B
Beginner
Гостин
150 кревети ќе беше супер бројка да бевме население од 1000-2000 луѓе а не 1-2 милиона.
Ама ок треба споменик да му се направи на човекот.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
150 кревети ќе беше супер бројка да бевме население од 1000-2000 луѓе а не 1-2 милиона.
Да, да, викаше страв му е да излезе, бидејќи мисли дека е и тој заразен кога и давал вештачко дишење, па затоа тука се обратил. А и изгледа спомна дека сестра му имала епилепсија...@Sasa Ilic па имаше човекот видео исто во живо на фб каде лежи сестраму мртва позади на спалната , и бараше помош да .. ваљда за тој мислиш ?
Било која маска штити ако си потенцијален носител на вирусот за да не го шириш. А за превенција, единствено помага да не се чепниш ненамерно на устата и носот во случај да имаш вирусни бактерии на рацете. Друг ефект нема.dali nekoj znae da predlozi koj tip na maska bi bil korisen vo ovie situacii i nekoj sajt/kompanija
za dostava vo EU zemji, konkretno Svedska?
Sabajleto bev po site apteki vo gradot, nema ni maski ni sanitajzer (ili kako i da se vika) za raci,
samo narakvici zemav (kolku da ne e bez ic)
Potpolno si vo pravo,samo ako veke znaeme deka istoto od Italija ne ceka i nas ne e li podobro sega da se prevzemaat drasticni merki(karantin) odkolku po dve nedeli ili mesec dena koga ke bidi kasno....Ти си сосема во право. Токму тоа и јас го зборувам. Госпоѓава била во контакт со 300 луѓе, тие биле во контакт со други 300 луѓе. Но, толку голема маса народ не може да се контролира. Погледни што се случува во светот. Неизбежно е тоа што следува допрва. Секој еден треба да биде самосвесен и одговорен, ако бил во контакт со некој што е во карантин, да се самоизолира (тоа се препораките секаде во светот). Јасно ми е мене дека бројките допрва ќе растат, веќе неколку пати спомнав претходно дека очекувам бројот нагло да се зголеми, очекувам дека ќе ни се случи истото ко во Италија. Неизбежно е. А знаеш зошто? Заради себичност, сељачизам, малограѓанштина, егоизам, непрофесионалност, неодговорност, некултура.
Пред неколку дена имаше исечок од новина, ликов вика дека Србите генетски биле многу јаки и дека не им можел ништо вирусот...Ае од лудак како Вучиќ не можеш ни да очекуваш нешто друго ама од доктор(не знам кој точно е ликот, го гледав кај Кесиќ) се очекува барем малку сериозност.Да изјавиш дека вирусов го има само на фејзбук, дека народот у Србија преживеал санкции и бомби од Нато а се плашел од корона вирус и на крај како нешто најодвратно уште изјавува како слободно жените за 8 Март да одат за Италија сега ќе имало невидени попусти оти ретко кој ќе одел.
Тоа ти е бетер гад и од оваа нашава од кожно
Не да го фалам ама по ликот му се познава на Филипче шо се дешава. Коа ќе излезе на прес ко попарен е.Се ова го знам и се согласувам но гледаш има членови што мислат дека не сме го фалеле доволно Филпче и што сакаш повеќе. Останува само да си тераме "нормално" и за 4-5 дена ќе се изненадат со бројките од каде толку многу.
Pa mozea da stavat zabrani za patuvanje vo rizicnite i srednorizicnite zemji,zarazata sekako nemase da ne odmine no i nemora da se siri zatoa sto nekoj sakal da odi na skijanje ili da se proseta niz milano,viena ,atina i sl.Не може да се контролира целосно но што е најтрагично владата не ни проба да исконтролира туку битно официјално има само 5-10 заразени.
Можеби тоа ќе биде искрата и државава после вирусов ќе тргне некаде. За нашиве треба до гз да им дојде па да направат нешто. Пример ти е директорката.. знаела што и како и каде била, и пак на работа. А сеа ќе брише профили од соц.мрежи.Не да го фалам ама по ликот му се познава на Филипче шо се дешава. Коа ќе излезе на прес ко попарен е.
Да не испадне и во ЦК на СДСМ има заразени, почнувајќи од министерот.
Ја знае ситуацијата многу добро, само да не се крева паника нели избори идат и ќе тераат кампањи.
Ни избори ќе има ни ништо. Се кладам дека во теков на неделава цела Европа ќе затвори граници, бар западна сигурно.
Нас не не пере ништо. Апсолутно ништо, пак ќе повторам ние немаме ресурси ни кадри за да се справиме со тоа што доаѓа.
Во Битола распад е болницата, Прилеп на интензивна имаш само 6-7 кревети човече еј, а операции што се не толку загрозувачки не откажуваат. Не снабдуваат доволно ништо. Никој ништо не прави.
Па и на крај на таа "примариусот, персона нон грата" ни лиценаца не и земаа.
Какви бре нараквици? Магнетни?dali nekoj znae da predlozi koj tip na maska bi bil korisen vo ovie situacii i nekoj sajt/kompanija
za dostava vo EU zemji, konkretno Svedska?
Sabajleto bev po site apteki vo gradot, nema ni maski ni sanitajzer (ili kako i da se vika) za raci,
samo narakvici zemav (kolku da ne e bez ic)
Трамп е посебен случај.Гледав прес конференција на Трамп и тимот кој е избран за справување со вирусот.Не ми се веруваше каков театар беше.Говорот на Трамп траеше неколку минути и си се повелче.После прашања од новинарите беа максимално избегнати и делуваше непрофесионално.Од друга страна кај нас у држава шо е пола распадната колку толку има повеќе отчет и на пресот барем министерот одговара на прашањата,и редовно се информираат ново настанати ситуации.Мислам дека несериозноста од страна на политичарите кон вируост придонесе голем број на следбеници на политичарите да ги игнорираат препораките од докторите/научниците.
Кај и да е ќе го продадат мерцедесот од Грујо и ќе купат уште 150. Така да, не кревајте паника, сѐ ќе биде океј.150 кревети ќе беше супер бројка да бевме население од 1000-2000 луѓе а не 1-2 милиона.
Ама ок треба споменик да му се направи на човекот.
Наводно некоја докторка Дијана била болна, а нејзината фамилија во карантин. Колку е точно - не знам, ја само споделив информација.Шо е муабетот со битолските доктори?
Шо очекуваш од тој кловн не ми е јасно, уште не ми се верува дека е претседател.Гледав прес конференција на Трамп и тимот кој е избран за справување со вирусот.Не ми се веруваше каков театар беше.Говорот на Трамп траеше неколку минути и си се повелче.После прашања од новинарите беа максимално избегнати и делуваше непрофесионално.Од друга страна кај нас у држава шо е пола распадната колку толку има повеќе отчет и на пресот барем министерот одговара на прашањата,и редовно се информираат ново настанати ситуации.Мислам дека несериозноста од страна на политичарите кон вируост придонесе голем број на следбеници на политичарите да ги игнорираат препораките од докторите/научниците.
Кај и да е ќе го продадат мерцедесот од Грујо и ќе купат уште 150. Така да, не кревајте паника, сѐ ќе биде океј.
Наводно некоја докторка Дијана била болна, а нејзината фамилија во карантин. Колку е точно - не знам, ја само споделив информација.