Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.704
Поени од реакции
19.009
Еми такви линкови следи. Со години на тие сајтови му најавуваа апокалипса и буцио стана препер, сега ко дојде му викаат абе ова е заебанција.

Прегледај го приврзокот 247654
Да е само тој, денес на фејс илјада души ја споделија оваа вест со вакцината, по оние групите со мамичките тренд беше, и шо е најтрагично повеќето веруваат и си оформуваат мислење врз база на вакви сајтови, 80 % од луѓето кои се против вакцините е вака се информираат, и не само за вакцини,за се и свашта.
Една другарка моја кога ја прашаа на доктор во Шведска зошто не сака да ја вакцинираат ќерка и, само рамената ги крена, шо да му речи кутрата, "мажот ми виси на страниците за дип стејт и експерт е на секое поле" :D

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
@Сталкерот мислам дека нема да биде тој "пасош" обичка писуљка. Туку увид во историја на болести,алергија на лекарства итн.итн.
Знам како се пренсува,ХИВ,ама сепак ми беше шубе дека работам со нож и имам 100 микро рани на рацете во секој момент.

имено, 290к умираат годишно глобално ниво од шпански грип.А никој не ни го спомнува.
Дали знаеме во МК колку инфицирани од ХИВ има,или од Туберкулоза?? Некако се молчи за тоа!
Тоа е медицинска историја, како податок е достапен само на здравствените работници и личноста на која и пропаѓа. Едно 100% сум сигурен дека тие податоци нема да бидат објавувани.

Бројот на заболени од ХИВ/СИДА и туберкулоза мислам дека може да се најде. Официјален податок гарант некаде има. Сигурно има и распределба по регион/град. Име и презиме нема да добиеш бидејќи е заштитен податок. Некако лесно се нафаќаат луѓето да ловат вештерки.

Член од
7 септември 2016
Мислења
290
Поени од реакции
448
Овие дневни статистики од типот 300 теста направени, 20 заразени, тестовиве се обработуваат ден за ден, или тие 20 заболени се од тестовите што ги направиле недела дена порано...прашањето ми е, кога ќе направиш тест, резултатите колку време се чекаат?
ако сакаш брзи резултат искашлај се у некој познат , кај нас у мкд у политичар најсигурно ти е, одма ќе го тестираат и ќе добие резултат

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
This helps explain why coronavirus deaths are right now over 20 times higher than the flu, on a day-to-day basis. The regular flu kills about 94 people per day in America, on average, while the coronavirus has been killing anything from 1,800 to 2,800 people per day for the last two weeks. That number should begin to fall next week because the lockdowns are working.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.536
Поени од реакции
87.655
Сега пред малце бев да фрлам ѓубре дека на два метра ми е пред зграда, слушам џагор дечишта играат со топка, значи нема полиција... одам до контејнерите, не ми беше паметот тука, кога кревам глава ПОЛИЦИЈА паркирана до ѓубриштето :несвест: и тоа во оние поголемите комбиња, што трпаат затвореници внатре. Се сецнав, гледам двајца седат внатре и ме пулат мене... нема назад Ширеа, одам до контејнерите го фрлам ѓубрето и назад.

Можда помислиле дека сум од браќава па не реагираа, или ме видоа по влечки таков бос со трењерка одозгора и маица, па си рекле каде на гревов ќе му пишуваме 2000 евра казна.

А да, дечиштата од другата улица си играа серва, кур ги болеше :kafence:
Автоматски споено мислење:

Не знам дали е постирано. Пак апсење на истото момче со кучето, овојпат без куче. Хммм :unsure:
ама уоши поуицајци, без маска, ццц
Еве на кому му ја крадам среќата со полицијата :pos:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Да е само тој, денес на фејс илјада души ја споделија оваа вест со вакцината, по оние групите со мамичките тренд беше, и шо е најтрагично повеќето веруваат и си оформуваат мислење врз база на вакви сајтови, 80 % од луѓето кои се против вакцините е вака се информираат, и не само за вакцини,за се и свашта.
Една другарка моја кога ја прашаа на доктор во Шведска зошто не сака да ја вакцинираат ќерка и, само рамената ги крена, шо да му речи кутрата, "мажот ми виси на страниците за дип стејт и експерт е на секое поле" :D
Ееееее, од такви си патиме, денеска ги гледам во групиве мамичкиве прогласуваат 40 дневна жалост од кога последен пат виделе келнер :facepalm:

Мажите нивни од што не виделе обложувалница.

Разбирам дека Коронава ќе создаде многу сиромашни како тие што немаат кров над глава, ама најгласни во кризава за меркиве се овие што плачат за стап.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Има доста дезинформации луѓе кои работат за служби, и си имаат агенда, ама имам свое предчувтво јас дека е голема психолошко воена операција на страв и паника, а кај американците тие што ги викаат prepers одамна се бункерисини. Него низ Германија лагано си се сончаат и си се шетаат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Можда помислиле дека сум од браќава па не реагираа, или ме видоа по влечки таков бос со трењерка одозгора и маица, па си рекле каде на гревов ќе му пишуваме 2000 евра казна.
уште златни ланац и ко Баќо из Јужни Ветар

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Има доста дезинформации луѓе кои работат за служби, и си имаат агенда, ама имам свое предчувтво јас дека е голема психолошко воена операција на страв и паника, а кај американците тие што ги викаат prepers одамна се бункерисини. Него низ Германија лагано си се сончаат и си се шетаат.
Ае Буч, кажувај од која служба си ти. Сам се намести. :P

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Абе шо резултат имаше ти за обработка, по еден месец те тестираја тебе. 3 пати оздрави за то време. :D
Грешка си. Четвртио ден со температура се јавив за тестирање, наредниот ден се тестирав, вечерта во 12 на полноќ добив резултати. Од 19 до 24 часот, им се јавив едно 500 пати :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576

И кај нас саботата на кеј беше стандард, луѓето се шетаат и сончаат.
Кај нас нема да видиш луѓе во кафани што е стандард или по кладилници и кафичи на ленинова. Тоа ни во Германија го нема.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Ме интересира како реагира вирусот во комбинација со пролетна алергија (т.е. отежнато дишење од алергии) ако има некој линк од истражување нека постира.

Исто така, ме интересира како ќе олабават со мерките за отворање кафичи и ресторани, ако заразен е истовремено и алергичен и се раскива во јавност? Тоа би било за сцена од некој будучи филм „вирусен масакр со моторна пила“?

Kajgana Shop

На врв Bottom