Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Што пеплоса?
Наброј.
Ми треба барем месец дена да составам најкуса листа за работите кои ги дозаеба у државава. Страв и трепет од секаква слобода на говор владееше у негово време, у манир на секоја „добра“ диктатура. Или тие партиските пилули кои амнезираат и ве оперираат од секаков нормален човечки сенс за нештата се толку јаки и ве доведуваат дури и во коматозна состојба и потрес на мозок?

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
:lolzz: Војна?
Тебе изгледа не ти се јасни односите на Македонија на Груевски и Косово?
Груевски и ДУИ, исто како и Заев и ДУИ, имаа, (вториве и сеуште имаат можност) кога сакаат да ги донесат овие од Косово.
Односите на Груевски со ДУИ, ги знаеме многу добро. Само според тоа што го слушнавме по телефон, личи научно фантастично да ДУИ не му даваат на Груевски да ги врати назад/
Ако ти беше малку официјална изјава на министер од Косово во 2013 г., еве ти од некои други пост-режимски времиња 2019 г., каде обвинетите се бранат од слобода, ама екстрадиција пак нема.

Што ги спречува сега да ги донесат?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Не е битна владе твојата или перспективата на било кој куртон, за мене. Не е битна тука.
Вие свашта можете да си мислите. Али тоа лечење другде ќе го праиме. У друга тема.
Ова не е тема за тоа колку Груевски е подобар од Заев, или за тоа какви делузии раснеш у главата за мене.

Да бевте од земја до сеа ќе сфатевте.

А не е дека не можеме да идеме оф-топик, ад-хоминем, по цел форум. Интерсно ќе биде! :vozbud: Само нема да дозволат.
Da da se gleda deka ic ne ti e bitna, ama i da ne ti e toa vo osnova ne menuva nisto vo vrska so tebe. Ti mozi da si mislis i si mislis za sebe sto sakas, deka si najpameten, najbistar vakov takov no toa vazi do onoj moment koga ne probas toa da go nametnis kako opsto mislenje. Vo istiot moment koga probas toa da go pravis odma ke ti kazat kade ti e mestoto i kolku ti vredi muabetot. Dosega sigurno zabeleza deka vo osnova sluzis kako krpa za brisenje.
I fala so me potseti za sto e temata, no preprocitaj go naslovot na istata ko za promena. Promenet e. Osudenite pusteni da se branat od sloboda. Koj gi pusti? Ako i posle toa uste nemozis da sfatis zosto sekoj te zema na zab, te oznacuva, citira, ti gi vadi gomnata so gi imas jadeno na vremeto togas soznam so da ti recam, tolku ti delile. A ako se nerviras iskreno milo mi e, i treba da se nerviras, i da se custvuvas kako posledno gomno posto si zasluzil.
I ajde sega ne go tupi tuku kazi do kaj se snimkite so koi tuka se kurcese i koi ti gi veti znaes vekje koj posto namesto da se isposerime zapek fativme.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ми треба барем месец дена да составам најкуса листа за работите кои ги дозаеба у државава. Страв и трепет од секаква слобода на говор владееше у негово време, у манир на секоја „добра“ диктатура. Или тие партиските пилули кои амнезираат и ве оперираат од секаков нормален човечки сенс за нештата се толку јаки и ве доведуваат дури и во коматозна состојба и потрес на мозок?
Колку луѓе знаеш кои се жртви на неслободата на говор?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Односите беа под огромен притисок на амбасадата на САД....што можел да направи?
Да, на пример, амабасадата на САД му се јави на Протуѓер и му рече, под хитно да изврши притисок врз кошаркарска федерација да ги пушта екипите на Косово и покрај сите напади и провокации, кои редовно ги добиваат таму.
После му се јавија на Груевски и му рекоа под хитно да ги амнестира воените злосторства, иначе маф му е работа.
И мораше човекот, стварно. Му го дудлаше на Косово, амнестираше воени злосторства и кој знае колку му беше тешко кога ги гледа како Американците и останатите фактори, како јавно ја осудуваат амнестијата, а вака под маса обратно го тераат да се трти на Албанците.

Али еден ден, коа му рекоа да прекине да ја гуши демократијата, е преку тоа не можеше да помине, па се тргна од власт за да не го убијат.

Да. Така праат Американците и за све се они криви. И на Заев исто под маса му рекоа да им даде на Албанците све у законот за јазици, додека они јавно, преку Венецијанска комисија, ќе го ругаат дека претерал.
....

ех, да сум ви у главите малку да одморам

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Da da se gleda deka ic ne ti e bitna, ama i da ne ti e toa vo osnova ne menuva nisto vo vrska so tebe. Ti mozi da si mislis i si mislis za sebe sto sakas, deka si najpameten, najbistar vakov takov no toa vazi do onoj moment koga ne probas toa da go nametnis kako opsto mislenje. Vo istiot moment koga probas toa da go pravis odma ke ti kazat kade ti e mestoto i kolku ti vredi muabetot. Dosega sigurno zabeleza deka vo osnova sluzis kako krpa za brisenje.
I fala so me potseti za sto e temata, no preprocitaj go naslovot na istata ko za promena. Promenet e. Osudenite pusteni da se branat od sloboda. Koj gi pusti? Ako i posle toa uste nemozis da sfatis zosto sekoj te zema na zab, te oznacuva, citira, ti gi vadi gomnata so gi imas jadeno na vremeto togas soznam so da ti recam, tolku ti delile. A ako se nerviras iskreno milo mi e, i treba da se nerviras, i da se custvuvas kako posledno gomno posto si zasluzil.
I ajde sega ne go tupi tuku kazi do kaj se snimkite so koi tuka se kurcese i koi ti gi veti znaes vekje koj posto namesto da se isposerime zapek fativme.
Отвори тема за мене владе, не си ги лечи фрустрациите во оваа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да, на пример, амабасадата на САД му се јави на Протуѓер и му рече, под хитно да изврши притисок врз кошаркарска федерација да ги пушта екипите на Косово и покрај сите напади и провокации, кои редовно ги добиваат таму.
После му се јавија на Груевски и му рекоа под хитно да ги амнестира воените злосторства, иначе маф му е работа.
И мораше човекот, стварно. Му го дудлаше на Косово, амнестираше воени злосторства и кој знае колку му беше тешко кога ги гледа како Американците и останатите фактори, како јавно ја осудуваат амнестијата, а вака под маса обратно го тераат да се трти на Албанците.

Али еден ден, коа му рекоа да прекине да ја гуши демократијата, е преку тоа не можеше да помине, па се тргна од власт за да не го убијат.

Да. Така праат Американците и за све се они криви. И на Заев исто под маса му рекоа да им даде на Албанците све у законот за јазици, додека они јавно, преку Венецијанска комисија, ќе го ругаат дека претерал.
....

Мислев на признавањето на Косово.
Иначе Заев на командна листа е под Али.....затоа е тоа така :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ако ти беше малку официјална изјава на министер од Косово во 2013 г., еве ти од некои други пост-режимски времиња 2019 г., каде обвинетите се бранат од слобода, ама екстрадиција пак нема.

Што ги спречува сега да ги донесат?
Изјава на косовски министер за тоа како они не ги даваат на салвомакедонците тие невини луѓе.

Ете, тоа докажува дека Македонија на Груевски или оваа денес, не е во можност да ги врати назад.

:lolzz:

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969

....

Кога си веќе толкав експерт... Зошто Франција кога го уапси Рамуш Харајдини :D по српска потерница не го екстрадира во Србија, туку го пушти да се врати на Косово и да стани премиер?

Или Франција е гола вода за Грујата, безразлика на вековните добри односи со Србите, а?

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Колку луѓе знаеш кои се жртви на неслободата на говор?
Па, еве, ми текнува на мене лично и моето најтесно опкружување, кои доколку не сме биле нивни истомисленици и знаменосци на нивните бои, во време на диктатурата на вашиот воспеан херој Гвујо, сме биле на мета на цензура на говор. Да не почнам да ти зборувам за моето пошироко опкружување и некои „суспектни“ случаи на политички егзекуции на контра него новинари во негово време, мислам дека ти имаш и многу подобар увид за тоа од мене, но ти одговара да глумиш недотекливост и лудило. За добра сума на партиски шушки можеби и јас би го правела истото.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Избега затоа што сакаа да го скинат....и мајчиниот беше попаметен и ги сјеба :)
Багажник или не он е уште жив....времето ќе покаже кој каков бил, ако имаме среќа оваа држава да опстојува уште....што лично не се надевам, еднаш кога ќе покажеш слабост толку ти е.
Абе ти сериозен си кога го пишуваш ова.Кој да го скине бе човеке ако сакал некој да го убие Грујо без проблем ќе го направел тоа, ја и ти кога би решиле да го скинеме од кога отиде у опозиција ќе го утепавме не некој поголеми играчи.Си ја завршија работата и едните и другите и никој не настрада ниту па изгуби нешто, обични Македонци беа наскани да влезат во собрание, он самиот повикуваше да не се седи у влечки а прв избега, вистински лидер као што го престувате ќе беше прв на сите протести за името и за се, без разлика дали има опасност да го скинат.А
ти и остантиот дел од членството палете се на приказните дека коа ќе се вратите на власт Грујо ќе го ставите министер на МВР и ќе апсите комуњари, верувајте си дека некогаш му било гајле за Македонија, впрочем и на самите вас не ви ни било да не сте вработени баш поради тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Кога си веќе толкав експерт... Зошто Франција кога го уапси Рамуш Харајдини :D по српска потерница не го екстрадира во Србија, туку го пушти да се врати на Косово и да стани премиер?

Или Франција е гола вода за Грујата, безразлика на вековните добри односи со Србите, а?
Франција, Србија и Косово си имаат свои односи и други услови во кои постојат таквите односи. Тоа што Франција не го испорачала Харадинај на Србија има мал милион други причини зашто и како е така.

Груевски можеше кога сака да ги добие. Заев сега, исто.

Зашто не? Е тоа ќе си прашаш у штаб. Али таму ќе добиеш одговор - мораше така.

Престани да му го бришеш газот на Груевски.
Немогуча мисија ти е тоа.

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Изјава на косовски министер за тоа како они не ги даваат на салвомакедонците тие невини луѓе.

Ете, тоа докажува дека Македонија на Груевски или оваа денес, не е во можност да ги врати назад.

:lolzz:
Не изјавата на министерот шапшал.... Туку Апелациониот судот на Косово 2016. Ама кога министерот даваше изјави 2013, таквите како тебе не сваќаа дека изјавите ќе бидат поткрепени на хартија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Отвори тема за мене владе, не си ги лечи фрустрациите во оваа.
Nemam nikakvi frustracii a i vo bilo koja tema si imas zasluzeno perdasenje, nema nikakva potreba od nova tema. Baska se sekjavam na vremeto kako krlez mi se imase zakaceno pa da ti vratam za uslugata. I ke izlazam ako recam deka ne mi se polni dusata koga citam kako te pravat od lajno podolu posto ako nekoj ima zasluzeno takov tretman toa si ti.

Kajgana Shop

На врв Bottom