Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Зависи од возачот, 2 недели го имам возено со овој мотор и на борд беа тие вредности.
Тоа возило испод 10 господ не го симнуе низ град,бордовите ретко се точни

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.495
здраво дечики ај ве молам за мала помош,сакам да купам ало.бандаши за Hyundai accent gls 1998 13ки но не ги разбирам има нешто ширина или големина незнам што муе тоа,,4x100,,,,,,,КЕ ПАСУВААТ ЛИ?!знае ли некој?!ВИ БЛАГОДАРАМ
на оваа страна чекирај за марка, модел и година и ќе ти ги покажи сите димензии кои можат да пасуваат на твојата кола
Следно оди на Реклама 5, чекирај бандажи и барај...има многу понуди и сигурно ќе најдиш.

114,3 е стандард дидмензија за јапонските коли, како и за корејски и лесно ќе најдиш бандажи.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
zdravo se raboti za touran 1.9 trosi antifriz ja nosiv na majstor gi provere crevata sve od nigde ne kapi so moze da e ako imal nekoj vakov problem neka spodeli so moze da e poz
Ако не тече од нигде dikton na glava,кажи му на мајсторот убаво да го провери хладњакот прскаат ко стакло

Член од
2 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
5
Ако не тече од нигде dikton na glava,кажи му на мајсторот убаво да го провери хладњакот прскаат ко стакло
suvo e kaj hladnakot a za dikton na glava majtorot vika ne mozi da e a i temperatura normalno se e da ne treba na dijagnostika da odam za sigurno da se najde so e

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Decki, imav original sony radio no pocna da se gasni koga pustam poglasno muzika, znaci se gasni se pali i pak gasni i moram da ja namalam muzikata za da raboti. Zedov novo 6500denari i na pojaka muzika pocna da susti... Go vrativ i zedov novo alpina, isto praj, na pojaka muzika se gasni.....Nekoj so slicen problem?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
suvo e kaj hladnakot a za dikton na glava majtorot vika ne mozi da e a i temperatura normalno se e da ne treba na dijagnostika da odam za sigurno da se najde so e
Е ај прашај го мајсторот,речи му еден од форумот прашува ако не тече од нигде антифриз и не го фрла од ауспух каде го снемува?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.495
Decki, imav original sony radio no pocna da se gasni koga pustam poglasno muzika, znaci se gasni se pali i pak gasni i moram da ja namalam muzikata za da raboti. Zedov novo 6500denari i na pojaka muzika pocna da susti... Go vrativ i zedov novo alpina, isto praj, na pojaka muzika se gasni.....Nekoj so slicen problem?
Zvučnicite gi preoptovaruvaat pojacalata vnatre vo radijata, i zaštitata reagira

Proveri koj zvučnik ti pravi spoj....ili eventualno negde na instalacijata

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Zvučnicite gi preoptovaruvaat pojacalata vnatre vo radijata, i zaštitata reagira

Na to ic ne mi tekna. Oti me cudi novo radio da se gasni. Najverovatno e nekoj zvucnik poso so sony radioto od nigde nikade pocna da se gasni a nemav gibano vo kablite.... A dali e mozno da nema dovolno napon na struja na radioto?

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203

Ме претекна.
Автоматски споено мислење:

Na to ic ne mi tekna. Oti me cudi novo radio da se gasni. Najverovatno e nekoj zvucnik poso so sony radioto od nigde nikade pocna da se gasni a nemav gibano vo kablite.... A dali e mozno da nema dovolno napon na struja na radioto?
Прво види од конекторот позади на радиото дали се во ред сите жици да не се подизвлечени па наредно провери звучници и слично.
А ако немаш некои афтермаркет појачала радиото нема да има проблем со напон тоа е предвидено за секоја кола да функционира.
Автоматски споено мислење:

Послушај го Наќо, од некаде сигурно го губи. Наједноставно ако губи значително многу извади го пластичниот капак од моторот одоздола и стави голем картон под кола, ќе видиш кај е флеката. Најдобро е да е возен претходно.
После исто провери кај совозачот да не е влажно од парното.
Ако го согорува гледај чадот ќе се забележи и ќе има мирис како на боја на поликолор не знам поинаку да го опишам мирисот

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Здраво. Дали може некој да ми каже како треба да реагира колата ако се изклучи сензорот на брегаста или тој на грана? Ги исклучвав поединечно додека колата работи ништо не се смена на колата. Инаку проблем е со колата што не прима гас како што треба. Некако кога ќе стегнам на гас како да се гуши. Се работи за бензин/плин. Исто е и на бензин и на плин. Разгледував на нет за овај проблем и некаде излегваше дека може да е од сензор на брегаста или од сензор на грана.

Член од
10 декември 2019
Мислења
35
Поени од реакции
10
Види кога работи колата, отвори тоа капачето од ладилникот и види дали водата прави меури, т.е како да вари, тогаш ќе треба нов дихтон, и види дали меша масло и вода, на капачето од маслото ке има како млеко насобрано талог, или нова водна пумпа...

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Види кога работи колата, отвори тоа капачето од ладилникот и види дали водата прави меури, т.е како да вари, тогаш ќе треба нов дихтон, и види дали меша масло и вода, на капачето од маслото ке има како млеко насобрано талог, или нова водна пумпа...
Може да е пробиен дихтунгот а ниеден од симптомите што си ги навел да ги нема

Член од
2 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
5
proveriv sve drugarce nema ni meur na kapacero nisto sve si e normalno e sea sumla mi e toa kopceto ECON koga go pritiskam sve si e oki koga go gasam togas nesto se desava na kolata inace denes ja vozev cel den ugasni zapali nis grad na otvoreno skoro 150 km otvoriv da vidam kapakot sve e vo red pa ponatamu ke vidam so ke bide

Kajgana Shop

На врв Bottom