ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.783
- Поени од реакции
- 44.021
Девојка ми е вегетаријанец веќе четири години горе долу и онака кога излегувавме на ручек/вечера, пошто најчесто делиме, секогаш сме јаделе нешто без месо или сувомеснати производи. И искрено приметив дека е храната е исто слатка, вкусна и далеку посвежа кога не содржи месо и полека почнав да избегавам.
Е сеа она јадеше риба до пред година дена, па ја убедив и рибата да ја отфрли од исхраната за да биде фер кон сите животни, пошто пред се престана да јаде месо од етички причини.
Како и да е, да не тупам.. пошто живеам со неа последниве две години почнав и јас ептен ретко да конзумирам месо и тоа онака кога ќе одам некаде на гости и спремиле нешто за јадење, а кај нас храна без месо не оди, па повеќе од култура, према домаќините. А искрено како одминува времето не само што немам некоја желба, нити се јавува стрв кај мене за месо (работев во Рустикана 8-9 месеци и 5-6 пати дали јадев месо се на се, а имавме бесплатен оброк од кафаната), туку и кога ќе јадам воопшто не уживам у храната... Ми влезе и мене тоа во глава дека нема потреба да умре никакво живо битие, специјално за да ставам нешто во уста, кога има милион други опции што ем би ме нахраниле убаво, ем исто би уживал во јадењето, ем општо, поздраво би било и за мене.
Па така да, кај и да е, ќе почнам да го избегавам месото и кога ќе одам на гости или некакви си прослави. Мислам да пресечам од 01.01, онака како New Year resolution да ми дојде.![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
За веган не верувам дека би можел да бидам, пошто јадам сирење како ненормален.![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Е сеа она јадеше риба до пред година дена, па ја убедив и рибата да ја отфрли од исхраната за да биде фер кон сите животни, пошто пред се престана да јаде месо од етички причини.
Како и да е, да не тупам.. пошто живеам со неа последниве две години почнав и јас ептен ретко да конзумирам месо и тоа онака кога ќе одам некаде на гости и спремиле нешто за јадење, а кај нас храна без месо не оди, па повеќе од култура, према домаќините. А искрено како одминува времето не само што немам некоја желба, нити се јавува стрв кај мене за месо (работев во Рустикана 8-9 месеци и 5-6 пати дали јадев месо се на се, а имавме бесплатен оброк од кафаната), туку и кога ќе јадам воопшто не уживам у храната... Ми влезе и мене тоа во глава дека нема потреба да умре никакво живо битие, специјално за да ставам нешто во уста, кога има милион други опции што ем би ме нахраниле убаво, ем исто би уживал во јадењето, ем општо, поздраво би било и за мене.
Па така да, кај и да е, ќе почнам да го избегавам месото и кога ќе одам на гости или некакви си прослави. Мислам да пресечам од 01.01, онака како New Year resolution да ми дојде.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
За веган не верувам дека би можел да бидам, пошто јадам сирење како ненормален.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)