Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 март 2019
Мислења
10
Поени од реакции
24
finalna 1-2 meseci i posle si na polozitelno/dopolnitelna/otkaz ako si direkno na polozitelno cekas potpis za koj luge cekaja po 8 meseci se do pred 5 dena. Ama imas ti uste vreme mozis da otpustis i da ja sledis situacijata kako ke se odvivat dur dojs ti na red.
Затоа прашувам, бидејки мојот посредник ме убедуват дека пасошот ке го земам во следните 2-3 месеци. Фала на информациите, поздрав!

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Затоа прашувам, бидејки мојот посредник ме убедуват дека пасошот ке го земам во следните 2-3 месеци. Фала на информациите, поздрав!
Nikoj nemojt nisto da garantirat. Ne slusaj gatalci slusaj patalci...

Член од
3 ноември 2017
Мислења
102
Поени од реакции
61
Да се пофалам и јас со указ,денес.Интервју во Софија 30.05.2017 со документи прку сестра(пасош и изводи)Без потврда од клуб.На 09.07.2018 Положително,31.07.2018 Проверка од Вицепрезидента,конечно денес указ,Молба 62**/2016 ,Преписка 56**/2017 Указ 32 од 2019.Сите да си дочекате,поздрав.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Chestitki i jas sum so dokumenti od sestra,se nadevam i mene ,kje mi potpishat!!

Член од
27 март 2019
Мислења
46
Поени од реакции
57
Prasanje regular dokumenti po baba od 1916g sestra so bug pasos od 2013 na intervju vo fevruari 2019 kolku se ceka do potpis za ukaz?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Информација што ја добив од посредник е дека Јотова е опомената од сите здруженија официјално дека ја очекуваат протести. Се обврзала дека сите кои немаат фалц т.е исправни документи ке ги потпише во најкраток можен рок. Тоа ми го кажа на 10.03 еве ако продолжи вака може о да е вистина.
Поголема глупост немав прочитано од дамна :facepalm: :bravobe:(y)

А ова е најнова вест:
https://nova.bg/news/view/2019/03/27/245082/оште-три-месеца-ште-работи-комисијата-проучвашта-злоупотребите-с-б'лгарско-гражданство-видео/

Оште три месеца ште работи комисијата, проучвашта злоупотребите с б'лгарско гражданство

Последно уредено:
Член од
11 јануари 2018
Мислења
28
Поени од реакции
70

А ова е најнова вест:
https://nova.bg/news/view/2019/03/27/245082/оште-три-месеца-ште-работи-комисијата-проучвашта-злоупотребите-с-б'лгарско-гражданство-видео/

Оште три месеца ште работи комисијата, проучвашта злоупотребите с б'лгарско гражданство
[DOUBLEPOST=1553720250][/DOUBLEPOST]Dali ova vazi za onie koi cekaat potpis?
Dali ova vazi za onie koi cekaat potpis?

Член од
26 март 2019
Мислења
196
Поени од реакции
218

А ова е најнова вест:

Ke rabotat na veke iznesenite pred EK danni I fakti I dokazatelstva znaci vo prevod deka ovaa komisija ke raboti na proucuvanje na faktite na onie koi se I ke.bidat staveni na proverka od vice, redovnata komisija ke raboti po redovnite za pregled.

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201

А ова е најнова вест:

https://www.vesti.bg/bulgaria/krasimir-pyrvanov-podade-ostavka.-karakachanov-niama-da-se-razklati-vlastta-6093571

заместник-минист'р'т на енергетиката Красимир П'рванов подаде оставка.
журналистически разследванија „Бивол”с'обшти, че П'рванов е сред закупилите апартаменти от строителната компанија „Артекс”.
От неја жилишта са закупили оште зам.-председателјат на ГЕРБ, Цветан Цветанов, минист'р на правос'дието в оставка Цецка Цачева, зам.-минист'р'т на спорта Ванја Колева.
От данните в имотнија регист'р става јасно, че сделките са изповјадани на цени по-ниски от пазарните.

Според луѓе што ја разбираат БГ политика : смената на 4 министри поради скандал со купување на поефтини станови И поставување на некое кукле во МП и рестарт на целата работа со потпишување укази е многу поврзан процес или барем зависен еден од друг.
Коалицијата на владата им е сериозно разнишана , а се ближат и ЕУ-избори . Дополнителни сканали со државјанства и Агенции како БКК ни малку не им се потребни сега . Види кој ќе ја раководи таа комисија е и се е Јасно,,, мислам дека ќе замачкаат очи малку на јавноста демек еве проверивме . Тоа што се пронајде како пропуст до 15март е санкционирано и крај.
Така да очекувајте тоа што не е сработено во минатите 6месеци сега да биде во експресен рок решено.
btw: сите што добивте укази периодов - паметно и среќно да си ги користите низ ЕУ !

Член од
30 октомври 2011
Мислења
60
Поени од реакции
32
Здраво
Последен пат проверив статус во понеделник на 25.03.19 пишуваше липсват днии, денес кога проверив ми излезе овој статус дека бара дополнителен документ за потекло со рок да се достави до 22.03.19??? Некој да има слично искуство
Фала и поздрав

Attachments

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Здраво
Последен пат проверив статус во понеделник на 25.03.19 пишуваше липсват днии, денес кога проверив ми излезе овој статус дека бара дополнителен документ за потекло со рок да се достави до 22.03.19??? Некој да има слично искуство
Фала и поздрав
So kakvi dokumenti bese so te stavile na dopolnitelna?

Член од
30 октомври 2011
Мислења
60
Поени од реакции
32
Koga te stavija na dopolnitelna?
Тоа е проблемот ако прочита, понеделник пишуваше липсват днии а денеска сум на дополнително со рок до 22.03.19 што е поминат пред една недела

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom