коа ќе поминеш одредена километража со велоспиед а истата си ја проаѓал со автомобил цел живот и пак си испуштил еден куп убави работи по пат.
јак е филингот коа ќе поминеш одредена километража со велоспиед а истата си ја проаѓал со автомобил цел живот и пак си испуштил еден куп убави работи по пат.
Здраво другари, имам проблем со предниот бандаж ми шета многу, го носев на мајстор и ми кажа дека е така фабрички...колку чини нов и каде можам да купам. 26 е големина...
Тие што продаваат велосипедска опрема, евентуално некоја продавница за авто делови... Обично 800 - 1600 се движат цените. Имаш бандажи и над 5000 денари [emoji16]
Хулк е возач на велосипед од пред неколку месеци и слично како Sasa Ilic возам бајк незнам ни дали основните компоненти ги има али битно тера, нели поминав со него 60 km со се останато ке дуплирам. Шала на страна нов сум во спортов и пробав со стариот велосипед кој ми фаќаше прашина и се навлеков,Giant от вака ко што го гледам излгеда топ само незнам дали е за почетник како мене или да купам нешто на што би се снашол повеќе зошто не ми е проблем плус 100 евра, кај не отишле. Како имам тргнато од многу гледање на крај ќе одберам нешто од ракав и ќе заебам работа .
Ако возиш комбинација пр. 10-20 % земја и 80-90% асфалт, тогаш кросциклот што ти го предложиле е тоа што ти треба. Секаде може да се вози и да биде забавно.
Не треба многу физика за да се разбере дека со Кросциклот погоре или друг Роад ќе стигнеш многу полесно и побрзо нагоре на Водно, пред кој и да е друг МТB велосипед.
Подеднакво добро ќе одиш и на земја и на асфалт пред било кој МТВ.
Кросциклот не е ништо ново туку Road( друмски) на кој му се ставени крампони гуми и зајакната рамка за да оди и по земја.
Ако приметуваш Тоа се гледа и на овој модел. Рамката и геометријата е извлечена од Road SLR верзијата, па Oд таму е додадено и името slr.
Се на се, Супер склопено парче, со стварно убави компоненти, убаво седло и многу убава геометрија на рамка. Мене ми се допаѓа.
Грешка е тоа што викаш дека си почетник и размислувањето. Што има врска дали си почетник или не?
Ако не си возел роад или кросцикл досега, ќе ти треба макс 5-6 минути за навика. Нема некоја филозофија.
Но кога ќе се навикнеш, тешко дека ќе се вратиш на МТВ после.
Јас сум возел професионално на времето и ќе кажам дека За секој треба убав велосипед, без оглед на тоа дали си почетник или се бавиш професионално.
-Седиште, убаварамка, компоненти поубави му се потребни на секој. И секој има бенефит од нив.
Гледам многу почетници го тераат овој муабет. "Сега ќе купам послабо, па понатаму кога ќе влезам во шема ќе купам поскап"
Toтално погрешно размислување. Не е ова кола па така да се почнува.
Така ниту ќе осетите што е убав велосипед, а и дупли трошоци со купи продај.
Проблеми со грб, кичма и глава од лошо седиште се работи кои никој не ги споменува
А тоа кај тие велосипеди нови од 300 евра се чести кога се вози на подолги релации.
Мој совет е Ако сакаш барем малку да возиш и на земја, оди и земи го Џајантот погоре додека не ти го собрале. Подобра понуда на огласи нема моментално.
Не пропуштај шанса ако си имаш пари. И почни да возиш веднаш и одма.
Потоа доколку немаш сега, што поскоро земи дрес и бициклистички ѓакици.
Натаму е твое во што ќе вложуваш. Ќе си видиш дали и колку те влече, па ако продложиш ќе си земеш и спринтерки, чорапи, базен леер итн.
Доколку пак стрикно возиш 100% само на асфалт и несакаш воопшто земја тогаш оди на друг роад.
Си има мани Роад бајк што некогаш ќе треба и да го носиш. Но со сигурност ќе бидеш најбрз.
Сепак МТB никако. Разликата со кросцикл и Роад е Неспоредлива во перформанси.
Како дедо ќе бидеш нагоре со МТB.
Што и да одлучиш не чекај. Купувај и почнувај со возење час поскоро.
Тоа е мој совет.
За резултати и кондиција се што треба е убав велосипед а потоа да се седне и вози.
Здраво другари, имам проблем со предниот бандаж ми шета многу, го носев на мајстор и ми кажа дека е така фабрички...колку чини нов и каде можам да купам. 26 е големина...
Планирам да зеам точак, онака најрекреативно. Не сум у тек, неам голем буџет за располагање(околу 250е), па се мислам помеѓу 2, секако и секоја дополнителна сугестија е добредојдена.
Опција 1
Опција 2
Исто така, не го користам сам, и татко ми од 57 години и сестра ми би сакале рекреативно онака да си возат, па затоа не барам некој специјален MTB или не знам што. Ако имате некоја сугестија,мислење итн. ве молам споделете, ептен сум лаик на темава. Поздрав
Брат,за 15к макс што и да е Тој погорниот со цената е наводно нов,ама некои кинески се и тоа ми е знак прашалник,ама наводно Шимано имаат делови, а долниот е малце поскап,од еден дечко што купува на старо и ги средува,му става нови делови итн.
Брат,за 15к макс што и да е Тој погорниот со цената е наводно нов,ама некои кинески се и тоа ми е знак прашалник,ама наводно Шимано имаат делови, а долниот е малце поскап,од еден дечко што купува на старо и ги средува,му става нови делови итн.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.