Коронавирус (COVID-19)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ќути пуни се душеците. Моите исто имаат приватен бизнис, вработени се само они. Ако продолжи ова неколку месеци ќе биде клуч на врата. Претпоставувам и кај другите е така.
Треба да ставиш на вага и да размислиш дали е подобро клуч на врата или животите на твоите плус 1000 други да се доведат во знак прашање.Јас со падот на цените на нафтата веќе сум зијан ама би се нафатил и клуч на врата да ставам само да не се доведам у ситуација некој од блиските на апарати за дишење да заврши

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Меркел во моментов има прес, вонредна состојба во цела Германија, забрана за патување во цела Шенген зона за оние што не се дел од истата, само маркетите, аптеките и сл. продолжуваат со работа.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.495
Поени од реакции
18.755
The Japanese man was treated at a medical facility in Tokyo and was allowed to go home on March 2 after he was confirmed negative. It is not clear how many times he had a negative result.
Пиша некој дека треба два теста да покажат негативни за да се утврди дека заразениот не е повеќе заразен

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.343
СЗО вика дека вирусов неможел да се пренесе од човек на животни (кучиња. мачки) и сеа прашањето е како во Кина се пренел од животно на човек, ако од човек на жиотно неможе?
... а кој вели дека се пренело во Кина од животно на човек? исто велат дека е пренесено од човек на човек во Вухан за време на Олимпјада на Military Game Vuhan 18-27.окт. 2019, зашто тој факт некому не му одговара? :toe:

Z

zmej gorjanin

Гостин
А чекај малце глеам некој во темава се бунат и за тие што излагале надвор на сонце, нормално и јас сум за против излагање во групи ама излагање сам со точак и малце тренинг на шипки на растојание не го зголемува ризикот воопшто...е сега што деновиве кејов е полн со групи од луѓе и тоа голем дел од нив 60+ тоа е друга приказна веќе...
Исто, не гледам причина да не се излезе да се трча во природа/на кеј, нормално не во групи од по 50 души ко вчера копиљаци по дождот пошто нема кај да одат и им е досадно. Да се затвориш сосема дома влијае на психа, па и на здравје и ниту официјалните власти даваа такви препораки, баш напротив.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.429
... а кој вели дека се пренело во Кина од животно на човек? исто велат дека е пренесено од човек на човек во Вухан за време на Олимпјада на Military Game Vuhan 18-27.окт. 2019, зашто тој факт некому не му одговара? :toe:
факт ли е дека се пренело на воените игри од човек на човек?

факт знаеш ли што значи?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.343
факт ли е дека се пренело на воените игри од човек на човек?
факт знаеш ли што значи?
...да! пријавени и изолирани 6 учесници војници спортисти со температура и блага пневмонија од непознато потекло! ги сакаш со име и презиме?

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
covi -19 rema koja gi probi site temi i e navistina zagrizuvacka dali moze adminot da vovede edno glasanje vonredna sostojba -krizna ili dobro e vaka @bijons ili koj bilo clen neka ja sprovede anketata

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
Ајде бе до кај се со пресот? :coffee:

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Vonredna sostojba hahahahaha, demek treta svetska vojna dovagja...toa i go zaslozuvame nie, od nosot podaleku ne gleda, se pravi ekspert na sekoja mozna tema, so diploma zavrseno visoka ulicarska.....

I nikoj od doma da ne izleguva, kje se razbolat od virusov...armagedon...

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
СЗО вика дека вирусов неможел да се пренесе од човек на животни (кучиња. мачки) и сеа прашањето е како во Кина се пренел од животно на човек, ако од човек на жиотно неможе?
Postojat virusi, bakterii itd sto se prenasaat od zivotni na lugje-zoonozi, no postojat i isto takvi virusi i bakterii koi sto mozat da se prenesat od covek na zivotno-antropozoonozi. Ne postoi pravilo deka mora ako e od edni na drugi i od drugite na ednite.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ajde da nie forumcievi dademe glas neka se glasa
za vonredna sostojba
krizna
ili neka ostane taka
koj umeee neka ja sgo sprovede glasanjeto pozz dosta so repliki,pred se i nie sme luge

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
‪Update Italy #COVID19

‪Total cases: 27.981‬
‪ Infected: 23.073 (+2.470 vs yesterday).Data from one region and one province are missing. ‬
⚫ Dead: 2.159 (+349) ‬
‪ Recovered: 2.749 (+414)‬

‪Basically the same trend as yesterday.‬

Бројкиве и со воведен карантин во цела Италија само покажуваат колкава штета е направена со тоа што не го сфатија озбилно вирисов и не интервенираа на време

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
засега меѓународни епидемиолози ја тераат оваа теорија. Од животно, цицач што и да е, на човек.
и други епидемиолози, да не ги редам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.429
...да! пријавени и изолирани 6 учесници војници спортисти со температура и блага пневмонија од непознато потекло! ги сакаш со име и презиме?
темава е за друга болест
за да биде факт треба тоа да го потврдат разни релевантни фактори, не самополитичката пропаганда на Пекинг

Kajgana Shop

На врв Bottom