Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прегледај го приврзокот 220400Само да ве известам пред пола саат ми е потпишан указот.
Почеток на процедура 29 Февруари 2016. Интервју 30 Октомври 2017. На положително крајот на Ноември 2018.
Документи: Посмртница на дедо ми (на татко ми татко), роден во Бугарија, поврзано со извод на татко ми и мене. Сите да си дочекате.

Документи - вујко на мојата мајка прв братучед и плус однесено од кај Лазар потврда. НЕКА Е ЗА АРНО КАЈ СЕКОЈ , другари пратам го форумот многу долго, многу корисни информации имав од оваа тема. ПОЗДРАВ ДО СИТЕ !!!!
A bravo i jas sum so istite dokumenti samo so.ke si.pocekam uste malku za potpis. Cestitki i so sreka da si go koristis!

Се регистрирав само да ви се заблагодарам за корисните информации што сте ги споделувале, би сакала и јас да ја споделам радоста со вас дека денес ми потпишаа указ, преписка 11740/2017 вклучена во указ 145, интервју на 31.10.2017, положително околу 10 месеци. Посакувам сите кои чекате да си ги добиете пасошите и среќно да се искористат. Бог да ве благослови сите и да ве чува каде и да одите. Не е лесно да се замине, но не е лесно ниту да се живее за жал во вакво општество. Поздрав и секое добро :)

Порано се чекаше една година на дополнителна.Сега неколку членови на форумот се пофалија дека статусот им се сменил за отприлика месец после поминување на рокот за достава,а кај некои и пред истек на рок.Така да неможе со сигурност да се знае,но секако дека нема да се чека по една година повеќе.Ќе видш откако ќе помине рокот,тогаш би требало да се смени.
jas cekam 5meseci ,seuste ne mi e smenet status ..od april 2019 dopolnitelna ,juni dostaveni dokumenti ,kraen ro bese 18 juli

Се регистрирав само да ви се заблагодарам за корисните информации што сте ги споделувале, би сакала и јас да ја споделам радоста со вас дека денес ми потпишаа указ, преписка 11740/2017 вклучена во указ 145, интервју на 31.10.2017, положително околу 10 месеци. Посакувам сите кои чекате да си ги добиете пасошите и среќно да се искористат. Бог да ве благослови сите и да ве чува каде и да одите. Не е лесно да се замине, но не е лесно ниту да се живее за жал во вакво општество. Поздрав и секое добро :)
Со среќа и со здравје да си го служиш:)

Zdravo decki. Denes mi se smeni deka sovetot po grazdanstvo ne ja uvazil molbata.
Dokumenti: Majka mi vadi Bugarsko drzavjanstvo preku sestra, a jas preku majka mi. Dvajcata zaedno imame poddadeno dokumenti i denes mi se smeni vo ova. Ve molam dali nekoj znae sto treba da se pravi vo ovoj slucaj i dali dokolku odnesam nanovo do2019-10-25_20h44_15.png

Zdravo decki. Denes mi se smeni deka sovetot po grazdanstvo ne ja uvazil molbata.
Dokumenti: Majka mi vadi Bugarsko drzavjanstvo preku sestra, a jas preku majka mi. Dvajcata zaedno imame poddadeno dokumenti i denes mi se smeni vo ova. Ve molam dali nekoj znae sto treba da se pravi vo ovoj slucaj i dali dokolku odnesam nanovo doПрегледај го приврзокот 220443
Ke cekas majkati da dobie pa posle ti preku nejze,dolga i siroka procedura..

Dokumenti: Majka mi vadi Bugarsko drzavjanstvo preku sestra, a jas preku majka mi. Dvajcata zaedno imame poddadeno dokumenti i denes mi se smeni vo ova. Ve molam dali nekoj znae sto treba da se pravi vo ovoj slucaj i dali dokolku odnesam nanovo doПрегледај го приврзокот 220443
Opcija 1
Ke si izvadish potvrda od BKKS ,ke se povrzes so izvodi do predok roden pomegu 1900 do 1918,vo selo ili grad vo koe vo toa vreme ziveelo bugarsko naselenie spored statistika na Kncov.Ke podneses baranje za duplikat proishod i povtorno so noviot proishod ke podaddes dokumenti vo Pravosudie.Za ova ke ti treba nekoi 6 meseci,moze i pobrzo.
Opcija 2
Ako so tvojata majka zaedno ste podnesuvale i na nea bi trebalo da i se smeni vo Polozitelno, pa potoa vo Proverka od Viceprezident.
Vo momentov se ceka 10m minimum za potpis,znaci tolku ke ti traba vreme za da apliciras preku majka ti ,i nema da ti treba proishod.E sega mozebi ke se ubrza so potpisive ne se znae,pa zavisi kolo ke ti se brza.
Eve da trgneme pod pretpostavka deka ke zeme za 10 m kako shto e vo momentov,togas ti ke apliciras direkno vo Pravosudie.
No isto taka tie preku roditel vo momentov cekaat plus 6 do 8 m na zadolzitelna....
Taka da od start gubis 1,5 godina.
A ako podneses so potvrda ,mozes da dostavis podocna koga ke izleze na majka ti pasosot plus kopija od nejzina lk.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom