За таа големина би ти ја препорачал Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2, можеш и на гугл да видиш мислења од тие што ја користеле доста ја фалат.Препорака за летна гума 225/40/18 ??? Која гума и каде да ја најдам, секако и цена отприлика.
Може и неколку, со различен ценовен ранг или буџет гуми со добар цена/перформанси.
фала.
Јас имам Сава и летна и зимска. 4 години ги терам, топ се. Ни крц ни прц.За Сава многумина кажуваат дека колку е добра зимската гума...толку е лоша летната
Goodyear 205/55/16 купив летово....но не Eagle F1 ....туку од малку,,пониските,, модели по квалитет. Добри се вака во првата сезона, да видиме сега напролет откако ќе презимат
Порано беше така, веќе не.Што знам....од различни извори ми кажаа дека летните не се на нивото на зимските
Јас земав пред една недела GoodYear EfficientGrip Performance 205/55/16 една недела ги имам засега добри се мада рано е за фалење...За Сава многумина кажуваат дека колку е добра зимската гума...толку е лоша летната
Goodyear 205/55/16 купив летово....но не Eagle F1 ....туку од малку,,пониските,, модели по квалитет. Добри се вака во првата сезона, да видиме сега напролет откако ќе презимат
Јас имам Michelin Primacy 4 и сум презадоволен од нив, екстремно тивка и гума, добро држење на пат и екстремно добри перформанси при кочење на суво и влажно. Пирели и Континентал исто така се премиум брендови и се одлични, а цените би требало да се тука некаде.Се исплати ли да се даваат пари за Мишелинки? Мислам, драстично се поскапи од другите, ама дали и по квалитет и перфроманси се исто така драстично подобри?
Што мислите за Пирели, Континентал?
Зависи од колата. Ако е некоја побрза кола и те како се исплати да земеш премиум гума како Мишелин. Во друга крајност да возиш Матиз со 50 коња и да купиш Мишелин за него е нон-сенс. И онака таквите коли не се наменети за летање низ кривини.Се исплати ли да се даваат пари за Мишелинки? Мислам, драстично се поскапи од другите, ама дали и по квалитет и перфроманси се исто така драстично подобри?
Што мислите за Пирели, Континентал?
колата е спортска, 225/40/18 ама возам дете во неа, особеноа на подолги патувања и затоа не возам брзо ( 120/130 макс ). Ваљда за таква вожња не ми треба мишелинки, да си земам нешто поевтино подобро?Зависи од колата. Ако е некоја побрза кола и те како се исплати да земеш премиум гума како Мишелин. Во друга крајност да возиш Матиз со 50 коња и да купиш Мишелин за него е нон-сенс. И онака таквите коли не се наменети за летање низ кривини.
Па ако возиш мало дете безбедноста е најбитна, земи гуми со А класа за влажно време и помеки од типот на Континентал групација. 5 години можи е препорачано за побогати, некој просек до кај 8 години се туркаат со нормална километража.колата е спортска, 225/40/18 ама возам дете во неа, особеноа на подолги патувања и затоа не возам брзо ( 120/130 макс ). Ваљда за таква вожња не ми треба мишелинки, да си земам нешто поевтино подобро?
Плус, поминувам околу 7.000 км годишно, а сум слушнал дека гуми се менуваат на 5 год, така да подобро нешто поевтино да земам бидејќи секако нема да ги истрошам за 5 години?
За 120-130 на саат, можеш и од средниот сегмент да земаш, само не ефтинија од 2-3000 денари! Гуми се мењаат накај 50 000, нормално зависи од истрошеноста и колку години ги возиш! Ти со твоите 7000 седум години ќе ги тераш, што е многу, пет години некако се оптимални.колата е спортска, 225/40/18 ама возам дете во неа, особеноа на подолги патувања и затоа не возам брзо ( 120/130 макс ). Ваљда за таква вожња не ми треба мишелинки, да си земам нешто поевтино подобро?
Плус, поминувам околу 7.000 км годишно, а сум слушнал дека гуми се менуваат на 5 год, така да подобро нешто поевтино да земам бидејќи секако нема да ги истрошам за 5 години?
Да, ама сум чул дека не се безбедни после 5 години? Или тоа не е точно? Као, ги правеле да трајат 5 години само, толку им бил рокот.Па ако возиш мало дете безбедноста е најбитна, земи гуми со А класа за влажно време и помеки од типот на Континентал групација. 5 години можи е препорачано за побогати, некој просек до кај 8 години се туркаат со нормална километража.