Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Сумамед имам пиено еднаш во живот, тогаш имав закачено свински или пилешки грип и месец дена се влечев по лекари и се потрув од антибиотици. Тој месец едвај дишев, а завршив и на инфективна со инфузии ... еее тогаш ми препишаа сумамед. После 2 дена веќе бев 100 % здрав :)

Ја неколку пути иам Сумамед пиено живот (можда 2-3 или 4 пути), еднаш чак и две дози по ред.
Ќерка ми исто има пиено Сумамед кога имаше спуштено на бели дробови.
Сега за сега, не гледам некој drawback.

Ја неколку пути иам Сумамед пиено живот (можда 2-3 или 4 пути), еднаш чак и две дози по ред.
Ќерка ми исто има пиено Сумамед кога имаше спуштено на бели дробови.
Сега за сега, не гледам некој drawback.
Нормално зошто немате срцеви оптоварувања со ризик фактор или некоја друга гнасна работа и специјалист ви препишал, не сами. Што не значи дека нема пола Македонија. :)

Ние нејќеме касарни, хали, ние сакаме приватни хотели;)
.... еее таму само ако си од Косово, изгледа можи, и то не било каков хотел туку со незнам колку „созвездие“ пожелно!

Последно уредено:
Оваа Елида, од време потребно, преку ширење корона во затвор до вакцинација со една реченица. Кралица :cuc:

Предмалце гледав анкета во Куманово, си шетаат луѓе најнормално како да нема ништо, дуќанчиња си работат и така.
После жариште, епа жариште.
Битола не знам како е, многу ретко излегвам, до маалски маркет и два пати низ град ако имам свртено на воздух ама од тоа што го видов, градот е празен, широк сокак никогаш не бил толку празен, никогаш.
Двајца без тројца ако имаше.
Бутици, мали дуќанчиња све е затворено.
Кај нас додуша се знаеше кај се збираат луѓето, по кафани и кафичи, таму беше проблемот, од кога ги затворија чоек нема по улици, дури и оние диви картаџилници затворија.
И маркетите се празни, освен Кам и Веро ама ништо страшно.

Прилеп е потенцијално ново жариште, х3 од Дебар.
Цела група од 10 души си биле Копаоник, и после тоа дома не биле прибрани, си шетале, кафанчина, викендици итн..
+ родителите, кои сигурно имале контакт со други постари лица по маркетите или комшии итн..
На 10ти се вратил, а 13ти викендот работеа и кафичи и се, народ како за велигден, фул чаршијата.

Филипче спомна дека ке се размислува за изолирање на општини во Скопје.
Едно едно не ми е јасно, колку недели поминаа а уште ли немаме други излечени?
Колку трае оваа чума:(

.... еее таму само ако си од Косово, изгледа можи, и то не било каков хотел туку со незнам колку „созвездие“ пожелно!

Иначе јас 6ти ден Сумамед и веќе два дена немам температура. Само докторот сега ми продолжи со Панцеф уште 5 дена.

И Вучиќ нема разбирање за Анима Мунди.

Филипче спомна дека ке се размислува за изолирање на општини во Скопје.
Едно едно не ми е јасно, колку недели поминаа а уште ли немаме други излечени?
Колку трае оваа чума:(
Долг процес е на опоравување, вака од луѓе кои биле заразени, викаат дека две фази има вирусот, таман ќе помислиш се опоравуваш од ново агресивни симптоми.
Некои дури по 25 дена се лекувале, зависи од организмот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom