Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нееее... Груевски го тргнаа од многу јасни причини. Да дојде некој кој сето ова обезличување на Р. Македонија и македонскиот народ ќе го заврши експресно, пред се' за исполнување на стратешки цели (на тој што го прави тоа) и формално освојување на територијата под НАТО управа и владение... Формално, не дека не беше и претходно. Тој што дојде знаеме кој е....Што се сторија од препич ова рускиве тролови пред некоја година, па Груевски паднал од власт заради гасоводот...
А што лошо може да ни се случи во случај на бојкот? Не сум заговарач на бојкот, но, и со бојкот, и без бојкот.. лошото се случи. Бојкот, ниту ќе „помогне“, ниту ќе „одмогне“. Не ми е важно повеќе што ќе биде со Северната (секако, сем економски, безбедносно..), ама некако имам мерак да е Гордана претседател да видам дали ќе успее да ја размрда малку мизеријава антимакедонска. Лично, мислам дека Стево ќе победи со помош на повеќе фактори... како дел од проектот кој не' уништи за рекордно кратко време. Без домашните предавници, окупацијата е „нелегална“. Сега, се' е согласно волјата на северномакедонците, сами си ги изгласаа работиве, никој не им стави пиштол на чело.[DOUBLEPOST=1554460898][/DOUBLEPOST]Ме интересира, дали и кога оваа работа и опција ќе се активира:Затоа бојкот од страна на дпмне или сдсм е лоша опција. Независно од тоа дали уште после првиот круг ке се знае дали Стево или Гордана би победил во вториот круг, бојкот во вториот круг од страна на било која партија е лоша опција, но нашиот менталитет е таков што бојкотот во вториот круг е многу изгледна опција.
Ај што е партиски портал ама па и ,,експертите,, анонимни.... 100% се експертите даштевски и еднодневниот министер.Нееее... Груевски го тргнаа од многу јасни причини. Да дојде некој кој сето ова обезличување на Р. Македонија и македонскиот народ ќе го заврши експресно, пред се' за исполнување на стратешки цели (на тој што го прави тоа) и формално освојување на територијата под НАТО управа и владение... Формално, не дека не беше и претходно. Тој што дојде знаеме кој е.
99% сум убеден дека истото ќе биде во Србија, дека глупавиве протести на „опозицијата“ ќе завршат со менување на Вучиќ и поставување на некој кој Косово ќе го „реши“ (даде). Сем ако тоа не го направи самиот Вучиќ.[DOUBLEPOST=1554460763][/DOUBLEPOST]
А што лошо може да ни се случи во случај на бојкот? Не сум заговарач на бојкот, но, и со бојкот, и без бојкот.. лошото се случи. Бојкот, ниту ќе „помогне“, ниту ќе „одмогне“. Не ми е важно повеќе што ќе биде со Северната (секако, сем економски, безбедносно..), ама некако имам мерак да е Гордана претседател да видам дали ќе успее да ја размрда малку мизеријава антимакедонска. Лично, мислам дека Стево ќе победи со помош на повеќе фактори... како дел од проектот кој не' уништи за рекордно кратко време. Без домашните предавници, окупацијата е „нелегална“. Сега, се' е согласно волјата на северномакедонците, сами си ги изгласаа работиве, никој не им стави пиштол на чело.[DOUBLEPOST=1554460898][/DOUBLEPOST]Ме интересира, дали и кога оваа работа и опција ќе се активира:
ПРАВНИТЕ ЕКСПЕРТИ ПОТВРДИЈА И ОБЈАСНИЈА: Aбoлициитe на Иванов од април 2016-та се вaлидни и вaжeчки – Hивнoтo пoништyвaњe е со peтpoaктивнa примена на зakoн и по меѓународните нopми е нeвaжeчкo
They have one and the same conviction and through the medium of the press mold public opinion along corresponding lines. One might well believe that in these countries of liberty and riches, the people must possess an unlimited degree of prosperity. But no! On the contrary, it is precisely in these countries that the distress of the masses is greater than anywhere else.
Нинфомакс? дај не брукај се чоек зар ги сметаш овие за релевантни? на секои Пост не ставаат извори новинари ко копи пасте се .. за Аболицијата се знаеше то ги аболицира на непостоечки членМе интересира, дали и кога оваа работа и опција ќе се активира:
ПРАВНИТЕ ЕКСПЕРТИ ПОТВРДИЈА И ОБЈАСНИЈА: Aбoлициитe на Иванов од април 2016-та се вaлидни и вaжeчки – Hивнoтo пoништyвaњe е со peтpoaктивнa примена на зakoн и по меѓународните нopми е нeвaжeчкo
Па, во Грција, на пример, судот не се согласува со тебе. А и повеќе стручњаци кои беа против преходниот режим, на пример Калајџиев.Нинфомакс? дај не брукај се чоек зар ги сметаш овие за релевантни? на секои Пост не ставаат извори новинари ко копи пасте се .. за Аболицијата се знаеше то ги аболицира на непостоечки член
99% сум убеден дека истото ќе биде во Србија, дека глупавиве протести на „опозицијата“ ќе завршат со менување на Вучиќ и поставување на некој кој Косово ќе го „реши“ (даде). Сем ако тоа не го направи самиот Вучиќ.
Со ова не докажа ништо, само гола партиска парола. Сепак, моето напишано има поголема тежина од твоево, кое нема ништо, никакво образложение.[DOUBLEPOST=1554464851][/DOUBLEPOST]Ај што е партиски портал ама па и ,,експертите,, анонимни.... 100% се експертите даштевски и еднодневниот министер.
Јасно ли ти е што напишав? Дека ќе постават соодветен кој ќе го „даде“ официјално Косово, како што кај нас се најде Заев. Не е тој случајно каде што е после изборен пораз, кривични дела за кои се лежи многу повеќе од легална набавка на блиндирано возило за државата.Да викаш Србија ќе го даде Косово, е исто како со Пендаров што е сидро што влече напред
Србија во врска со имање на Косово има само една опција, а тоа е воена интервенција и повторно да си го земат. Другото е само правни норми кои ги имаат во меѓународните институции за да го кочат Косово, како што не кочеше нас Грција. И тоа просторот што го има Србија е уште помал во однос на Грција.
Сакаш образложение? Еве ти образложение, не од мене или било кој друг за да не речеш дека е тоа ,,комуњарско,, мислење,, ами од ,,почитуваната,, професорка д-р Гордана Силјановска Давкова за која ти самиот сметаш дека треба да биде претседател на државата па сигурно го цениш и нејзиниот стручен капацитет: Цитирано:Со ова не докажа ништо, само гола партиска парола. Сепак, моето напишано има поголема тежина од твоево, кое нема ништо, никакво образложение.[DOUBLEPOST=1554464851][/DOUBLEPOST]
Јасно ли ти е што напишав? Дека ќе постават соодветен кој ќе го „даде“ официјално Косово, како што кај нас се најде Заев. Не е тој случајно каде што е после изборен пораз, кривични дела за кои се лежи многу повеќе од легална набавка на блиндирано возило за државата.
А, во Србија има кандидати кои би потпишале.. за Косово, а за Европска Србија. Барем 3-4 ги знаеме, ние кои од страна ги гледаме процесите таму.
А еве ти и мислење од професорот д-р Светомир Шкариќ кој целиот свој живот го има посветено на уставното право и веднаш после тебе е втор најголем познавач на уставот и уставното право: Цитирам:Со ова не докажа ништо, само гола партиска парола. Сепак, моето напишано има поголема тежина од твоево, кое нема ништо, никакво образложение.[DOUBLEPOST=1554464851][/DOUBLEPOST]
Јасно ли ти е што напишав? Дека ќе постават соодветен кој ќе го „даде“ официјално Косово, како што кај нас се најде Заев. Не е тој случајно каде што е после изборен пораз, кривични дела за кои се лежи многу повеќе од легална набавка на блиндирано возило за државата.
А, во Србија има кандидати кои би потпишале.. за Косово, а за Европска Србија. Барем 3-4 ги знаеме, ние кои од страна ги гледаме процесите таму.
Со ова не докажа ништо, само гола партиска парола. Сепак, моето напишано има поголема тежина од твоево, кое нема ништо, никакво образложение.[DOUBLEPOST=1554464851][/DOUBLEPOST]
Не спорам јас ништо. И да се паметни, и да не се... Само кажувам дека ако „неќе“ Вучиќ, „има ко оќе“, па тој што „оќе“ ќе дојде на власт, за Европска Србија, секако „With a little help of friends“ (ова е песна). Демонстрацииве во Србија се комедија. Вучиќ во 2017 победи убедливо на избори, сега му бараат оставка.[DOUBLEPOST=1554469527][/DOUBLEPOST]Види сите тие што би потпишале за Европска Србија се паметни луѓе, и Вучиќ е таков само тој пробува да седи на две столици или што би се рекло да носи две лубеници под една мишка.
А таков на овие простори од времето на Тито нема. Колку и да е паметен Вучиќ не е Тито.
Сега со решавањево на спорот со името уште повеќе му го стеснија просторот за маневрирање.
Шкариќ е „одлепен“ кој е политички толкувач на уставот. Тој јавно поддржува политичка опција и према таа полтичка опција го толкува уставот. Човекот падна под секое ниво последниве години. Пазарџиски уставен толкувач.Сакаш образложение? Еве ти образложение, не од мене или било кој друг за да не речеш дека е тоа ,,комуњарско,, мислење,, ами од ,,почитуваната,, професорка д-р Гордана Силјановска Давкова за која ти самиот сметаш дека треба да биде претседател на државата па сигурно го цениш и нејзиниот стручен капацитет: Цитирано:
Мене навистина ме чуди како Уставниот суд не го видел тоа дека членот на кој што Претседателот се повика и врз основа на кој сам, без Министерството за правда ја изврши аболицијата, го нема. Зошто го нема? Бидејќи Уставниот суд не е законодавно тело. Уставниот суд може да укине, може да поништи закон, но не може да го супституира Собранието во нормата. Тој не може да врати „мртва“ норма или да оживее „мртва“ норма, затоа што тоа не е Феникс. Значи членот 11 не постои. Според тоа, претседателот го стори она што го стори без да има за тоа правен основ. За да видат сите што сакаат да видат дали сум во право, ги упатувам на теоријата на професорот Ханс Келзен, кој што кажува дека уставотворец, законодавец е само Собранието. Тоа може да ја измени или да ја врати укинатата одредба, но никако не Уставниот суд.[DOUBLEPOST=1554466335][/DOUBLEPOST]
А еве ти и мислење од професорот д-р Светомир Шкариќ кој целиот свој живот го има посветено на уставното право и веднаш после тебе е втор најголем познавач на уставот и уставното право: Цитирам:
Грешката е во тоа што Уставниот суд мислел со укинување на законот од 2009 година дека сите одредби укинати од законот од 1993 година ќе оживеат. Меѓутоа, теориски и научно тоа не е возможно, бидејќи, еднаш веќе укинатата одредба станува мртва за секогаш. Неа може да ја оживее само Собранието преку нов закон. Тука Уставниот суд погреши и не успеа, не само да му отвори простор на шефот на државата да врши помилување, туку целосно ја блокира неговата постапка за помилување на било какво кривично дело затоа што од тој закон од 1993 година од 17 члена, 10 члена се видоизменети и еден член е избришан. Оние, пак, останати 6 члена што се во сила, се неподобни за поведување на постапка за помилување на било кое кривично дело.
Одлично!