Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
do koja prepiska se stignati *****/2016
so izdavanje na ukaz ?
Otprilika do 915x/2016
Автоматски споено мислење:

Denes ima promeni od zadolzitelna kon finalna,otprilika prepiski 18xxx/2018.

Последно уредено:
Јас членот ниту го навредив ниту ништо,не знам зашто зборите у множина,тој ми прати порака со навредлива содржина а јас со помош му возвратив

Јас членот ниту го навредив ниту ништо,не знам зашто зборите у множина,тој ми прати порака со навредлива содржина а јас со помош му возвратив
Decko AJ ne Spamaj vise ...u poraki Sto sakate prajte :)

Происход 07.06.2018
Интервју у Софија 19.12.2018
Образувана преписка 19.12.2018
Задолжително 20.12.2018
финален 09.03.2020
Положително 07.01.2021
Указ 12.04.2021
Документи: Државјанство (пасош) од брат + доказ за бугарско потекло од прадедо, дедо и татко со потврда од здружение од Струмица.

Така да имам уште еднa година и 2-3 месеци за чекање.

Ејјј ајде малку да олабавите зошто најсериозно ке ја затворам темава,а верувам дека никој овде не го сака тоа!!!!!!
Членот @Наќо Скопски е опоменат поради објавување на приватни пораки,што е забрането.Досега се покажал како коректен член ,така да за него нема бан.
Членот @Blgarceto е баниран 30 дена за несоодветно однесување и навреди!!!

Zdravo,vcera statusot se smeni vaka,dali nekoj znae sto tocno znaci?Se od pocetok ili moze da se napravi zalba,so dostava na dopolnitelni dokumenti?Vi blagodaramScreenshot_20200225-173231_Chrome.jpg

Здраво. Денес имам промена на статус Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. Произход ноември 2017 со копија од пасош на прв братучед и изводи од родители. Интервју 18.04.2018 во амбасада во Скопје. Образувана преписка некаде во септември. Финална од ноември 2019. Документи за интервју плус изводи од родени/починати до прадедо и потврда од БККС Струмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom