Фала могуИма тема за акваристика.
1-2 пати на ден по малку е доволно.
Фала могуИма тема за акваристика.
1-2 пати на ден по малку е доволно.
,,,a shto ima na Riblja pijaca i na Miletikjeva vo Novi Sad,,,a sega,,najlepsi hobi.......odes na kanal,reku,jezero....zabacis,uzmes ladno pivce i...uzivas.Kod nas u Novom Sadu,dunav,tisa,razni kanali mesta koliko hoces za pecanje a ribe isto..malo su dozvole skupe,godisnje oko 50 eura,penzinere upola manje...ali isplati se,priroda,zdrav zivot,mir tisina....a i kotlic obavezno-saran,stuka,somic.....i da ponovim,ladno pivce....
,,,chekaj be,ushte ne sum izvadil dozvola,,,Ајдее спинерџии , пастрмката да ја бараме на козјак клен нешто искуства од претходна сезона? Жално ваква страствена тема неактивна..
Добро е , и јас глеав вчера на Ali едно слично ама шубе ми беше да го порачам ради ова шо им се дешава, и башка читав дека одредени земји ги изолираат и глават пратките од Кина плус продавачот ако е од одреден град тешко ќе си ги добие парите..,,,chekaj be,ushte ne sum izvadil dozvola,,,
,,,okolu koncite,predi nekolku dena mi pristigna 0.23 so nosivost okolu 8kg kg,500m na rolna,pa da vidime sho ke pokazhe na zafrlanje,elastichnost i tochnost na dofrluvanje,,check malku,,,
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 234725
Добро е , и јас глеав вчера на Ali едно слично ама шубе ми беше да го порачам ради ова шо им се дешава, и башка читав дека одредени земји ги изолираат и глават пратките од Кина плус продавачот ако е од одреден град тешко ќе си ги добие парите..
Иначе кончето ти треба да е покруто а не еластично за да имаш подобар контакт со мамецот , а на пола да е вистина што пишува си у ќар , 4кг носивост и 50% флурокарбон.. така да топ е. Јас ловам со Gorilla 0.18mm 7.5kg носивост , малку е поскап ама е доста јак и е популарен по нашиве продавници. Пиши нешто за Мамки воблери спинери фаворити .Позз
,,,,se okej druzhe ama onoa so konecot 0.10 ,,,neznam,,,jas za plashka pa stavam 0.15 oti ne se znae sho mozhe da mavne,,,Трска Silstar Fast spin 2.40m 10-20gr, спарена ми е со Машинка Speedy Made in Macedonia купена од Рибарски приказни на неа имам моментално нова плетеница FTK 0.10mm која сакам да ја пробам , освен мепсови имам и јас едно Ружно Паче од старите Made in Yugoslavia го чувам како очите , купив уште еден Ugly Duckling по ново сеуште непробан ми е ќе видиме како ќе се покаже , имам Rapalla една од старите Made in Finland , имам некој twich ,Воблер од македонски Fisherman ,некоја Кашикара , Vidra , и некои интересни површинци од Aliexpress, ако успеам да го посетам саемот во Ниш оваа година ќе купам верувам нешто интересно, но побитно од се е да се излага на вода..
Хаха се е у ред бато ама не ме разбра ова е плетен конец носивост му е 3.6kg, Бистро,,,,se okej druzhe ama onoa so konecot 0.10 ,,,neznam,,,jas za plashka pa stavam 0.15 oti ne se znae sho mozhe da mavne,,,
,,,bistro,,,,
Спинерчии ама крапски ников малцеАјдее спинерџии , пастрмката да ја бараме на козјак клен нешто искуства од претходна сезона? Жално ваква страствена тема неактивна..
,,,DcHldy e kaj najde krapoi vo temava ,,, ,,,Спинерчии ама крапски ников малце
Абе никот му е Freespirit,а тоа се едни од подобрите крапски трски што постојат.,,,DcHldy e kaj najde krapoi vo temava ,,, ,,,
,,,e da sade crvaroshi i pchenka shekjerashi
Некогаш некаде имаше една екипа авантуристи , екипата се растури, од тоа време само спомените и никот ми остана. Знам за што збориш ама случајно така се погодилоСпинерчии ама крапски ников малце