Јас преку контекст бев еднаш како студент, а познавам пријатели што отидоа за подолго, и платија не повеќе од 350 евра за целата процедура, интервју на германски, документација и се тоа.
И за Контекст и за Евива имам слушнато позитивни искуства, па нека одбере членот сам, во поглед на цена и услови. Во мојот случај избрав Контекст, бидејќи многу мои колеги и другари отидоа преку нив
Не ти е ова рандом манипулатор, па да ми поставиш вакво прашање. Платата е таа, и е иста за сите вработени во Мекдоналдс. Агенцијата не ти зима од платата, доволно е веќе тоа што ќе ти земе 350 евра. Едино може на смештај да те сецнат малце, ама не би требало. Мислам дека 9.35 евра/час ќе биде бруто од први јануари. Нето му доаѓа околу 1150-1200 евра, со нормални работни саати (169 месечно), без прекувремени, без ноќни.
Какви работни позиции нуди Конеткст освен Бургер и Мек?
Инаку платата и работата се срање ама за почеток тоа е.
Но ако веќе бираш меѓу Бургер и Мек,одбери ги вториве,оти првите се за никаде,поготово оние со кои соработуваат Евива.
Газдата на тие бургери е човек со виетнамско потекло кои носи работиници од Виетнам и му работат во Германија за само 600е и платен смештај,кои е исто Ш класа.
Исто многу тешко е да добиеш одмор кои законски те следува,треба да молиш или па да ти истекува пасошот.
Реално ако не знаеш јазик... Иначе мислам и у некои кафичи или хотели, ама не сум сигурен. Претежно се такви работи, на минималец. За друго ти треба ЕУ пасош
Реално ако не знаеш јазик... Иначе мислам и у некои кафичи или хотели, ама не сум сигурен. Претежно се такви работи, на минималец. За друго ти треба ЕУ пасош
Не би рекол, во многу Мекдоналдси има ограничување, и ако немаш балканци/македонци шефови, нишо од бизнисот Јадењето е добро само ако е тазе, дур го однесеш до дома, камења ќе јадеш
Не би рекол, во многу Мекдоналдси има ограничување, и ако немаш балканци/македонци шефови, нишо од бизнисот Јадењето е добро само ако е тазе, дур го однесеш до дома, камења ќе јадеш
Па тазе брат нормално,инаку како мрсна крпа да јадеш ако стој некое време.
Ограничувања има ама секогаш има и пропусти,барем во Бургер Кинг а верувам дека и во Мек е така,ама во глобала не е се во јадењето,ако малку размислиш се труеш со срање а посебно ако јадеш од од Бургер Кинг каде плескавиците се срање,мада срање е мал збор за тоа.
Бев во амбасада да поднесам документи ми ставија печат некаков во пасошот знам дека после 2 до 3 недели известуваат дали ти ја одобриле визата, ме збуни само дечкото на шалтер ми рече чекај порака на телефон или проверувај маил кога да дојдеш да си ја земеш визата... Инаку имам поднесене за во мекдоналс работа
Ke ve zamolam nekoj da mi kaze dali imal vakvo iskustvo kako jas vo ambasadata...aplicirav za viza,kako medic.setra,imam dog.za rabota i isto taka imam potvrda deka posle 3meseci imam ispit,za priznavanje na diplomata vo Germanija..nasokata znaci spored niv mi bese pogresna .deka sum apliciral kako struka veke priznata vo germanija a ne bi trebalo taka...ve molam da mi pomognete ako nekoj znae slicni slucai...sega treba nov termin no ne znam so kakva karegorija
Ме интересира за данокот што се одбива од плата во Германија, пензиско осигурување итн. Колкава сума се одбива од платата во McDonald's, дали се враќа во целост, колку време трае постапката и дали се плаќа некоја провизија тука или таму? Фала.
Ke ve zamolam nekoj da mi kaze dali imal vakvo iskustvo kako jas vo ambasadata...aplicirav za viza,kako medic.setra,imam dog.za rabota i isto taka imam potvrda deka posle 3meseci imam ispit,za priznavanje na diplomata vo Germanija..nasokata znaci spored niv mi bese pogresna .deka sum apliciral kako struka veke priznata vo germanija a ne bi trebalo taka...ve molam da mi pomognete ako nekoj znae slicni slucai...sega treba nov termin no ne znam so kakva karegorija
Многу е лошо што народот кај нас верува во разни портали кои пишуваат секакви глупости дека ќе се отвореле границите,океј ја сфаќам желбата за одење во странство ама треба да се биде реален.
И кога веќе имаш опција да поднесеш за виза зошто не поднесуваат туку чекаат Мерекл да ги отворела вратите за Македонците
Па Меркел сакал нејќела ќе мора да ги отвори границите за нас балканците затоа што ним итекако им треба и квалификувана ама и неквалификувана работна сила(амали),тоа го бараат од нејзе газдите во Германија и нивната Стопанска комора,ние ним работна сила а тие нам арапски имигранти,пуна капа јеби га,хаха
Швабите ќе се отарасат од мигрантите а ние ќе им ги дадеме нашите најдобри работни кадри,и тука пак ние сме заебани,србите се и бетер од нас,тие потпишале договор со швабите да примаат мигранти од Германија ако тоа Германија го побара од нив,а како контра-услуга швабите им даваат поволни кредити и ги подмитуваат нивните корумпирани политичари,и кај нас исто ќе направат сто-посто,ако веќе и не е така договорено!
И за Контекст и за Евива имам слушнато позитивни искуства, па нека одбере членот сам, во поглед на цена и услови. Во мојот случај избрав Контекст, бидејќи многу мои колеги и другари отидоа преку нив
Автоматски споено мислење:
Не ти е ова рандом манипулатор, па да ми поставиш вакво прашање. Платата е таа, и е иста за сите вработени во Мекдоналдс. Агенцијата не ти зима од платата, доволно е веќе тоа што ќе ти земе 350 евра. Едино може на смештај да те сецнат малце, ама не би требало. Мислам дека 9.35 евра/час ќе биде бруто од први јануари. Нето му доаѓа околу 1150-1200 евра, со нормални работни саати (169 месечно), без прекувремени, без ноќни.
Толку се парите на тие места друже,за млад човек па до некаде е и океј,ако веќе немаш друга опција вреди да ризикуваш 2 години на такво место да заштедиш некоја пара па после верувам дека е полесно со одредена цифра на контото,поготово ако си едвај 20-тина години како мене.
Има многу стрес,многу чергари со кој ќе треба да се расправаш,многу малку пари се за таа работа и не баш секој може да го издржи тоа темпо,а ова не го кажувам за те обесхрабам туку за да знаеш како е,но во секој случај 100% подобро е еве барем 2 години да работиш на такво место во Германија него ли 2 гогини на исто такво место во Македонија,за неколку години работа во Македонија ќе бидеш среќен ако си на позитивна 0 додека ваму ќе успееш да заштедиш нешто.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.