Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
Неспособни идиоти и монструми кои дојдоа на власт со ширење лажни вести и злоупотреба на смртни случаеви за политички цели, кои две години се одржуваат на власт со ширење лаги и дезинформации, сега зборат за некаква си борба против дезинформации.

Откако видоа дека нема ден а да не им излезе некој криминал на виделина (пошто се крајно неспособни), решија да влезат во full режим мод со цензура на информации и неистомисленици, закани и замолчувања на новинари и сл.

Им тече низ ногавици.

И сега следува контра од извесен форумски северџан,како во времето на груевски имало по голем режим.:)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.459
Поени од реакции
18.458

Секое грне си наоѓа капаче – денеска го видовме „капачето” на Заев!

Кампањата против лажните вести премиерот Зоран Заев ја отвори со одговор на лажна вест што самиот ја слушна, кажана од еден фејк новинар, кој е неизбежен декор на секоја владина прес-конференција. Што е резил за Владата само по себе…

Може ли премиерот и целиот тој апарат за борба против лажните вести да посочи во кој напис сум го нападнал Зоран Заев? И колку е медиумски писмено и културно премиерот да одговара на лажна вест, згора на тоа и во мое отсуство?

Му порачувам на премиерот Заев да не ме забавува со комични препораки каде и што треба да сум пријавел. Си има тој свои соработници и блиски луѓе што може да си ги подучува и на кои може да им наредува. На мене – не!

Јас сум слободен новинар, самиот одлучувам што пишувам, кому се обраќам и со кого би сакал да разговарам. За да ја задржам својата слобода, си дадов оставка во „Слободен печат”. Два пати оставка не можам да ви дадам…

Не ми пречи неспремноста на Заев со мене да оствари средба и разговор за една значајна тема, која нема врска со истражните органи. Тоа си е негова легитимна одлука. Моето барање беше искрено и културно адресирано.

На крајот на краиштата,, секој избира со кого сака да разговара. Секој избира со кого му врви муабетот. Секое грне на крајот си го наоѓа своето капаче.

„Капачето” на Заев го видовме и го слушнавме денеска. Ме изеде туѓиот срам…

Поздрав, премиере Заев. До читање.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
"Северџан и Северџани" ќе се цензурира забрани прибидејќи се вреѓа држвата

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.649
Поени од реакции
88.386
Веќе ништо не ме изненадува од Заев и СДС... циркус

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
После сите овие скандали и криминали, прашање на време беше кога ќе почнат со цензура и замолчување на неистомисленици. Сосема очекуван потег од неизживеани аналфабети.

Еве им една лажна вест и дезинформација, нека пробаат да го казнат тој што ја објавил.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Клин, а со vpn?
Зависи со кој си имаш работа, Tails on USB Flash drive евентуално...
Автоматски споено мислење:

да не сакаш Грујо да се врати ?
Секогаш кога претходната власт беше во небрано почнуваше да вергла Бранко е крив...овие нон стоп го верглаат Грујо е крив = Бранко е крив...
Автоматски споено мислење:

Не знам со какво образование се стекнал ама знам многу добро каква далавера има напраено како помлад, многу одамна ... не се работи за рекет и пари, само едно ќе кажам да не беше таа далаверата немаше да биди ни во ЕЛЕМ ни во Рек туку зад решетки
Да му ја пратам на Душан млекарот информацијата или на вмровчињата ама ќе ги кошта дебело :gjavol:

:icon_lol:

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
почнаат со покачување на плати со цел да ги замолчат државно вработените.
ама џабе од ова збрка не се вадат. не знаат ни приказните како да ги усогласат, постојано се во паника.
овие од надвор ги ставија, однадвор изгледа и ќе ги кутнат.
и ова ќе биде последен пат сдс што ќе доаѓа на власт.
а Македонија е отидена веќе, 30 години уништување, нема шанси некогаш да се поправи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.579
Супер тоа што се борат против лажни вести. Никој не сака лажни вести и никој не сака да биде манипулиран поради тоа.
Уште само да кажеше кои се тие лажни вести. Која конкретно лажна вест? Една да посочеше.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.579
Они веќе, на тој начин, еден сличен муфљуз, направија господин човек новинар.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
почнаат со покачување на плати со цел да ги замолчат државно вработените.
ама џабе од ова збрка не се вадат. не знаат ни приказните како да ги усогласат, постојано се во паника.
овие од надвор ги ставија, однадвор изгледа и ќе ги кутнат.
и ова ќе биде последен пат сдс што ќе доаѓа на власт.
а Македонија е отидена веќе, 30 години уништување, нема шанси некогаш да се поправи.
Нема ни дпсмне да биде на власт, а нема ни веќе сдссм. Бидејќи знаеме што ќе се случи после владеењето на Зајко Кукурајко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom