Би се отселиле ли од државава доколку?

9Би се отселиле за стално од државава (кажете си реално, ова е само мислење)

• Не доколку средната плата беше 1000 евра, наместо сегашниве 300

• Да за средна западноевропска плата од 1800 евра и некојси таму поквалитетен живот

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Штета вакви луѓе (што нормално гледаат подалеку во иднината од сите аспекти, не само финансиски) што си одат. Ќе останеме само ние скамсо овде. Ах бе штрку бе, што не сврте лево

Еве како најелоквентен пример ке ги земам тајкуните што живеат у Злокуќани.Еј човече сите тежат изнад 10-15 милиони евра,купија куќи од 800к во евра па нагоре во комплекс кој е залепен и на 30 метри воздушна линија од цигансконо маало кај канал 5,па тоа кога палат ѓубре циганите у порта влае не се издржува а ете на Свето пивара,Орце Камчев,доктор Докиќ,Драган адвокатот,се кој од кој тоа не им пречи зашто правеле милиони?????Трагедија сме,катастрофа.
Си извинувам за надвор од темата што отидов,сакав само да ја прикажам мизеријата на нашето размислување
Автоматски споено мислење:

А да видите па у тој комплекс у Орман каде живеат Кедеф,Боки 13,Серјожа адвокатон со Аделина Тахири и разни дипломати од странски држави што се дешава нема да верувате.Никавов критериум,само милиони и луксуз исполнет со тешки мизерии

Последно уредено:
Нека си дојдат дома ако таму немаат со кој.
Ти верувај и. :pos:

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Не, ме моли другарчево од Немачка секогаш кога ќе се чуеме да одам таму. Со тешка багра балканци се дружи, секој ден проблеми со џандари....не дека не пие, лока како стока ама вика не е тоа тоа. За германциве вика тешки глупаци биле....тоа е тоа, ти пренесувам како он вика. Иначе човекот се ожени за германка од зорт...брат му прво се ожени и проблем со стамбено сместување и тн. Ја начека овде на у МК дојде едно лето, изгубено девојчето, тотално сјебана...избушено тело од пирсови....имала некој германец дечко ја искршил од ќотек. Овде работеше во АРМ имаше 25 бона тоа време плата, и не му се одеше баш....ровеше три години по ред, и Шабан почна да го слуша хахахахахх освен tech и progressive house не сме слушале друго, и не сме влегле на место кај што немало таква музика. Луѓе што се научени со друштво тешко би поднеле негде сами да бидат.....само по риба имаме отидено 1000 пати, баскет, фудбал, билијард со пиво, и ред др. работи го нема таму, ама има пара.....и рботи како коњ :D

Така е,тешки глупаци се Германците.Место да седат да се дружат да си прават сеир како ставиле куче на автопат и снимале со мобилни како го удира кола и предизвикале сообраќајка,они кажуваат вицови кои не се смешни уопште.Да неможе човек да најде нормален Германец муабет да си направи,јас навистина не знам што луѓе ке беа

100 пати е поинтересно млади луге да си раскажуваат како Санта тепачот од Лептокарија со бокс турнал магаре на земја,или Боро шпакла како ја тепал жена му камен пијан и дека логото на цигарине МТ на времето значело Мафија Тафталиџе

Последно уредено:
Така е,тешки глупаци се Германците.Место да седат да се дружат да си прават сеир како ставиле куче на автопат и снимале со мобилни како го удира кола и предизвикале сообраќајка,они кажуваат вицови кои не се смешни уопште.Да неможе човек да најде нормален Германец муабет да си направи,јас навистина не знам што луѓе ке беа

100 пати е поинтересно млади луге да си раскажуваат како Санта тепачот од Лептокарија со бокс турнал магаре на земја,или Боро шпакла како ја тепал жена му камен пијан и дека логото на цигарине МТ на времето значело Мафија Тафталиџе
Во кој дел од Германија си?

Не, ме моли другарчево од Немачка секогаш кога ќе се чуеме да одам таму. Со тешка багра балканци се дружи, секој ден проблеми со џандари....не дека не пие, лока како стока ама вика не е тоа тоа. За германциве вика тешки глупаци биле....тоа е тоа, ти пренесувам како он вика. Иначе човекот се ожени за германка од зорт...брат му прво се ожени и проблем со стамбено сместување и тн. Ја начека овде на у МК дојде едно лето, изгубено девојчето, тотално сјебана...избушено тело од пирсови....имала некој германец дечко ја искршил од ќотек. Овде работеше во АРМ имаше 25 бона тоа време плата, и не му се одеше баш....ровеше три години по ред, и Шабан почна да го слуша хахахахахх освен tech и progressive house не сме слушале друго, и не сме влегле на место кај што немало таква музика. Луѓе што се научени со друштво тешко би поднеле негде сами да бидат.....само по риба имаме отидено 1000 пати, баскет, фудбал, билијард со пиво, и ред др. работи го нема таму, ама има пара.....и рботи како коњ :D
Па нека се врати назад де

Во Северна Македонија сум.
Они може се технолошки понапредни, и културолошки на "повисоко" ниво, арно ама као што би рекол Terence Mckenna: culture is not your friend. Така да.....

Па нека се врати назад де
Не може, дете има и сложена е работата....а и жена му не сака. Иначе брат му зема овде 5 пати поголема плата, му вика ресторан да отвараат али јбг.

Они може се технолошки понапредни, и културолошки на "повисоко" ниво, арно ама као што би рекол Terence Mckenna: culture is not your friend. Така да.....
ааа, чим Теренс Меккена рекол така, крај, закон. Нема потреба од култура, добро е вака, како кај нас, со боздогани по улици што шетаат.

ааа, чим Теренс Меккена рекол така, крај, закон. Нема потреба од култура, добро е вака, како кај нас, со боздогани по улици што шетаат.
Истите тие пред пола век испотепаа милиони луѓе.....ве лажат очите околу некои работи.

Истите тие пред пола век испотепаа милиони луѓе.....ве лажат очите околу некои работи.
Пред 200.000 години, на дрво живееле, али апсолутно ми е нерелевантно тоа. Ние не живеме пред 50 години, ниту пред 200.000 него денес. А денес, тамa е културата, туку е некултурата, макар што и да рекол Меккена за неа.

По таа твоја логика: еве, исламот беше носител на човековиот прогрес, пред 500 години, да не треба да се угледаме и да тежнееме денес кон муслиманските земји?

Знам миљарда ретардотрони кои се вратиле од белиот свет со зборовите - немале душа таму, не знаеле да живеат и слични апстрактни глупости. За нив, тука е супер.

Пред 200.000 години, на дрво живееле, али апсолутно ми е нерелевантно тоа. Ние не живеме пред 50 години, ниту пред 200.000 него денес. А денес, тамa е културата, туку е некултурата, макар што и да рекол Меккена за неа.

По таа твоја логика: исламот беше носител на човековиот прогрес, пред 500 години, да не треба да се угледаме и да тежнееме денес кон муслиманските земји?
Дел од тие што се бореле за нацистичка германија уште се живи. Во таа насока е и размислувањето дека они како народ не се ништо подобри од нас, дури би рекол дека се далеку поназад. Проблемот овде ни е со качаците.....за да ги социјализираат, тие истите што ја направиле германија и што владејат и во германија и овде решиле ние да бидеме жртвите до некоја мера....јасно ти е?
Не си до толку глуп, колку што по некогаш одиш праволиниски и изгледаш глупо.

Не може, дете има и сложена е работата....а и жена му не сака. Иначе брат му зема овде 5 пати поголема плата, му вика ресторан да отвараат али јбг.
Не се спремам јас друже за натаму за познанства да ширам,јас од тие што ги познавам бегам :D

Знам миљарда ретардотрони кои се вратиле од белиот свет со зборовите - немале душа таму, не знаеле да живеат и слични апстрактни глупости. За нив, тука е супер.
Ако гледаш така се е апстрактно во животот, освен јадење и секс не ти треба друго.

Не се спремам јас друже за натаму за познанства да ширам,јас од тие што ги познавам бегам :D
Исто и тој муабет, не значи дека е за тебе.....бегале од тука да не ги оговарале. :D
Мислам дека има доволно причини за да се спрашти од овде, ама тоа овде што се заговара врска нема.

Последно уредено:
...., ама тоа овде што се заговара врска нема.
Ја овде глеам дека се заговара бегање, не заради пари, туку заради миљон и една "ситница", од типот на подобро здравство, еколошки подобра средина, владеење на правото, свест на граѓанството, култура...
Све тоа има апсолутно голема врска. Све тоа праи ние тука да живееме помизерно и полошо од тие таму и секој кој може да бега од тука.
Тие што зборуваат за глупости од типот на: не знаат да се веселат таму Германците, ладни се, нема идење на кафе и оговарање.... тие уопште не би требало да се замaраат со идејата за идење од тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom