Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.162
- Поени од реакции
- 18.203
Освен замисли лекарите.Добар дел ни маска, ни нараквица.А некои и по навика ги лижат парите.Како човек кој има контакт со многу пари секој ден (секако, не мои пари ) можам да кажам дека ако ништо друго ракавиците ми влијаат психички, да не посегнувам по лижење прст или чешање на очи, лице или друг дел од лицето. Така да може да се каже дека горе доле имаат позитивен ефект на мене.
Ова со маскиве е кур се тресе у ладна вода, прво и основно нема квалитетни маски, без да се разбира човек во тоа од авион се гледа дека не ги бива, второ нема доволно, а трето аналогно на второто се неутрализира ефектот на маските затоа што мораме да ги носиме по цела смена и реално нема ни сврха ни ефект истото.
Може да кажам дека оваа недела приметувам поголема превенција од страна на граѓаните, нормално не можам да генерализирам и затоа зборувам стрикно за тоа што јас го гледам. Лошото е што ова ниво на превенција го забележувам тек после три недели откако се појави вирусот, што значи дека мора да дојде јајцето на газот за да почнеме да преземаме нешто.
Најновата мерка на Владата во однос на полицискиот час за време на викендите укажува на тоа дека наскоро не очекува пикот на вирусот и дека сега треба да бидеме најодговорни за да не трпиме огромни штети во иднина, што на здравствен што на финансиски план. Бидете дома, не излегувајте без потреба, одржувајте хигиена и се ќе биде во ред.
За кајгана од Белград Стек Пиштолов.
А тек пензионери после 11