- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.444
- Поени од реакции
- 18.432
@chef_cookнезнАМ што направил Путин, мислам дека во Русија освен посебни карантински простори на аеродроми, посебни проеверки на гранични прелази и останати мерки останато се фунционира како обичн ( пак велам не сум запознаен), но еве кажими што го тера Лукашенко да оди контра да кажеме цел свет, кажими како тоа луѓето секаде па и овде не се освестуваат дека има далеку посмртоносни работи од вирусот, дека вирусот е познат од 65`, дека не е карантинска болест, дека паника е створена без потреба и дека некој дебеело ке го товари магарето од ситуацијата... мене не ми се чудни пензионериве, тие се такви какви што се и неможеш да ги дисциплиниарш на 70 години, туку чудними се „слободоумниве“ луѓе , кои воопшто не го уклучуваат мозокот, туку се што испосерат на телевизија овија голтаат без постаување прашања, чудно ми е што никој не ја слуша струката што зборува тука на овој форум, се постираа видеа од професори од различни земји кои своите кариери ги имаат засновано на оваа проблематика, тие не се слушаат се прогласуваат за шизофрени и шират теории на заговор, а се слуша рецимо Жан Митрев кој е врвен кардио хирург но врска нема со проблематикава околу вирусот, па се слуша некој си владин полтрон кој вели дека вирусот се шири и преку воздух и се задржува незнам колку недели на површина за да после 2 дена исплука по тоа што зборел, па владата донесува дебилни мерки како дезинфицирање на возилата на влезови во Куманово демек ние ги лижеме автомобилите пред да седнеме да се превезуваме и ред други глупости кои немаат благе везе со паметот... така да једино од ситуацијата што сум уверен е дека не само нашиот народ него целокупно е дегенизиран, критичко размислување им е напор и проблем, па затоа полесно им е да прифатат реалноста што се сервира од медиумите.
Имаме на темава човек што од лице место известува и плус беше болен од Корона, така да не измислувај сеа...
Види ги сите негови постови за тоа како е во Русија.