Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
zdravo mene na prepiskata mi pose deka mi e prateno vo bitola inace preku konzulatot sum 68**/2016
p
Автоматски споено мислење:

vo maj mesec mi se smeni deka e vlezen vo ukaz

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Молба вх.номер
ПИН
Провери
  • 1.Полетата за Молба вх. Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
  • Молба вх.номер
  • ПИН
  • 1.Полетата за Молба
Moj sovet zemigo telefonot vrace svrti vo konzulat bitola site prasajna sto ne ti se jasni ke ti gi razjasnat da nema zabuna :)

Член од
19 април 2019
Мислења
42
Поени од реакции
54
Zdravo dali nekoj znae koga odprilika ke ni potpisat nas( intervju 14 noemvri 2017)12xxx/2016 pozz

Член од
27 август 2019
Мислења
8
Поени од реакции
27
Ima li nekoj iskustvo da spodeli.Kolku vreme odprilika se ceka drzavjanstvoto da ti go ispratat vo konzulat.

Член од
12 јуни 2019
Мислења
85
Поени од реакции
94
zdravo mene na prepiskata mi pose deka mi e prateno vo bitola inace preku konzulatot sum 68**/2016
p

vo maj mesec mi se smeni deka e vlezen vo ukaz

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Молба вх.номер
ПИН
Провери
  • 1.Полетата за Молба вх. Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
  • Молба вх.номер
  • ПИН
  • 1.Полетата за Молба

Eve Kaj mene kako e koga proveruvam
@darkodamjan So sto dokumenti e drugar ti

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Ima li nekoj sto e bil intervju Sofija 17 fev 2016 i e polozitelno od dekemvri 2018, da se pofali so ukaz

Член од
20 август 2019
Мислења
7
Поени од реакции
0
Има,а можеш да најдеш и преку интернет по мејл да им пратиш,а после само да си го подигнеш.

Нема друг начин освен на страната http://publicbg.mjs.bg/ во најдолното поле Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т да пишуваш бројчиња што се блиску до последно потпишаните по броеви на преписки,не на молби.На пр,9367/2017 ти проверувај погоре неколку бројчиња па ќе видиш дека е сеуште на положително и кога ќе се смени ,значи дека има нов указ .ќе пишува указ бр.121 или натака.....или за некоја друга година за која што те интересира.
А од членовите на форумов кои спаѓаат во тој указ споделуваат инфо од кога чекале потпис па се ориентираме по тие информации.
вчера имав указ.. фала

Дечки знам дека оваа тема е пишувана ама ако може копи пејст.. Што после закажаниот термин за указ, јас го закажав на 4 октомври. Каде се уплаќа за указот во Софија пред одење во министерство, ЕНГ адреса, сликање за пасош и слично, колку трае, дали за 2-3 дена таму се завшува?

Последно уредено:
Член од
28 мај 2019
Мислења
135
Поени од реакции
212
Prv pat sum na forumov i gledam deka skoro site go imame istiot problem vo iscekuvanje sme na drzavjanstvoto i konecno site da si odime od drzavava.
Ne znam kolku znaete (ne sum procital nanazat nekolku denovi) zakonot od pred 10 dena e smenet vo Sofija,ne davaat veke drzavjanstva na lica sto imaat podneseno poteklo preku cicko,strina,vujna,vujko itd...
site dokuneti ekspresno gi odbivaat bez razlika i pred godina dena da ste gi podnele
Daj link ako moze kaj si go prochital toa ili si slusnal od nekoj?

Член од
27 август 2019
Мислења
7
Поени од реакции
2
ВЕ ЧИТАМ МНОГУ ДОЛГО, ПА РЕШИВ ДА НАПРАВАМ ПРОФИЛ ДА ПРАШАМ И ЈАС НЕШТО
Интервју 5 Декември 2017, на положително од Април 2019, документи само од Вујко...
Дали има шанси да добијам указ и кога според ваша прогноза?!
Честитки на сите што добија!
СО СРЕЌА ДРУГАРИ

Член од
1 февруари 2016
Мислења
107
Поени од реакции
107
Lugje pak ukaz 129, ne emoj. Informirajte koj dobil potpis i cestito BTW!
Образувана преписка N:9785/2017/27.09.2017 г.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 129 от 2019 год.
Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Od koj datum ste na polozitelno
ВЕ ЧИТАМ МНОГУ ДОЛГО, ПА РЕШИВ ДА НАПРАВАМ ПРОФИЛ ДА ПРАШАМ И ЈАС НЕШТО
Интервју 5 Декември 2017, на положително од Април 2019, документи само од Вујко...
Дали има шанси да добијам указ и кога според ваша прогноза?!
Честитки на сите што добија!
СО СРЕЌА ДРУГАРИ
Kesi dobies samo trpenie bez panika ,so red potpisuvaat ukazi

Член од
27 август 2019
Мислења
8
Поени од реакции
27
Daj link ako moze kaj si go prochital toa ili si slusnal od nekoj?
Odma da go demantiram objavenoto.Jas denes dobiv drzavjanstvo vkluceno vo ukaz N131 so dokumenti od Cicko i nisto drugo.Sve sto sum dostavil se:izvodi od mene,Tatkomi i Cickomi,prevedeni i zavereni vo Vise ministerstvo_Od Opstina kaj sto e prijaven Cickomi izvadiv mislam deka se vika rodov list kaj sto se zapisani Dedomi,Babami i Tatkomi(sekoj vo svoe svojstvo.Tatko,Majka Brat) i potvrda od istata opstina,po koj osnov Cickomi dobil Bugarsko drzavjanstvo.Seta rabota ja zavrsiv sam bes posrednici.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Odma da go demantiram objavenoto.Jas denes dobiv drzavjanstvo vkluceno vo ukaz N131 so dokumenti od Cicko i nisto drugo.Sve sto sum dostavil se:izvodi od mene,Tatkomi i Cickomi,prevedeni i zavereni vo Vise ministerstvo_Od Opstina kaj sto e prijaven Cickomi izvadiv mislam deka se vika rodov list kaj sto se zapisani Dedomi,Babami i Tatkomi(sekoj vo svoe svojstvo.Tatko,Majka Brat) i potvrda od istata opstina,po koj osnov Cickomi dobil Bugarsko drzavjanstvo.Seta rabota ja zavrsiv sam bes posrednici.
Ova e veke drugo ako te razbrav dobro ti si izvadil rodov list od opstina vo bugarija kaj stoe prijaven cickoti vo bugarija? Ako e toj dokument izvaden od bugarija znaci toa e bugarski drzaven organ koj go izdava toj dokument koj sto e priznaen vo Bugarija kade sto vo nego tie se navedeni tatko,majka,brat i cicko i plus taa druga potvrda isto taka od opstina vo bugarija koja e bugarski drzaven dokument i toj ti go imet priznaeno i spored moja logika taka si zel bez da dobies odkaz, Ako si odel samo so fotokopija od pasos od cicko i izvodi povrzani do tebe kako sho mnogu luge imet aplicirano bi trebalo otkaz da bide kako so imase slucaevi predhodno. Ako gresno sum razbral od toa so go napisa se izvinuvam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom