143**/2015Koj datum bese na intervjy?
Od pocetokot na Noemvri 2017 na dopolnitelna so rok na dostavuvanje na dop.dokumenti 30.03.2018.Promena vo finalna na 23.01.2019.Od vcera so nov status vo polozitelno.Kolku vreme cekase da ti se smeni vo polozitelno? Od koga bese staven na finalna?
Би сакал да постои слобода на изразување, но во рамки на правилата на форумов. Во ред е, нема да го бришам постот, но мислам дека спаѓа во групата на реклами/spam.Уклучи се и на фемина форум, па таму исто може да се информираш, јас сум исто таму како @krstic
Isto i jas 7 polni meseci cekam potpisOd vcera vlegov vo 8 mesec za potpis.....nepromenet status 7 meseci ...cekamm
Dali bese na dopolnitelna i so sho dokumenti si? Sea ke si cekas potpis samo ili ako ne im teknit na proverka od viceprezident date stavat.И мене денеска ми се смени статусот:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Дали пак ќе ми се разгледува уште нешто или тоа е тоа? (Освен тоа што за потпис може да се чека и до година дена).
Toa e od MP, no Jotova tvrdi deka taa ima nejzina komisija koja gi prerazgleduva i ima pravo da odbiva da dade drzavjanstvo,na mnogu so bratucedi gi ima odbieno dosega,koj ke gi znae sto pravat,dodeka go nemas drzavjanstvoto v raka nisto ne e 100% sigurno,no cestito so sigurnost od 99% najverovatno ke si dobies drzavjanstvo samo treba da cekas, kaj da e mora da pocne da potpisuva,veke nema opravdanie komisijata od Borisov ne otkri kriminali vo dodeluvanje na drzavjanstvaИ мене денеска ми се смени статусот:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Дали пак ќе ми се разгледува уште нешто или тоа е тоа? (Освен тоа што за потпис може да се чека и до година дена).
2014 bev na intervju so poteklo odКолку е точно не знам следново, 3 месечната комисија за проверка на нерегуларностите завршува на 15-март, и треба да излези со офцицијално соопштение, после тоа се одблокирвал процесот.
[DOUBLEPOST=1552078078][/DOUBLEPOST]Decki da prasam imam podneseno 2014 tatko mi ima bugarskiКолку е точно не знам следново, 3 месечната комисија за проверка на нерегуларностите завршува на 15-март, и треба да излези со офцицијално соопштение, после тоа се одблокирвал процесот.[/QUOTE
Decki da prasam imam podneseno 2014 tatko mi ima bugarski
Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Лицето е б'лгарски гражданин на основание чл. 17 от ЗБГ sto znaci ovaa
Ako ima promena ke pisam ...sekoj den proveruvam po 5 pati ...Isto i jas 7 polni meseci cekam potpis
Pa kako sto pisuva,ti veke po drug osnov si bugarski drzavjanin,prasaj vo ambasada kakva e procedurata za tebe,ke ti objasnat2014 bev na intervju so poteklo od
[DOUBLEPOST=1552078078][/DOUBLEPOST]Decki da prasam imam podneseno 2014 tatko mi ima bugarski
Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Лицето е б'лгарски гражданин на основание чл. 17 от ЗБГ sto znaci ovaa
Чл. 17. Децата до 14-годишна в'зраст придобиват б'лгарско гражданство, ако родителите им или преживелијат от тјах приемат б'лгарско гражданство или ако само един от родителите им стори това, в случај че другијат е б'лгарски гражданин. При с'штите условија децата от 14- до 18-годишна в'зраст придобиват б'лгарско гражданство, ако поискат това2014 bev na intervju so poteklo od
[DOUBLEPOST=1552078078][/DOUBLEPOST]Decki da prasam imam podneseno 2014 tatko mi ima bugarski
Maticen broj.Egn sto e toa[DOUBLEPOST=1552081594][/DOUBLEPOST]Ke Moze Li kontakt nekoj da dobijam