- Член од
- 26 март 2019
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 218
Ako si vo sofija odi v ministerstvo prasaj si ubavo ke ti kazat tocno kako e[DOUBLEPOST=1557487475][/DOUBLEPOST]Zdravo na site,
Ve molam za sovet. Jas imam bugarsko graganstvo od 2016 - ziveam i rabotam vo Sofia.
Pravevme intervju so soprugata za pridobivanje na graganstvo za kerka mi(togas imase 6 godini) vo ambasadata vo Skopje vo April 2017 i se pomina super.
Prvo od ambasadata mi dadoa brojce za proverka 80XX/2017 i pin.
Bidejki go izgubiv brojceto se javiv povtorno vo ambasadata i mi dadoa drug broj 78xx/2017 i pin za nego.
Denes proveruvajki go brojceto 78xx statusot se smeni od polozitelno vo:
Отказ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента е отказано издаването на указ, за което сме уведомени с писмо № 04-12-88/25.04.2019 г.
Vo meguvreme go najdov i prvoto brojce. Statusot za 80xx/2017 e:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Vozmozno li e viceprezidentot da odbie da dade graganstvo na dete? Ili mi dale pogresno brojce za proverka?
Sakav da gi preselam vo Sofia soprugata i kerkata i i da ja zapisam malata vo skolo - ova mi gi poremeti site planovi.
Ve molam za soveti.
Pozdrav
Bidejki ako roditelot na deteto ima drzavjanstvo pred toa da se Rodi toa dete do 7 godini po avtomatizam dobiva Bez nikakva procedura , a ako deteto se rodi a roditelot dovie posle raganjeto negovo drzavjanstvo, Togas odi na intervju I ceka skratena proceduraZdravo na site! Me zaintrigira prasanjeto na clenot vo vrska so vadenje drzavjanstvo na dete...ne mi e jasno zasto se odi na intervju i za dete koga roditelot veke ima drzavjanstvo...jas licno znam slucaj na moj drugar sto ima drzavjanstvo i koga mu se rodi dete samo posrednik mu odnese izvod od deteto vo bg i posle nekoe vreme on so soprugata bea zaedno bebeto da se slika za pasos...100% ne bil na intervju pred 5 min mu se javiv da go prasam...moja predpostavka e deka ima vrska da li vo momentot na ragjanjeto na deteto roditelot vekje imal bg grazdanstvo ili go dobil odposle...ako znae nekoj molam da mi pojasni...blagodaram