Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Скај објави дека Елиот го зголемил буџетот од 40 на 80м за сезонава.

Али за Крунич да трошат 8м поарно да го остават Маури :)
Зашто? Еве на пример има подобра статистика и од Барела и од Киеза само они се италијани и цената им е +50 милиони. Не велам дека е подобар од нив ама сепак. 8 милиони на денешен пазар се ништо. По што заклучи дека боље Маури да го оставеле ?

Мене ми смрди на уште една лоша сезона вака од дистанца.
Џампаоло има сумњиво cv како тренер. Отпуштан милион пати ради лоши резултати.
Али ете, ваљда идат на фактот што веќе има Серие А искуство. Ама не можам да сум оптимист дека ќе има било какво подобрување во однос на тековнава година.
Веќе доста сезони потфрлија со “враќањето на голема врата” и пошо сакам да си штедам нерви - неам никакви очекувања.

Оваа сезона најмногу шанси имаа за ЛШ, ама тоа е со таков тренер. Каква ќе биде сезоната се зависи и како ќе се засилиме ние, а и конкурентите и Аталанта дали ќе ја повтори сезоната.

Џампаоло како тренер долго се задржа во Сампдорија, а не беше лош во Емполи. Ако дојде кај нас ќе има неколку играчи околу кои може да гради тим, а и мислам дека управата ќе му го донесе она што ќе го побара. Еве му го Крунич пред потпис.

Емполи имаат добри млади играчи од среден ред како Траоре и Беннасер. Вториот е достапен за околу 10-12 мил евра што после Крунич може да се проба и овој.

Зa Бенaсер незнaм бaш јa гледaв Интер-Емпoли пoследнoтo кoлo aмa Трaoре ги искинa мaлиoт ке биде oпaснo игрaчиште.

Вака го јадеа курот и со Монтела.
3 године уназад го зборим истово дека прво ребилдот од тренер треба да почне.
И овој ко монтела не видел ништо подобро од Самп, и ќе купуваат Калиниќи, Круниќи и остали безкичмењаци што ни мајкете не им знаат дека играат фудбал у Италија.

Хрк пу

Немој после како Бакајоко да биде па да купуваш дрес од Крунич. :icon_lol:

Вака статистички цел среден ред на Емполи изминатата сезона беше подобар од нашиот. Играчи како што викаш кои ни мајка и не ги знае дека играат фудбал.

Не сме во ситуација да бираме, а до вчера на клупа имаа играчи кои не беа спремни ни пола да го изиграат од тоа што го изиграа играчи на екипи кои испаднаа од лигата.
Тој Траоре Јувентус ќе го прибере, а колку ќе му даде шанса не знам. Ќе го маваат по позајмици по Сасуоло, Удинезе итн.
Нема да ме изненади нашите и за Капуто да имаат интерес, ќе требаат повеќе напаѓачи. Тие 5-6 играчи на Емполи ќе останат во клубови во Серија А, а и заслужија.

Мене Наполи и Аталанта ми се надеж дека со вакви играчи и не многу вложувања може да направиш добар тим. Може ќе ги погодат трансферите оваа сезона.

Edinstveniot sto vredese od Empoli si zamina vo Napoli za 12m taka da..nie Krunic bakane

Zaboravate deka Montolivo,Bakajoko,Bertolaci I Mauri si otidoa? Treba rotacija sledna sezona? So 4ca ke igrame pak cela sezona i ke se molime nekoj da ne se povredi?

Pojma neam so igrac e, so ke bide ali da ne glumime deka utre se zatvara pazarot pa so nego sme ostanale.

Да се вика Барела ќе вреди 50 милиони иако Барела има 1 гол и 3 асистенции а Крунич има 5 гола и 7 асистенции... ама јбг Раде.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Не дека е лош Барела, ама не вреди 50 мил, 30 мил максимум и плус е италијанец и медиумите повеќе замараат за него и Тонали.
За разлика од нив за Сенси е ок цената, а Крунич е трансфер кој и да не се погоди не се дадени многу пари.
Затоа пишав да пробаат и со оние другите двајца од Емполи. Еден да се погоди од такви тројца од потрошени 30 мил е премија за нас, отколку еден од 30 мил.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ги имаш следено сите играчи, па заклучи дека само Ди Лоренцо вреди од Емполи?

да, да беа другите толку добри немаше да испаднат од лига..нас не поврзуваат со цела нивна средина..ништо посебно, со вакви играчи за 8мо место се доста.

да, да беа другите толку добри немаше да испаднат од лига..нас не поврзуваат со цела нивна средина..ништо посебно, со вакви играчи за 8мо место се доста.
Добро значи ги немаш следено посебно како играчи дали имаат потенцијал. Подобри се оние што ние ги имавме на клупа.

И тоа дека испаднале не значи дека цел тим не им вреди или само Ди Лоренцо вреди по што Наполи го купија. Ние да го купевме немаше да вреди.

Не дека е лош Барела, ама не вреди 50 мил, 30 мил максимум и плус е италијанец и медиумите повеќе замараат за него и Тонали.
За разлика од нив за Сенси е ок цената, а Крунич е трансфер кој и да не се погоди не се дадени многу пари.
Затоа пишав да пробаат и со оние другите двајца од Емполи. Еден да се погоди од такви тројца од потрошени 30 мил е премија за нас, отколку еден од 30 мил.

Менталитетот "еден да се погоди од 3 ефтини трансфери" е на самиот врв од топ 5те причини зашто милан е во континуирана стагнација изминатиот период.

Иако доста се заебавме и со двајцата од јувентус таканаречени "докажани" играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom