Владо Јаневски ( Vlado Janevski )

• Креатор на темата Креатор на темата Evaaa11
  • Време на започнување Време на започнување

...ептен се „крши“ и тоа меѓу децата :toe: ...еден од првите настапи на Владо Јаневски!

Па да пишеше дека напраи кариера со крадена музика е понавредливо (а е точно) отколку ова шо си го пишал.
Од друга страна, уште му палиш кандило на кукавицана што кидна у Будимпешта, што ни за свињи чување не го биваше и се посра од крадење....just saying...

Некој студент научил само за црвот....и што да го прашале го вртел муабетот за црвот. Така го прашале за кокошката...итој рекол: кокошката јаде црви...а сега ЦРВОТ: и започнал да зборува за црвот

така и ти За Грујо

ПС:многу позначајни пеачи и групи крадат.....па никому ништо. Е сега Владо од село Бигор Доленци ако е проблем што крадел песни....:boksix:

Јас го знам вицот со слон и мува...

Кои се тие позначајни?

Јас го знам вицот со слон и мува...

Кои се тие позначајни?
Не оди подалеку...Жељко Јоксимовиќ победи на евровизија( или во првите места освои.....не се сеќавам точно, да не гуглам) со украдена песна....па е уште попопуларен него пред евровизијата

и во светски рамки крадењето песни е ,,добар ден,,

Владо за разлика од тие шо ги збориш (многу биле), скоро да нема негова песна. Буквално.
Најголем процент му се преработки на руски песни.

Владо пак изјавил на "Бубамара" дека карирата му ја должи на Копров. Инаку нема баш пофални зборови за периодот со Ластовица, колку што се сеќавам има давано коментари нешто во стил дека тоа бил тежок шунд.

Инаку нема баш пофални зборови за периодот со Ластовица, колку што се сеќавам има давано коментари нешто во стил дека тоа бил тежок шунд.
А што беше, реално?

А што беше, реално?
Има и од Копров песни (Не зори зоро, Чаирска романтика...), подоцна дојдоа преработките на Руски песни и тие му се најголеми хитови.

Има и од Копров песни (Не зори зоро, Чаирска романтика...), подоцна дојдоа преработките на Руски песни и тие му се најголеми хитови.
Јас за Ластовица зборам. Имаше песни што како дете ми беше срам да ги слушам колку беа ретардирани....корПИЧКА, ПУШЕЊЕ исл.

Јас за Ластовица зборам. Имаше песни што како дете ми беше срам да ги слушам колку беа ретардирани....корПИЧКА, ПУШЕЊЕ исл.
Е па не продолжи со тој стил :), што би можело да се смета за прогрес од негова страна, а Роберст Саздов одма си најде ново другарче Панки за да продолжи во ист стил. А може и периодот бил таков, Ристо Бомбата е од тој период. Е сега ако тоа со Ластовица може да се смета за кариера тогаш ок. Но реално е и дека потоа Копров му помага да изгради "вистинска" кариера за Македонски услови. И вооднос на се што се има појавено на Македонскава естрада го сметам за еден од подобрите пејачи. Има глас, знае да пее, најголем дел појма немаат, но ајде тоа е некоја друга тема.

Последно уредено:
Е па не продолжи со тој стил :), што би можело да се смета за прогрес од негова страна, а Роберст Саздов одма си најде ново другарче Панки за да продолжи во ист стил. А може и периодот бил таков, Ристо Бомбата е од тој период. Е сега ако тоа со Ластовица може да се смета за кариера тогаш ок. Но реално е и дека потоа Копров му помага да изгради "вистинска" кариера за Македонски услови. И вооднос на се што се има појавено на Македонскава естрада го сметам за еден од подобрите пејачи. Има глас, знае да пее, најголем дел појма немаат, но ајде тоа е некоја друга тема.
Он сам рече пред некој ден кај оној Жаре дека не пее добро. Има некоја харизма, ок, не ми смета мене као појава.

Ристо Бомбата го копираше Рамбо Амадеус, ама Рамбо кој стварно го знае, не е вулгарен само за да биде вулгарен и толку, туку е сериозен критичар. Рамбо многу мудро ги критикува политичарите, елитите, шундот, кичот, сите социолошки девијации. За разлика од Ластовица, поточно сељандурата Роберт Саздов што цел живот го дрка на Бреговиќ и сака да биде како него. Во тоа време Бјело дугме сними некој албум со селско-провокативни зборчиња во песните и нормално копитово РС тргна нив да ги копира, апла без усул.
А Владо, добро шо го батали тоа копитото ама требаше да покуша да биде малку пооригинален, според мене. Се дупна од крадење музики. Знае да состави културен текст, ама музичкото плагијаторство му е голема маана, барем според мене.

Од која клиника Владо Јаневски ги извади овие усни ?
:rolleyes:
Janevski-1-za-P-1-1.jpg

Кои се тие песни?
Сакам да ги најдам и оригиналните песни на youtube. Ми треба време за мало истражување.

Не е ова ништо ново. Порано кога беше поактивен се збореше повеќе за ова.

Сакам да ги најдам и оригиналните песни на youtube. Ми треба време за мало истражување.

Не е ова ништо ново. Порано кога беше поактивен се збореше повеќе за ова.
https://www.youtube.com/watch?v=xSTSq8_Wp_Y
https://www.youtube.com/watch?v=HxjA5y5imMA
https://www.youtube.com/watch?v=ikGzGYPIL4g
https://www.youtube.com/watch?v=3QwPa8CHKCc

Мал дел од "творештвото" на Владо :oops:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom