Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
После подолго време се вклучувам на форумот!!! Честитки на сите што добија укази и ако може некој да ми каже до каде се стигнати со променна од задолжителна во финална!!?? Благодарам однапред и со среќа на сите..

здраво документи од родител прв пат поднесено фебруари 2017,интервју 5јуни 2018 моментално на овој статус "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване" кога отприлика да очекувам промена?
Momentalno tie preku roditel cekaat do 20 meseci od intervju,a ostanatite 13m .
Taka da prati si go brojceto ,mozebi ke se ubrza.

здраво документи од родител прв пат поднесено фебруари 2017,интервју 5јуни 2018 моментално на овој статус "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване" кога отприлика да очекувам промена?
Jas sum avgust 7mi 2018 intervju dokumenti roditel,pa ostsnuva da cekame ...

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

Здраво , пак јас :) На финална сме со брат ми од пред 2-3 дена преку амбасада во Скопје. Посредник ни е Камелија што има канцеларија спроти амбасадата. Брат и денес и спомнал дали треба да се носат пак документите во правосудие и таа му рекла дека не треба да се носат никакви документи и му рекла ако треба нешто да се носи ќе го има нашето бројче на оваа страна http://www.justice.government.bg/25...VlXAqFwbtTnAQReihcUFdG9Lxv3vIF0PE3PcKqX93sIak .
Ве молам за помош. Дали стварно треба да се носат истите документи во правосудие и ако треба каде е тоа правосудие во Софија или? Има ли некоја адреса? има ли некоја канцеларија каде што се носат или? Кои документи треба да се носат конкретно? И тие ли за неосудуваност и лекарските прегледи или само изводите умрениците каде што се докажува потеклото.
Ве молам за помош. :)

Здраво , пак јас :) На финална сме со брат ми од пред 2-3 дена преку амбасада во Скопје. Посредник ни е Камелија што има канцеларија спроти амбасадата. Брат и денес и спомнал дали треба да се носат пак документите во правосудие и таа му рекла дека не треба да се носат никакви документи и му рекла ако треба нешто да се носи ќе го има нашето бројче на оваа страна http://www.justice.government.bg/25...VlXAqFwbtTnAQReihcUFdG9Lxv3vIF0PE3PcKqX93sIak .
Ве молам за помош. Дали стварно треба да се носат истите документи во правосудие и ако треба каде е тоа правосудие во Софија или? Има ли некоја адреса? има ли некоја канцеларија каде што се носат или? Кои документи треба да се носат конкретно? И тие ли за неосудуваност и лекарските прегледи или само изводите умрениците каде што се докажува потеклото.
Treba da se nosat dokumentite sto gi odnese vo DABC za da dobies proishod,no stom si na finalna nemas mnogu vreme,najverovatno ke te bapnat na dopolnitelna,e i togas ako ne odnesis ke te odbiet,za ovaa rabota ja plakas posrednickata ,ocigledno ne ja biva.

Gligorgvg i mkkbg dobivte li ukaz?ajde i kaj vas cekam ubava vest.pisete stari prijateli od 2014

Eve na koja strana mozes da proveris do kaj ti e brojceto
publicbg.mjs.bg

Deckii i kaj mene ukazz da dade gospod site da si zemete samo prateno mi e u sk ambasada dojumenti preku roditel polozitelno dekevri
Автоматски споено мислење:

Ne bre dekevri januar 20

Kak moze da si na polozitelno ot 20.01.2019 kato tozi den e Nedelq?

Do deneska bev proverkla od vp, denes mi se smeni vo: Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. 21 Januari me stavija na (pv) sega pak na polozitelno, intervju 2016 juni.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom