Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 март 2019
Мислења
147
Поени од реакции
131
Денес промена на статус.

"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."

Интервју 15.08.2018.

Значи, после точно година и 14 дена. Преписката ми се образува после недела дена од интервјуто, што ќе му дојде да баш после година дена од интервју се смени статус.

Документи - првично од прв братучед и дедо роден 1938 (БККС потврда), па на интервју однесено сето тоа + БККС потврда до предок роден 1902 (продолжено надоле од истиот предок роден 1938).
Автоматски споено мислење:

Може.
Прочитај наназад едно 100 страни, сите можни информации ќе ги имаш.

За до 3 години макс.

Поздрав.
За околу 4 години

Член од
29 август 2019
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Пред некој ден разбрав дека треба да имам поднесено и документ, односно посмртница од некој роден пред 1920 год. Јас имам прадедо роден пред оваа година ама тој документ не ми го побарал никој до сега. А ми кажаа дека требало. Човекот што ми посредува за пасошот ми рече дека ако ми фали некој документ ќе пишува онлајн кога си проверувам статус.
Јас бев на интервју 5ти Декември 2017 год.
Мојот статус некаде на пролет беше: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште.Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија

А сега е: Проверка од Вицепрезидента.
Што значи дека сум вратена назад на проверка и не знам зошто. Цело лето ништо не е сменето и сега се плашам дека може да пропуштам нешто и да не земам пасош по моја вина.

Искуство со ова и нешто повеќе за ваквиов документ/посмртница?

Инаку, мајка ми вади исто бугарски ама преку друг човек и нејзе тоа и го побараа и и го средија...
Секоја информација е добредојдена!

Член од
22 март 2019
Мислења
147
Поени од реакции
131
на интервју август 2017 та во Битола,потекло преку татко ми,моментална состојба:финален експертен преглед веќе 3 месеци,дали има некој информација што се случува со 2017 та година и дали има укази од истата,фала однапред.
Ти си добар .Син ми е со интервју од 12.2017 .оди преку родител и моментално е на истиот статус со тебе . Инаку тој статус трае околу 3 месеци ..кај и да е ќе ти се смени во положително или недај боже одбиено . После тос доколку си на положително моментално се чека околу година до излегување на државјанство .Среќно

Vaka,soprugot ima dobri dokumenti i ke dobie proishod,no ti si zgresila,sega so bratuced najcesto odbivaat,podnesi za tebe povtorno i ovaj pat ke izvadis potvrda od bugarsko zdruzenie vrs osnova na predok roden pred 1918,vo zdruzenieto ke ti objasnat kakvi dokumenti treba

Ne e mozno maz ti da go odbile so bugarska kniska,da ne e greska nekoja
I bratucetka mi isto ja odbija so voena kniska od dedo ni . Jas za srekja imav i drug dokument ...vencanica od 2003ta pisuvana na bugarski kaj sto stoi izdaden od bugarska egzarhija ...i eve vekje 3 godini kako ja napustiv Mk .

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Здраво на сите. Пред некој ден разбрав дека треба да имам поднесено и документ, односно посмртница од некој роден пред 1920 год. Јас имам прадедо роден пред оваа година ама тој документ не ми го побарал никој до сега. А ми кажаа дека требало. Човекот што ми посредува за пасошот ми рече дека ако ми фали некој документ ќе пишува онлајн кога си проверувам статус.
Јас бев на интервју 5ти Декември 2017 год.
Мојот статус некаде на пролет беше: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште.Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија

А сега е: Проверка од Вицепрезидента.
Што значи дека сум вратена назад на проверка и не знам зошто. Цело лето ништо не е сменето и сега се плашам дека може да пропуштам нешто и да не земам пасош по моја вина.

Искуство со ова и нешто повеќе за ваквиов документ/посмртница?

Инаку, мајка ми вади исто бугарски ама преку друг човек и нејзе тоа и го побараа и и го средија...
Секоја информација е добредојдена!
Se kaza samo nekaza so kakvi dokumenti si,,a i ne e vazno ti nemozes da nosis novi dokumenti veke,nadevajse deka ke dobies potpis.

Член од
22 март 2019
Мислења
147
Поени од реакции
131
Ти си добар .Син ми е со интервју од 12.2017 .оди преку родител и моментално е на истиот статус со тебе . Инаку тој статус трае околу 3 месеци ..кај и да е ќе ти се смени во положително или недај боже одбиено . После тос доколку си на положително моментално се чека околу година до излегување на државјанство .Среќно

I bratucetka mi isto ja odbija so voena kniska od dedo ni . Jas za srekja imav i drug dokument ...vencanica od 2003ta pisuvana na bugarski kaj sto stoi izdaden od bugarska egzarhija ...i eve vekje 3 godini kako ja napustiv Mk .

Член од
29 август 2019
Мислења
7
Поени од реакции
1

Значи преку родител најбавно оди,ќе ме фати 3 години дури земам пасош ‍♂

Член од
29 септември 2018
Мислења
39
Поени од реакции
14
E sega samo dokum. So bea vo dabc li pak da se dostavat jas planiram da dostavam ama parababa1901 rodena potvrda od lazar sea treba li i plus oni prvite Screenshot_2019-08-30-01-04-04-1.png

Член од
22 март 2019
Мислења
147
Поени од реакции
131
Kako e mozno be zaso ne zaebavaat nie so sme preku roditel koja e poentata?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Син ми беше 14.12.2017та на интервју па се до 24.06.2019та на задолжителна . Значи 18 ипол месеци . Сега еве веќе трет месец чека за финален експертен преглед. Кај другите читам по околу 3 месеци се чека ама кај вас преку родител незнам како ќе биде . Ако има некој искуство што е преку родител нека сподели .

Член од
9 август 2019
Мислења
37
Поени од реакции
89
Zdravo drugari, so potvrda od zdruzenijata imam aplicirano za drzavjanstvo, stasan sum do potpis i cekam veke 7 meseci, e sega me interesira posto pradedomi e roden vo 1985 godina dali so toa ima moznost da me odbijaat? pozdrav se najdobro na site
Pradedo 1985? Mislam da...trebase da bidi pod 1920 ako ne se lazam ili 1930 tuka toj period..a za potpis jas cekam 9 meseci i seushte nema nishto

Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
Здраво
Мој другар е на финален експертски преглед, дали можи дури е на финален да достави дополнителни документи ?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Здраво
Мој другар е на финален експертски преглед, дали можи дури е на финален да достави дополнителни документи ?
Sega finalen cekaat kratko 1-3 meseci,ako mu se gotovi dokumentite vednas neka gi nosi,ako pred da gi dobiet dopolnitelnite dokumenti ne mu go resile predmetot ke gi zemat predvid,neka nosi odma.

A

andrea85

Гостин
По некоја логика, по откази има укази.
А отказот е со дата 22,08, указите почнаа некаде 19,08 што значи има нова тура сега.
@palekrstic што вели тефтерот твој ?:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom