- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 826
- Поени од реакции
- 1.322
Не се. До август 2018 се.Dobro e ako se na septemvri
Не се. До август 2018 се.Dobro e ako se na septemvri
Ne se nerviraj,so ova bavno tempo bi trebalo da ti potpise kon krajot od godinava,ako pak nesto ne se zakoci kako mnogu pati do sega.Nov den ista pesna nema nisto na septemvri se a nie sme mart 2019 nisto ne se raboti, se isti komentari na forumov visenje po 10 saati tuka objasnuvanja nadezi abe da si puknis
Abe do nikade ne se veke trgni zastaniНе се. До август 2018 се.
Како не ќе е забавено, све ќе испроверат што можат. И тоа се поради лакоми посредници и корумпирани политичари. И покрај скандалот во ДАБЧ поради кој настана тотална блокажа, масовно одбивање на кандидати и дополнителни проверки, не се откажуваат од шемата и затоа е вака како што е. Дури јавно се постира дека може преку ред да се заврши работа во време кога цело ДАБЧ е под лупа од обвинителството. Ќе заигра и тука мечката скоро...mozit zatoa se e zabaveno so starite..... Проверката обхвана 40 000 души. Председателјат на ДАНС Димит'р Георгиев објави резултатите преди почти четири месеца пред двете ресорни парламентарни комисии - в'трешната и специално с'здадената за проучване на случаите за раздаване на гражданство.
ubo vaka so pisuvaat za ovie 8 dadeni pasaparti pa otnemeni neotnemeni ... cela stranica....
a da mu teknese na nekoi od novinarive da piset i zanas da javat vo mediumite nivni ili pak nekako da im se javi pa da piset sto se slucuva so prepiski uste od 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 nereseni taka dremat po klaserite vo mp.
Vcera mozebi imalo no ne e apditirano zatoa nikoj ne objavuvaZnaci se potpisuva ama nes od forumo ne nema u potpisanite. I vcera imalo potpisi. Ke bide ako ne ovaa narednata godina. Utepaame se cekajki!
Ukaz 55 deneska ? Ukaz 56 bese vo vtornikot prosli
Значи ако нас не нема не значи дека не работат, еве од указ 55 преписка од 2014 год мислам дека е од денес излезена
10 evra od eden izvod e mislam ama ti treba i molba da napises deka dostavuvas dopolnitelni dokumenti taka mojot posrednik mi kaza toj ja zavrsi taa rabota no sigurno taka eNekoj sto bil na dopolnitelna i sto nosel povtorno dokumenti vo pravosudie da spoedli nekoe info kolku cini prevod i notarska zaverka vo Sofija dali treba i legalizacija na dokumentite , dali mozam za eden den da zavrsam rabota vo Sofija so prevod i podnesuvanje vo pravosudie?
(da ne se zaebavam so posrednik, licno sam da si teram)
Moras se da napravis: prevod, legalizacija, stari dokumenti vo orginal ili ako e potvrda togas prepis i se povtorno da predades vo MP.I ne cekajte, ne gubete vreme, pa na dopolnitelna da ve stavat. Verojatno mozes i sam se da zavrsis.[DOUBLEPOST=1559732627][/DOUBLEPOST]Nekoj sto bil na dopolnitelna i sto nosel povtorno dokumenti vo pravosudie da spoedli nekoe info kolku cini prevod i notarska zaverka vo Sofija dali treba i legalizacija na dokumentite , dali mozam za eden den da zavrsam rabota vo Sofija so prevod i podnesuvanje vo pravosudie?
10 evra od eden izvod e mislam ama ti treba i molba da napises deka dostavuvas dopolnitelni dokumenti taka mojot posrednik mi kaza toj ja zavrsi taa rabota no sigurno taka e
I da, treba i molba da napises za kogo predav i sto na bugarski jazikMoras se da napravis: prevod, legalizacija, stari dokumenti vo orginal ili ako e potvrda togas prepis i se povtorno da predades vo MP.I ne cekajte, ne gubete vreme, pa na dopolnitelna da ve stavat. Verojatno mozes i sam se da zavrsis.
A da go prasas koj e posleden broj na Ukaz, i ke vidime dali potpisva ili ne?Znaci se potpisuva ama nes od forumo ne nema u potpisanite. I vcera imalo potpisi. Ke bide ako ne ovaa narednata godina. Utepaame se cekajki!
Превод и легализација ти прави агенцијата која преведува, им треба ден до два за да бидат готови документите. Цената е околу 15-20 лева и за двете (превод и легализација). Со документите и потврдата одиш во МП и пополнуваш молба и ги наведуваш документите што ги доставуваш дополнително. Не е тешко можеш и сам. За еден ден ќе завршиш ако имаш готови документи.Nekoj sto bil na dopolnitelna i sto nosel povtorno dokumenti vo pravosudie da spoedli nekoe info kolku cini prevod i notarska zaverka vo Sofija dali treba i legalizacija na dokumentite , dali mozam za eden den da zavrsam rabota vo Sofija so prevod i podnesuvanje vo pravosudie?